یک کارشناس ارشد بازار سرمایه در این رابطه به خبرنگار اکوناپرس گفت: در نگاه اول به دلیل جو مثبت بازار، پیش بینی می شود اکثریت سهام رشد داشته باشند،ولی چند نکته را در کنار این قضیه باید دید،اول بحث قیمت تمام شده محصول برای خود  شرکت های  فولادی است و اینکه آیا نهاده های تولید برای این شرکت ها همچنان با نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان محاسبه می گردد یا خیر؟ مواد اولیه آنها نیز با نرخ دلار ۱۰۰۰۰تومان یا ۸۰۰۰تومان باید خریداری شوند یا خیر؟

حسین نصیری ادامه داد: با توجه به این موارد قیمت تمام شده محصولبرای این شرکتها افزایش پیدا خواهد کرد، بنابراین اگر فقط از جنبه سودآوری به این اخبار نگاه کنیم تفاوتی در سودآوری آنها نخواهد داشت. اما مورد دوم این است که آیا ما در اقتصاد ایران شاهد رشد و تحول در بخش مسکن و ساخت و ساز هستیم؟که پاسخ به این سوال منفی است و چنین چیزی در حال حاضر قابل رویت نیست. سوم اینکه آیا این شرکت هایی که در حال حاضر وجود دارند با کشورهای همسایه جهت صادرات محصولاتشان قرار داد جدیدی بسته اند؟و آیا ما شاهد رشد صادرات در این بخش هستیم؟

وی افزود:براساس بعضی اخبار غیررسمی قراردادهای جدیدی صورت نگرفته و محصولات فولادی که امروزه  به کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس می فروشیم  براساس قراردادهای  ۳ یا ۶ ماه پیش هستند که در حال حاصر زمان تحویل آنها فرا رسیده است. اگر این مسئله را در کنار مسائل دیگر در نظر بگیریم، فارغ از بحث جایگزینی سهام،قیمت سایر دارایی ها نیز افزایش پیدا کرده اند که دلیل آن بی ارزش شدن پول ملی کشوربوده و عملا در خود شرکت اتفاقی نیفتاده است.

این کارشناس ارشد بازار سرمایه خاطر نشان کرد: اگر این مسئله را در کنار رشد سهام فولادی ببینیم، احتمال اینکه پس از مدتی روند رشد آن ها ثابت یا نزولی شود، دور از انتظار نیست. به علاوه اینکه ما در آینده ای نه چندان دور بحث تحریم های بین المللی علیه کشور را نیز پیش رو داریم.

نصیری افزود: اقتصاد ایران در حال آزاد سازی قیمت هاست و ممکن است منجر به برداشته شدن ۴ رقم از صفرهای پول ملی کشور شود تا اینکه قیمت ها دستوری باشند، این مساله خود باعث خواهد شد در میان مدت رشد خوبی را در بورس شاهد باشیم، از طرفی صنایع پتروشیمی و حتی نرخ بنزین نیز رشد خواهند داشت که از آن طرف هم نهاده های تولید آنها رشد خواهد کرد؛ ولی مشخص نیست که حاشیه سود آنها رشد داشته باشد یا خیر، کما اینکه این اتفاق در گذشته نیز رخ داده است، طی سنوات گذشته نیز بازار رشد به خصوص را داشت و سپس بعد از آن برای چند سال وارد رکود  شد.

  وی تاکید کرد: پیش بینی می شود، سهامدارانی که طی این چند ماه سهم هایی را خریداری کرده اند و نگه داشته اند، سود خوبی را طی روزهای آتی و همراه با رشد بازار سرمایه تجربه خواهند کرد.

حسین نصیری به اکوناپرس گفت: احتمال دارد در آینده ای نه چندان دور بازار شروع به ریزش کند و پس از مدتی رشد ها در صدا و سیما و رسانه ها پخش شود و جو مثبتی ایجاد شده و مردم به سرمایه گذاری در بورس روی خواهند آورد و خیلی از شرکت ها سهام های خود را به مردم عادی در بالاترین قیمت می فروشند که درآن قیمت ها این سهام ها  دیگر رشدی نخواهد کرد و دوستانی هم که این سهام ها را خریداری کرده اند متضرر میشوند ،این مسئله در سالهای قبل در زمانی که بازار منفی بوده نیز وجود داشته است.

وی بیان داشت: بهترین زمان  برای خرید سهام زمانی است که جو بازار منفی بوده و زمانی که جو مثبت شد،زمان فروش سهام است،چون بازار سرمایه کشورمان همواره در روندهای شارپ با صف خرید یا صف فروش همراه بوده،ودر چنین بازاری به سختی می توان به موقع سهم خود را فروخت و تحت این شرایط سرمایه گذاران با ضرر بسیار بالا یا با سود بالا سهام خود را به فروش می رسانند.

نصیری ، تحلیلگر ارشد بازار سرمایه در پایان افزود: پیش بینی بحث تحریم ها نیز قطعا بر بازار سرمایه اثر منفی دارد و باعث کاهش شاخص بورس می شود و پیش بینی من از شاخص کل بورس ریزشی است که در روزهای آتی به علت پیش بینی شرایط تحریمی، رقم خواهد خورد، هرچند که در کوتاه مدت بازار صعودی بوده و علت آن افزایش نرخ های فروش شرکت های بورسی می باشد.