تعمیرات اساسی ۴ واحد عملیاتی در شرکت پالایش نفت اصفهان امروز آغاز شد
تعمیرات اساسی واحد های آیزوماکس ، هیدروژن و آمین کنتکتور شماره یک شرکت پالایش نفت اصفهان از 17 اردیبهشت ماه، آغاز شد.
مدیر نگهداری وتعمیرات شرکت پالایش نفت اصفهان با اعلام این خبر و بیان اینکه مشعل شماره یک شرکت نیز تعمیرات اساسی میشود، گفت: از آنجایی که در جهت بهبود کیفیت عملکرد و پیشگیری تبعات ناشی از فعالیت بی وفقه دستگاه های پالایشی، واحدهای عملیاتی باید در فواصل ۳ تا ۴ سال تعمیرات اساسی شوند، تعمیرات این واحدها که سال ۱۳۹۸ تعمیرات اساسی شدند، با برنامه ریزی های صورت گرفته وبدون وقفه انجام می گردد.
علیرضا قزوینی زاده افزود: این دوره از تعمیرات به علت حجم بالای کار، با فعالیت مستمر ۲۴ ساعته و تلاش بی وقفه و فعالیت حدود ۲۵۰۰نفر نیروی انسانی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی زمان تعمیرات اساسی واحدها حدود ۲۴ روز خواهد بود، اظهار داشت: با توجه به سبک تر شدن شرایط همه گیری بیماری کرونا ان شاءا… این زمان را کاهش خواهیم داد.
قزوینی زاده ادامه داد: خوراک واحد آیزوماکس شماره دو به طور متوسط روزانه ۲۲ هزار و ۵۰۰بشکه در روز و واحد هیدروژن ۷۰۰۰ کیلوگرم در ساعت است؛ بنزین،گاز مایع، نفت سفید،سوخت هوائی و نفت گاز از تولیدات واحد آیزوماکس است. و آمین کنتکتور نیز حذف گوگرد از محصولات را بر عهده دارد.
مدیر نگهداری و تعمیرات شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: تمام پرسنل شرکت و پیمانکاری درگیر در تعمیرات اساسی، قبل از آغاز به کار تعمیرات، دوره آموزشی ایمنی را زیر نظر اداره HSE پالایشگاه اصفهان گذراندهاند. بدین سبب خوشبختانه تا کنون شاهد بروز حادثهای نبودهایم زیرا اولویت اول مسئولان اجرایی این پالایشگاه ایمنی و برنامهریزی تعریف شده است.
با حضور نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اتاق کنترل مرکزی طرح تصفیه گازوئیل شرکت پالایش نفت اصفهان افتتاح شد
به عنوان گام اساسی شروع عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی اتاق کنترل مرکزی طرح تصفیه گازوئیل شرکت پالایش نفت اصفهان افتتاح شد. فعالیت راه اندازی پروژه تصفیه گازوئیل شرکت پالایش نفت اصفهان با هدف تولید گازوئیل یورو ۵ از تیرماه آغاز می گردد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی که از پروژه تصفیه گازوئیل شرکت پالایش نفت اصفهان بازدید می کرد، ضمن تقدیر از فعالیت های ارزشمند این شرکت گفت: در اقتصاد کشور نیاز داریم به پروژه هایی روی بیاوریم که ارزش افزوده بالایی داشته باشد. تمرکز بر روی مباحث زیست محیطی کشور و کلان شهر اصفهان، ارتقای کیفیت سوخت ناوگان حمل و نقل به استانداردهای یورو ۵ ، در کنار درآمد زایی اجرای پروژه تصفیه گازوئیل، بسیار مباهات انگیز است.
دکتر طغیانی با بیان اینکه به صنعت در اصفهان و صنعتگرانی که دانش خود را به اشتراک می-گذارند افتخار می کنیم ، افزود: در پالایشگاه اصفهان پروژه های عظیمی در جهت افزایش کیفیت محصولات، مصرف بهینه انرژی و آب انجام شده و یا درحال اجراست که از سوی ما حمایت می شوند. زیرا همه ما با هدف خدمت به هموطنان در این کشور کار می کنیم و وظایف ما افزایش راندمان کاری، حفظ محیط زیست و مصرف بهینه انرژی و صیانت از منابع ملی است.
وی ادامه داد: رسیدن به صنعت سبز طی ترسیم دوساله پالایشگاه اصفهان در قالب اجرای پروژه های مختلف دست یافتنی است.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به نام گذاری امسال با عنوان تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین گفت: حرکت از اقتصاد منابع محور به سمت اقتصاد دانش محور از سیاست های اصلی کشور در قرن جدید شمسی است. با توجه به آمار غیر رسمی نرخ بیکاری اصفهان که در بین فارغ التحصیلان دانشگاهی ۳۰ درصد است، حرکت صنایع در مسیر پیشنهادی و راهبردی رهبری مبنی بر سرمایه گذاری دربخش اقتصاد دانش بنیان و خرید محصولات شرکت های دانش بنیان، در تقویت رشد آنها نقش مهمی ایفا می کند. زیرا با این حرکت و اعتماد به جوانان متخصص کشور به تدریج توانایی و علم این شرکت ها در افزایش کیفیت کار، بسیار بالا خواهد رفت.
