به گزارش اکونا پرس،

مرتضی حاجی‌کاظمی   در نشست خبری در سالن اجتماعات شهید خرازی اداره کل تامین اجتماعی اُستان در جمع اصحاب رسانه استان افزود: بجز پرداخت ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان مُستمری ماهانه بطور متوسط، در سال ۱۴۰۱ در زمینه کمک‌های بلندمدت سازمان تامین اجتماعی، ۲۸ هزار میلیارد تومان در سال گذشته پرداخت تسهیلات انجام شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر پرداخت مستمری، این سازمان هزینه‌های کوتاه مدت بسیاری را نیز پرداخت می کند که پرداخت کمک هزینه ایام بستری، بارداری، هدیه ازدواج و موارد دیگر از جمله این هزینه هاست.

وی یادآور شد: سال گذشته در بخش هزینه‌های کوتاه مدت افزون بر ۳۱ میلیارد تومان ماهانه توسط تامین اجتماعی استان پرداخت شد و در بحث درمان هزینه های پرداختی بسیار بیشتر است.

پارسال ۸۲ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری به مشمولین در استان اصفهان پرداخت شد

مدیرکل تامین اجتماعی استان گفت: پارسال افزون بر ۸۲ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری به مشمولین در استان اصفهان پرداخت شد که شامل حقوق و حق بیمه این افراد بود.

حاجی‌کاظمی ادامه داد: علاوه بر پرداخت ۸۲ هزار میلیارد تومانی که بابت بیمه بیکاری بطور مستقیم توسط تامین اجتماعی استان پرداخت شده است هزینه های دیگر در این ارتباط وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر هزینه های پنهان بیمه بیکاری را محاسبه کنیم، بیش از یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه به عنوان بیمه بیکاری و هزینه های آموزشی فنی و حرفه ای پرداخت شده است.

تأمین منابع مهمترین چالش سازمان تامین اجتماعی است

مدیرکل تامین اجتماعی استان یادآور شد: مهمترین چالش صندوق‌های بازنشستگی تأمین منابع و پایداری آن است که این مهم در مورد سازمان تامین اجتماعی نیز وجود دارد.

حاجی‌کاظمی اظهار داشت: سازمان تأمین اجتماعی سازمانی عمومی و غیردولتی است و بخشی از منابع این نهاد از محل سرمایه گذاری‌های شرکت شستا تأمین می‌شود.

وی تصریح کرد: ضروری است دولت برای پرداخت دیون به سازمان تامین اجتماعی پیش‌بینی داشته باشد و امسال پیش‌بینی می‌شود ۲۱۴ هزار میلیارد تومان به دیون دولت به تامین اجتماعی اضافه شود.

وی گفت: اگر به چالش‌های کنونی سازمان تأمین اجتماعی توجه نکنیم بحران بزرگی ایجاد خواهد کرد و از جمله آن دیونی است که به حساب دولت واگذار می‌شود و این برای دولت در آینده یک معضل بزرگ خواهد بود زیرا این مبالغ سال به سال بزرگ‌تر می‌شود.

وی افزود: دیون معوقه حق بیمه‌ها بالای ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است که در سال‌های اخیر با تعاملی که بین دولت و مجلس وجود دارد کمک‌های بزرگی برای پرداخت این دیون به سازمان تأمین اجتماعی انجام شده و ۱۷۰ هزار میلیارد تومان در ۲ سال اخیر به این سازمان تخصیص داده شده است.

وی یادآور شد: اردیبهشت ماه سال پیش سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی کشور ابلاغ شد که هدف این سیاست ها استقرار یک نظام چند لایه برای رسیدن به رفاه و عدالت اجتماعی است.

وی گفت: ۲۷ مورد طبق قوانین نیابتی، مسوولیت برای سازمان تامین اجتماعی وجود دارد که هزینه آن جزو دیون دولتی تلقی می‌شود و سال‌های سال این دیون جمع شده و اکنون امکان پرداخت یکجای آن وجود ندارد.

