به گزارش اکونا پرس،

کشور ایران از لحاظ جغرافیایی برروی کمربند معدنی جهان قرار دارد و از ذخایر عظیم فلزات و کانیهای با ارزش برخوردار است. همین موضوع موجبات گسترش دانش و صنعت معادن و فلزکاری در ایران از دیرباز تاکنون بوده است.

تاریخ طلا و جواهرات ایران نشان می‌دهد که همواره در طول تاریخ این کشور، طلا و جواهرسازان هنرمند ایرانی با خلق آفرینش‌های بی نظیر و بی همتا، توانسته‌اند توجه جهانیان را به خود جلب کنند.

به همین منظور و همانند سال‌های گذشته اصفهان به عنوان پایتخت طلایی ایران و قطب صنعتی تولید و عرضه فلزات گرانبها، خردادماه سال جاری میزبان چهاردهمین نمایشگاه بین المللی طلا، فلزات گرانبها، گوهرسنگ‌ها، ماشین آلات و صنایع وابسته در محل دائمی نمایشگاه‌ها خواهد بود.

علی یارمحمدیان در نشست خبری به همین مناسبت افزود: مشارکت کنندگان این نمایشگاه در زمینه‌ ماشین سازان، تولیدکنندگان طلا، طلافروشان، آموزشگاه‌ها، تولیدکنندگان دستگاه و مواد ضدعفونی کننده، فعالان حوزه هنرهای دستی فلزات گرانبها و فعالان حوزه گوهرسنگ‌ها خواهد بود.

وی ادامه داد: استان‌های اصفهان، تهران، خراسان رضوی، یزد و فارس برای حضور در این نمایشگاه ثبت نام کردند.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی استان اصفهان تصریح کرد: رویدادهایی از جمله میز طلای کشوری با محوریت انجمن تولید کنندگان و صادرکنندگان و نشست هم اندیشی اتحادیه طلاسازهای کشور در راستای حل معضلات و مشکلات طلاسازان و تولیدکنندگان و صادرکنندگان در این نمایشگاه برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه چهاردهمین نمایشگاه طلا در اصفهان دارای ۶۰ غرفه است، اظهار کرد: ۷۰ درصد فضای نمایشگاهی به مباحث تخصصی و ۳۰ درصد توسط گالری داران و مصنوعات طلا به بازدید مردم اختصاص دارد.

یارمحمدیان گفت: ۲ زوم نمایشگاهی به مساحت ۱۰ هزار مترمربع فضای سرپوشیده به نمایشگاه طلا اختصاص پیدا کرده و علاقمندان از ساعت ۱۰ تا ۱۸ روز پنجم تا هشتم خردادماه می‌توانند از این نمایشگاه بازدید کنند.

به گفته مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین المللی استان اصفهان، نمایشگاه‌ها محل امید فعالان اقتصادی استان است.

وی با اشاره به اینکه پیک چهارم بیماری کرونا موجب تعطیلی نمایشگاه‌ها از اوایل اسفند سال گذشته تاکنون شد، خاطرنشان کرد: اکنون اصفهان در وضعیت نارنجی قرار دارد و با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا مجاز به برگزاری نمایشگاه ها با حفظ پروتکل‌های بهداشتی هستیم.

هوشنگ شیشه بران، رئیس اتحادیه طلا وجواهر اصفهان گفت: در شرایطی که با محاصره تحریم ها و رکود اقتصادی مواجه هستیم، لازم است حرکت های قابل تاملی داشته باشیم و از نمایشگاه بعنوان پل ارتباطی بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و شاهراهی برای صادرات استفاده کنیم.

شیشه بران با اذعان به اینکه درچهاردهمین نمایشگاه تخصصی طلا تمام استانداردهای لازم رعایت شده و جای هیچگونه دلواپسی نیست، حضور مشارکت کنندگان از کل کشور و چند مهمان خارجی در این نمایشگاه را ارزشمند خواند و افزود: نمایشگاه طلا همواره از موفق ترین نمایشگاه های استان اصفهان بوده است و امیدواریم بتوانیم بهره وری لازم را داشته باشیم.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر استان اصفهان با بیان آنکه همکاران در هر اشل کاری در نمایشگاه مصون از مالیات عینی هستند، اظهار کرد: طیق توافقات صورت گرفته با امور مالیاتی استان، اکنون مسائل دارایی علی الرأس نیست و جای نگرانی برای مشارکت کنندگان و همکاران برای حضور در نمایشگاه و اطمینان از اینکه هیچ مالیاتی به آنها تعلق نمی گیرد، وجود ندارد. وی افزود: نباید با مطرح کردن این دغدغه ها مانع حضور در نمایشگاه و عقب ماندن از بازار بین المللی شد. شیشه بران دراشاره به برگزاری نشست های صنفی در حاشیه نمایشگاه، لزوم حضور اعضای صنف برای اطلاع از تصمیمات را مطرح کرد و افزود: سامان دهی به خرید و فروش طلای دست دوم، راهکارهای احداث شهرک طلا که آماده کلنگ زنی است، انتخاب اصفهان بعنوان پایلوت نمایشگاهی و رسیدگی به موانع صادرات را ازجمله موضوعات نشست های تخصصی اعلام کرد.

هوشنگ شیشه بران، شناسایی و رفع موانع تولید را ضروری خواند و با بیان آنکه 90درصد ماشین آلات طلا و جواهر در اصفهان ساخته و به دیگر استان ها و حتی خارج از کشور صادر می گردد، افزود: باید از امکانات استفاده کنیم تا از کشورهای منطقه عقب نمانیم. وی تربیت نیروی متخصص و ایجاد محیط کارو کارگری سالم را حائز اهمیت خواند.

در ادامه رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر اصفهان اظهار کرد: دروازه صادرات طلا از این نمایشگاه باز می‌شود امیدواریم صادرات طلا به سال‌های ۹۰ و ۹۱ که ۷۵۰ میلیون دلار و در اوج صادرات بود، بازگردد.

محسن طلامینایی، ارزش افزوده و تصمیم گیری‌های گذشته را از جمله مشکلات و مسائل گریبانگیر صادرات طلا و جواهر دانست و گفت: بانک مرکزی، گمرک و تضاد قوانین بین ارکان‌ها از جمله مشکلات صادرکنندگان است که امیدواریم با آن‌ها مشکلات را برطرف و صادرات خوبی را شاهد باشیم.

۴۸۱ واحد تولیدی طلا در استان اصفهان دارای کد شناسایی طلا و ۲۱ واحد تولیدی طلا دارای پروانه استاندارد هستند.