مدت زیادی است که حجم معاملات  سهام شرکتهای سیمانی در بازار افت کرده و قیمت آنها نیز به کف های تاریخی خود رسیده اند، این عدم اقبال در بازار سهام شرکتهای سیمانی به مشکلات هزینه های و صادراتی آن ها باز می گردد.

محمدعلی احمدزاد اصل فعال صنعت سیمان در خصوص وضعیت کلی این صنعت در کشور به خبرنگار اکوناپرس توضیح داد: صنعت سیمان در شرایط نامساعدی قرار دارد که تولید در این شرکت ها به دلیل تعدد عرضه ها از سوی سایر شرکت ها با مشکل رو به رو شده است. شرکت های سیمانی باید بتوانند تولیدات خود را بهینه کنند تا بتوانند به سوددهی دست یابند.

وی ادامه داد: آن چه که شرکت های سیمانی را با مشکل رو به رو کرده است، رشد عرضه بر تقاضا و در نهایت تخفیفاتی است که به دلیل پوشش هزینه ها اتفاق می افتد، برخی از شرکت های سیمانی به فروش کمتر از بهای تمام شده هم راضی هستند چرا که بتوانند هزینه های ماهانه خود را تسویه کنند. این مسئله برای شرکت های فعال در صنعت سیمان بسیار مضر بوده و باید راهکاری برای حل آن اندیشیده شود.

احمدزاد اصل افزود: قیمت های فروش در برخی از شرکت های فعال در این صنعت خوب است اما برخی دیگر از این مجموعه ها همان طور که گفته شد تخفیفات زیادی را به مشتریان خود می دهند که همین موضوع موجب رقابت منفی در شرکت های فعال در صنعت سیمان می شود.

وی عنوان کرد: صادرات به عراق در این صنعت نیز با اخذ عوارض شدید از سوی دولت عراق با مشکلاتی رو به رو شده که بازار این کشور تقریبا از دست رفته و شرکت ها به سایر کشورها برای صادرات می اندیشند، هر چند که هر کشوری هم نمی تواند مبدا صادراتی باشد چرا که هزینه حمل این صنعت بالاست. شرکت های سیمانی صادرات خود را به سایر کشورهای همسایه همچون افعانستان، پاکستان، گرجستان و... انجام می دهند، بازار افغانستان می تواند بازار خوبی برای شرکت های فعال در حاشیه کشور باشد.

وی با اشاره بر برخی از شرکت های سیمانی شرق کشور گفت: شرکت های سیمانی شرق کشور وضعیت مساعدتری نسبت به سایر شرکت ها دارند چرا که صادرات آن با مشکلات کمتری رو به رو است، شرکت هایی که در نزدیکی مرز عراق قرار دارند با مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند که باید از ارزان فروشی دور شده و به سمت تولید بهینه بروند، تولید هدفمند و کارایی بیشتر در این شرکت ها راه نجات آن ها است.

این مقام مسئول سیمانی در خصوص افزایش نرخ سیمان تصریح کرد: افزایش نرخ سیمان نیز به راحتی امکان پذیر نیست چرا که با قیمت های فعلی شرکت ها با مشکل فروش مواجه اند و چنانچه افزایش نرخی هم صورت بگیرد این مشکل بیشتر خواهد شد، در هر صورت همان طور که گفته شد تولید بهینه راه حل خروج از بحران این شرکت ها است.

وی تاکید کرد: پس از مشکل صادرات سیمان به عراق، شرکت هایی که به این کشور صادر می کردند، اقدام به صادرات کلینکر کردند که صادرات این ماده نیز کمک کوچکی به این شرکت ها کرد هر چند به طور کامل این مشکل را برطرف نکرد.

احمدزاد اصل در خصوص قیمت سهام سیمانی در بازار سرمایه عنوان کرد: قیمت سهام سیمانی در بازار سرمایه نیز متاثر از همین موضوع است، این افت قیمت سهام به گونه ای است که بسیاری از سهام شرکت ها زیر ارزش دفتری خود هم معامله می شوند و چنانچه نتوانند تولیدات خود را بهینه کنند و برنامه هدفمندی برای تولید خود نریزند، دلیل بر رشد قیمت این سهام وجود ندارد و با اینکه کف تاریخی خود را در این روزها تجربه می کنند، نمی تواند دلیلی بر رشد قیمت باشد. اما چنانچه بتوانند برنامه ریزی کنند، این سهام می تواند قابلیت رشد داشته باشند.