شهروند دیپلمات؛ ابتکاری برای توسعه دیپلماسی شهری اصفهان
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان گفت: ابتکار «شهروند دیپلمات» از ابتدای سال جاری در اداره امور بینالملل شهرداری اصفهان مطرح و اهدافی از جمله ارتباطات مؤثر با شرکای خارجی (خواهرخواندهها)، شناسایی تسهیلگران شهروندی، توسعه همکاریهای اقتصادی و علمی به ترتیب با محوریت بخش خصوصی و دانشگاههای اصفهان، افزایش تعاملات با دستگاه دیپلماسی کشور و همچنین شکلگیری دانش، مهارت و نگرش بینالمللی در تمامی مجموعههای شهر برای آن تعریف شد.
به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، ایمان حجتی با بیان اینکه شهرداری اصفهان درصدد است تا با یاری گرفتن از دیپلماسی شهروندی، بستری برای توسعه دیپلماسی شهری بنا کند، افزود: ابتکار «شهروند دیپلمات» به دنبال آن است تا آن دسته از تسهیلگران شهروندی از جمله بازرگانان، اساتید، ورزشکاران، دانشجویان، فعالان فرهنگی و رسانهای، ایرانیان خارج از کشور و غیره که دارای بسترها و کانالهای مناسب و مجاز برای معرفی و تقویت جایگاه، برند و ظرفیتهای اصفهان در شهرهای خواهرخوانده و کشورهایشان هستند، بتوانند در قوت بخشیدن به ارتباطات فرهنگی، هنری، اقتصادی و علمی طرفین به کنشگری بپردازند.
وی اظهار کرد: در راستای برنامهریزیهای صورت گرفته، این ابتکار اداره کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان که با همکاری نمایندگی وزارت امور خارجه، کنسرسیوم همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاهها و شهرک علمی تحقیقاتی و اتاق بازرگانی اصفهان به عنوان بازوهای اصلی فکری و اجرایی در دستور کار قرار دارد، 13 سلسله نشست با عنوان «همنشست خواهرشهرها» را برگزار خواهد کرد و در هریک، پرونده یکی از 13 شهر خواهرخوانده اصفهان را با حضور شهروندان تسهیلگر برای شناسایی عملیاتی ظرفیت های همکاری در دستور کار خود قرار خواهد داد.
مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری اصفهان تصریح کرد: وزارت امور خارجه و معاونت دیپلماسی عمومی این وزارتخانه ضمن استقبال ویژه و تایید این طرح، به صورت رسمی به شهرداری اصفهان اعلام کرده است که این ابتکار میتواند به صورت الگو به سایر کلانشهرهای ایران نیز معرفی شود.
به گفته وی، شهروندان تسهیلگر میتوانند با ثبت نام از طریق http://intaffairs.isfahan.ir، مشخصات خود را اعلام کنند تا پس از بررسی شرایط ثبتنامکنندگان در کمیته مربوطه، در صورتی که شرایط، بسترها و کانالهای ارتباطی آنها کاربردی و مفید تشخیص داده شود، به نشست آن خواهرخوانده که نمایندگانی از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، اداره مرتبط در آن وزارتخانه، سفارت آن کشور در ایران، انجمنهای دوستی، سازمانهای مردم نهاد و .... نیز حضور دارند، دعوت شوند تا با کنشگری موثر و مشخص، هرکدام به یک «شهروند دیپلمات» برای اصفهان بدل شوند.
حجتی تاکید کرد: پس از هر همنشست (یا مجموعهای از نشستها)، برنامه اقدام همکاری با هر شهر خواهرخوانده تدوین می شود و همه فعالان بینالمللی اصفهان اعم از دولتی، غیردولتی و شهروندی، مسیر روشن ارتباطات اصفهانمحور با این 13 شهر را خواهند شناخت. این امر موجب خواهد شد تا از کلیشهپردازی و موازیکاری در سیاست خارجی اصفهان جلوگیری به عمل آمده و مجموعه کنشگران به صورت منسجم و با برنامههای اقدام تدوین شده رو به جلو و افزایش مناسبات حرکت کنند.
وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان در طول یک سال گذشته تلاش کرد ارتباطات با همه خواهرخوانده ها به ویژه آنهایی که چراغ تعامل با آنها کم سو شده بود را به شکل موثری فعال کند، افزود: طرح «شهروند دیپلمات» میتواند پاسخی به مطالبه همیشگی شهروندان و نهادهای مختلف برای استفاده از ظرفیت ۱۳ شهر خواهر خوانده باشد؛ در واقع از این طریق شهروندان خود میتوانند وارد میدان دیپلماسی شهری شوند.
گفتنی است، فراخوان اولیه این ابتکار به مدت یک ماه باز خواهد بود و پس از آن، فراخوان مرتبط با هریک از 13 شهر خواهرخوانده پیش از هر نشست اطلاع رسانی خواهد شد.
ارسال نظر