وی با اشاره به اهتمام دولت سیزدهم برای کمک به سازمان تامین اجتماعی گفت: سال گذشته بواسطه تعیین در بودجه دولت، ۸۰ هزار میلیارد تومان بطور مستقیم رد دیون سازمان تامین اجتماعی انجام شد.

جمعیت زیر پوشش سازمان تامین اجتماعی در کشور طی سال گذشته ۴۲ میلیون و ۹۶۰ هزار و ۷۷۷ نفر و در استان اصفهان سه میلیون و ۴۹۰ هزار و ۵۸۶ نفر هستند. همچنین یک میلیون و ۱۳۵ هزار و ۶۸۰ نفر بیمه شده اصلی این سازمان در استان اصفهان هستند.

اصفهان بعد از تهران بیشترین تعداد بازنشستگان را دارد و در زمان حاضر سه میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت پنج میلیون نفری استان اصفهان زیر پوشش تامین اجتماعی هستند.

مدیر درمان تامین اجتماعی استان اصفهان گفت: در سال گذشته بالغ بر 10 میلیون ویزیت در مراکز درمانی و بیمارستان‌های تأمین اجتماعی استان انجام شد.

محمد رجالی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به انجام بیش از ۱۰ میلیون ویزیت در مراکز درمانی و بیمارستان‌های تأمین اجتماعی استان بیان کرد: ویزیت بیماران در استان ۱۸ درصد ما افزایش داشته است.

وی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱ برای درمان بیمه شدگان تامین اجتماعی در استان اصفهان بیش از ۵۵ هزار و ۲۰۴ میلیارد ریال هزینه شده است که نسبت به سال گذشته رشد ۷۴ درصدی داشته است.

این مقام مسئول با اشاره به رتبه دوم استان بین ۳۲ مدیریت درمان تامین اجتماعی از نظرتعداد جراحی بستری گفت: طی سال گذشته تعداد بستری‌ها ۱۸ درصد و جراحی ۲۰ درصد بیشتر شده است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: سال گذشته ۱۵ درصد عمل‌های جراحی استان در بیمارستان‌های تأمین اجتماعی انجام شده است.

رجالی ادامه داد: بیش از ۱۰ میلیون و ۷۹۰ هزار مراجعه سرپایی پذیرش و خدمات به بیماران در بخش درمان مستقیم ارائه شده است  که نسبت به سال ۱۴۰۰ یک رشد ۱۴ درصدی داشته است.

این مقام مسئول با بیان اینکه تأمین اجتماعی بزرگترین خریدار درمان و دومین ارائه دهنده خدمات درمانی می باشد، افزود: در استان اصفهان ۳۳ مرکز درمانی وجود دارد  که بین ۱۵ تا ۳۰درصد خدمات درمانی به شهروندان ارائه می دهند.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان در خصوص مطالبات دانشگاه علوم پزشکی توضیح داد: تا دی ماه سال گذشته مطالبات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پرداخت و مبلغ 200 میلیارد تومان از اسفند ماه باقی مانده که به زودی پرداخت خواهد شد.

رجالی با اشاره به اینکه سازمان سه هزار میلیارد تومان به حساب دانشگاه‌های علوم پزشکی واریز کرده است، افزود: کل بدهی ما در کشور سه هزار و 500 میلیارد تومان بود و این درحالی است که تأمین اجتماعی حدود پنج هزار میلیارد تومان از وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی طلب دارد و لازم است بدهی‌های ما با دانشگاه تهاتر شود.

وی در ارتباط با تعداد مراکز درمانی ملکی تامین اجتماعی استان اظهار داشت: در استان اصفهان در بخش درمان مستقیم 3 بیمارستان با مجموع 896 تخت مصوب و 28 پلی کلینیک و درمانگاه داریم.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: در بخش درمان غیر مستقیم با بیش از 32 میلیون و 143 هزار نسخه سرپایی نسبت به سال 1400 رشدی معادل 28 درصد داشته ایم.