به گزارش اکونا پرس،

به نقل از پایگاه خبری تحلیلی جمکران، مهندس ابوالقاسم هاشمیان، با اشاره به فرارسیدن هفدهم رمضان سالروز بنای مسجد مقدس جمکران به امر امام زمان(عجل الله تعالی فرجه) اظهار کرد: در سال ۹۲ با اعطای حکم تولیت مسجد جمکران به حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان از سوی مقام معظم رهبری، دو انتظار رهبری از تولیت نیز بیان شد که اولین نکته تسهیل بهره‌مندی مشتاقان و دوم ایجاد فضای معنوی و قدسی برای استفاده روحی و فکری مخاطبان است.

وی ادامه داد: ضرورت داشت مسجد دارای چشم‌اندازی باشد که در مدت حضور حجت‌الاسلام والمسلمین رحیمیان این دو انتظار برآورده شود، سند چشم انداز ۱۲ ساله مسجد مقدس جمکران با شعار ملجا عبادی و مرجع مهدوی در تراز جهانی با اتکا بر این انتظارات تدوین شد.

وی افزود: این بیانیه در هفت ساحت‌ها و سه منزلگاه‌ چهارساله متفاوت تدوین شده است که اولین منزلگاه با عنوان خدمتِ رغبت انگیز است و برنامه‌ها با تحقق و تلاش برای انجام و تحقق این موضوع بنا شده‌است.

هاشمیان بیان کرد: در چهار سال دوم پاسخگویی رغبت انگیز نیازهای معنوی در نظر گرفته شده و سعی شده است به انتظارات مخاطبین درست پاسخ داده شود.

وی بابیان اینکه منزلگاه سوم قرارگیری مسجد در عزیزترین جایگاه است، تصریح کرد: این چشم انداز دارای ۱۴ بند است که این بندها شامل؛ تشکیل حاکمیت معارف اسلام ناب محمدی، مسجدی در تراز جهانی بر پادارنده نماز، ترویج دهنده توحید و مناسک اسلامی؛ مجری مطالبات ومنویات ولی فقیه و تامین کننده قانون‌های انقلاب اسلامی، پناهگاهی رغبت انگیز و نشانه‌ای شناخته شده در عبور از فتنه‌های آخرزمان و فراهم آورنده جامع‌ترین خدمات معرفتی ومعنوی، دارای رویکرد مخاطب محوری فعال با اهتمام به اصل تزکیه و تعلیم معارف و زمینه ساز رشد و تعالی مخاطبان، برخودار از منزلگاه بزرگ معارفی و اقامتی، ارائه دهنده الگویی شایسته برای سفر زیارت و معرفت افزایی دینی و خدمتگزاری به بیش از یک میلیون زائر در هفته و پاسخگویی مخاطبانی از همه اقشار، قومیت‌ها، ملیت‌ها و ادیان است.

وی ادامه داد: جامع‌ترین مرجع مهدوی شدن، عرضه کننده ماندگارترین تصویر و موثرترین اندیشه در حوزه موعود گرایی و ابطال کننده قرائت‌های انحرافی؛ متکی به ظرفیت‌های حوزه های علمیه به ویژه حوزه علمیه قم؛ دارای تعاملی سازنده و عمیق با بقاع و عتبه‌ مقدسه به ویژه حرم حضرت معصومه(س) مساجد و مراکز مهدوی دینی و علمی در سطح ملی و فرا ملی، توسعه دهنده منابع و مشارکت‌های پایدار مردمی در قالب نذروات، هدایا و موقوفات؛ دارای زیرساخت‌های راهبردی و بهره بری از ابزار و فناوری‌های نوپدید اطلاعاتی، ارتباطی و هنر، برخودار از ساختار منابع انسانی و فرآیندهای عملیاتی کارآمد با تمرکز بر خدمت افتخاری در بالاترین سطح کیفی و کمی. از دیگر بندهای این چشم انداز است.

