یک هفته یک نگاه
شاخص کل بورس طی هفته ای که گذشت با روند بهتری از هفته قبل عمل کرد و از محدوده 181 هزار و 15 واحدی به کانال 182 هزار واحدی وارد شد و در پایان معاملات نیز در سطح 182 هزار و 929 واحد ایستاد و رشد 1 درصدی را برای سرمایه گذاران رقم زد.
به گزارش اکوناپرس، طی هفته ای که گذشت با وجود نوسانات منفی روزهای ابتدایی هفته ،روندی کلی بازار مثبت بود و با وجود اعلام اخباری همچون تحریم تعدادی از شرکتها و بانکهای ایرانی از سوی آمریکا برخی نماد ها به صف خرید نیز رسیدند.
بر اساس اطلاعات موجود، بازار در ابتدای هفته کم حجم و با گرایش به محدوده های منفی در اکثر نمادهای بزرگ آغاز به کار کرد. فشار فروش در گروه بانک همچنان مشهود بود و گروه فرآورده های نفتی نیز متاثر از افت قیمت نفت تحت فشار عرضه قرار داشتند. افت بازارهای جهانی و قیمت نفت در کنار شایعاتی مبنی بر افزایش مجدد نرخ سود بانکی که البته با عدم حمایت موثر از طرف سرمایه گذاران حقوقی نیز همراه شد، افت شدید شاخص را در ابتدای هفته در پی داشت.
در ادامه اما، اصلاح تند و هیجانی مذکور در کنار بهبود وضعیت بازارهای جهانی، اقبال را به کلیت بازار در میانه هفته بازگرداند.
همانطور که عنوان شد، بازار بورس در آخرین روز معاملاتی هفته با توجه به تحریم های اعمالی برخی شرکت ها با فشار فروش روبرو بود، طبق اخبار منتشر شده، وزارت خزانه داری آمریکا بانکهای ملت، مهر اقتصاد، پارسیان و سینا و شرکتهای تراکتورسازی ایران و خودروساز بهمن را تحریم کرد. اما بازار بدون توجه به نوع تحریم ها و البته شفاف سازی صورت گرفته مجددا با رفتاری هیجانی در حال فروش در همه گروه ها و نمادها بود. نکته جالب توجه نحوه معاملات نماد وبملت و فولاد بود که با وجود آنکه در لیست تحریمی جدید قرار گرفتند، معاملات بهتری نسبت به سایر نمادهای بازار داشتند. در ادامه با گذشت یک ساعت از آغاز بازار شاهد فروکش کردن جو منفی هیجانی در اکثر نمادهای بزرگ بازار بودیم. جمع شدن اکثر صف های فروش در بازار و تشکیل صف خرید در نمادهایی که در ابتدای معاملات بعضا به صف فروش نیز رسیده بودند، موید رفتار هیجانی و به دور از منطق بسیاری از سرمایه گذاران می باشد که در بازاری دارای روند صرفا با اتکا به اخبار و شایعات اقدام به فروش هیجانی در نمادهای ارزنده می نمایند.
بر اساس این گزارش در بازار پر نوسان هفته ای که گذشت، صنایع فعال در بازار سرمایه نیز با افت و خیز های بسیاری همراه شدند، اما با این حال صنایع عمده فروشی، پیمانکاری صنعتی، اطلاعات و ارتباطات و صنعت عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با روندی مثبت همراه شدند و به ترتیب موفق به کسب بازدهی 33.36 درصد، 12.59 درصد، 11.51 درصد و 5.66 درصد شدند.
صنعت استخراج زغال سنگ، چاپ، انبوه سازی املاک و مستقلات و استخراج سایر معادن از رشد، باز ماندند و در انتهای جدول بازدهی های هفته قرار گرفتند. این صنایع به ترتیب 13.12 درصد ، 9.86 درصد ، 9.19 درصد و 5.4 درصد بازدهی منفی به ثبت رساندند.
در بین سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس نیز شاهد رشد قابل توجه نماد معاملاتی غپونه با کسب بازدهی 52.67 درصد بودیم که در صدر جدول بیشترین بازدهی های هفته قرار گرفت. در ادامه و در رتبه های دوم و سوم به ترتیب نام نمادهای تاپکیش که به تازگی در بورس عرضه اولیه شده و کفرآور دیده می شود، سهام این شرکتها طی هفته ای که گذشت موفق به کسب بازدهی مثبت 33.36 درصد و 29.64 درصد شده اند.
قیمت سهام شرکت فولاد کاویان با افت 30.72 درصدی در انتهای جدول بیشترین بازدهی ها قرار گرفت و بیشترین بازدهی منفی و کاهش قیمت را برای سهامدارانش به ثبت رساند. سپاها ، ثاخت و وحافظ به ترتیب با کسب بازدهی منفی 28.89 درصد، 24.65 درصد و 24.33 درصد در گروه بیشترین بازدهی های منفی جای گرفتند و از رشد بازار طی هفته ای که گذشت، جا ماندند.
ارسال نظر