وی در پایان به تمام صنعتگران این واحد عظیم پالایشی خداقوت گفت و تصریح کرد: اجرای چنین پروژه های مهمی در قالب تلاش تیم گروهی کارکنان، شرکت پالایش نفت اصفهان و در نتیجه پیشرفت کشور عزیزمان به سمت موفقیت بیشتر سوق داده می شود.
رئیس هیئت مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی کار بزرگی را به مرحله راه اندازی نزدیک کرده ایم، گفت: فعالیت های نهایی و پایانی پروژه با دقت وتخصص بالا در حال انجام است و به طور حتم نوید آینده ای روشن را برای شرکت و کشور رقم می زنیم.
نیکو همت تأکید کرد: با روی آوردن صنایع به شرکت های دانش بنیان و انتقال دیدگاه متخصصان مرتبط با حیطه فعالیت مورد نظر، به صورت ایده آل تأمین محصولات فروش خدمات انجام می شود.
دکتر قدیری به طرح تصفیه گازوییل با ظرفیت ۱۰۰ هزار بشکه در روز و سرمایه گذاری ۵۴۵ میلیون یورو-۶۹٫۱۳۴ میلیارد ریال اشاه کرد و افزود: راه اندازی این پروژه از خرداد ماه امسال شروع خواهد شد.
موضوع مصرف آب به عنوان تهدید جدی صنایع از جمله شرکت پالایش نفت اصفهان از دیگر موضوعاتی بود که مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان به آن پرداخت و اذعان داشت: در این زمینه با هدف تبدیل تهدید به نقطه قوت و حتی صادرات آب، پروژه های مختلفی انجام شده و یا در حال انجام است: پروژه تصفیه خانه پساب شاهین شهر (استفاده از آب خاکستری) با ظرفیت تقریبی ۷۵۰ متر مکعب در ساعت در جهت استفاده در مصارف صنعتی و همچنین پیگیری احداث واحد پیش تصفیه فاضلاب شاهین شهر. انجام مطالعات اولیه امکان سنجی ساخت کولینگ هیبریدی که محاسبه میزان صرفه جوئی آب در کولینگ هیبریدی در حدود ۵۵ درصد ( به میزان ۱۷۱۴میلیون متر مکعب در سال) و مدت زمان بازگشت سرمایه آن به میزان ۱۰٫۵سال خواهد بود. احداث واحد ZLD (Zero Liquid Discharge) در جهت بازیابی و استفاده کامل از پساب تولیدی واحد RO براساس مطالعات انجام شده، پروژه احداث واحد HERO (High Efficient Reverse Osmosis) به منظور افزایش بازدهی و راندمان واحد بازیافت (بر اساس خروجی مطالعات بازیابی آبهای شور). اجرای این پروژه ها منتج به کاهش مصرف آب به نصف، قطع نیاز به آب رسانی درچه، تأمین آب مورد نیاز مجموعه شهرک انرژی و در نهایت ایجاد فرصت صادرات آب می گردد. در کنار پروژه های ذکر شده و همچنین با حذف فلر و خشک شدن تمام پوندهای شرکت، این پالایشگاه تا دو سال آینده به یک صنعت سبز تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: با اجرای ۸۰ کیلومتر خط ریلی تمام صنایع و کارخانههای مستقر در محدوده شاهین شهر به ایستگاه راه آهن «ورتون» متصل خواهند شد و این شرکت می تواند محصولات خود را از طریق خطوط ریلی به سراسر کشور حمل کند. با احداث این خط ریلی محصول واحد RHU پالایشگاه اصفهان برای توسعه زنجیره ارزش به واحد RFCC در بندرعباس منتقل می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حال حاضر ضریب پیچیدگی پالایشگاه اصفهان ۵٫۲ است که با اجرای طرح هایی همچون تصفیه گازوئیل ضریب پیچیدگی این شرکت به ۸٫۷ می¬رسد و پتانسیل¬های بنیادی سهم شپنا افزایش خواهد یافت. تمام تلاش شرکت سرمایه گذاری در زنجیره ارزش طی برنامه ۵ ساله برای سودهی بیشتر است. همچنین درصدد هستیم کرک اسپرد (رابطه قیمت نفت خام و فرآورده های حاصل از آن) پالایشگاه اصفهان را افزایش دهیم.
قدیری با اشاره به نامگذاری امسال به نام «سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» از سوی مقام معظم رهبری شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: با افتخار اعلام می کنیم از ۳۶ هزار قطعه و تجهیزات مورد استفاده در پالایشگاه اصفهان بیش از ۹۰ درصد آن توسط متخصصان داخلی و شرکت¬های دانش بنیان داخلی سازی شده است در حال حاضر نیزبیشتر کاتالیست های این پالایشگاه و بسیاری از مواد شیمیایی مورد نیاز آن از طریق شرکت های دانش بنیان تأمین می شود به تازگی نیز کاتالیست واحد تبدیل کاتالیستی CRU پالایشگاه اصفهان توسط شرکت های دانش بنیان تعویض و راه اندازی شده که کاتالیست آن کیفیت بسیار بالایی دارد.
اصفهان_محسن راعی
ارسال نظر