معاون برنامه‌ریزی مسجد مقدس جمکران با اشاره به اینکه این موارد تصویب و به مسجد ابلاغ شده است، اظهار کرد: مسجد جمکران برای محقق شدن بیانیه سند چشم انداز با استفاده از ظرفیت نخبگان فکری و فرهنگی در سطح شهر قم برنامه‌ریزی عمیقی در این زمینه انجام داده است و تمام برنامه‌های سالیانه بر همین اساس تنظیم و پس از تصویب تولیت مسجد عملیاتی و اجرا می‌شوند.

وی ادامه داد: ساحت‌های مختلف در بیانیه چشم انداز شامل ساحت فرهنگی، خدمت رسانی، رسانه، عمران، نشر و پژوهش، مدیریت منابع مالی و منابع انسانی است. در ذیل هر ساحت راهبردهایی تبیین وابلاغ شده که برنامه سالیانه بر اساس همین ساحت‌ها صورت می‌گیرد.

وی بابیان اینکه ظرفیت‌های زیادی در مسجد وجود دارد، تاکید کرد: مشتاقان زیادی هر سال به مسجد می‌آیند و در حال حاضر سالیانه بیش از ۲۰میلیون نمازگزار و زائر به مسجد می‌آیند که در سند چشم انداز برای ۱میلیون زائر در هفته هدف گزاری شده است و باید تسهیلاتی فراهم بشود که این هدف انجام پذیرد.

هاشمیان با اشاره به اینکه مسجد از لحاظ نیرو از ظرفیت عظیم خادمین افتخاری برخوردار است و بخش عظیمی از کارها را خادمین افتخاری انجام می‌دهند، بیان کرد: از همه اقشار جامعه و سنین مختلف در جمع این خادمان هستند و از توانایی و تخصصشان در مسجد استفاده می‌شود همچنین علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت jamkaran.ir ثبت نام کنند و در مجموعه خادمین قرار گیرند.

وی بابیان اینکه توسعه خدمات عمرانی و رفاهی از دیگر برنامه های مسجد جمکران است که در این بخش مقدار قابل توجه عقب ماندگی وجود دارد، ادامه داد: در فعالیت‌های فرهنگی و سایر مسائل گام‌هایی در راستای سند چشم انداز برداشته شده است؛ اما در بخش عمرانی و ایجاد تسهیلات به علت کمبود بودجه پروژه‌های عمرانی و خدماتی نیمه کاره مانده است.

وی تاکید کرد: بار اصلی بودجه بر دوش خیرین، زائرین و نمازگزاران است و از طریق نذورات، موقوفات و هدایا فراهم می‌شود که این کمک‌ها کم کم به دست مسجد می‌رسد و مبالغ پایینی دارند؛ در نتیجه پروژه‌های عمرانی با کندی و تاخیر مواجه می‌شوند همچنین تورم و مشکلات اقتصادی نیز هزینه‌ها را چند برابر می‌کند.

هاشمیان بیان کرد: با توجه به انتظاراتی که از مسجد در صحبت‌های رهبری و سایر بزرگان شاهد هستیم و تاکیداتی که نسبت به این مجموعه دارند؛ ضرورت دارد مجلس و دولت نگاهی به این مکان داشته باشند و از همه مهم‌تر چیزی که اهمیت این مسجد را نشان می‌دهد فرمایش حجه بن الحسن عسگری(عج) به حسن مثله جمکرانی است که فرمودند: به مردم بگو به این مکان روی بیاورند و آن‌ را گرامی بدارند.

هاشمیان در پایان گفت: افرادی که تمایل به کمک به مسجد دارند می‌توانند از سه راه زیر اقدام کنند: حساب بانک ملت به شماره ۱۵۵۵۵۳۱۳۵۵ به نام مسجد مقدس جمکران و حسابی مخصوص نذورات دامی برای سلامتی امام زمان به شماره ۱۹۰۰۰۳۱۳۱۸بانک ملت است. راه دیگر سامانه *۷۸۰*۳۱۳# است.