مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان خبر داد:
تا یکماه آینده روزانه یکصد هزار بشکه گازوئیل یورو ۵ در پالایشگاه اصفهان تولید میشود
مدیر عامل شرکت پالایش نفت اصفهان از بهره برداری کامل واحد تصفیه گازوئیل این شرکت تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: تمام فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا سال 1405 مطابق با استاندارد یورو 5 تولید خواهد شد.
محسن قدیری در نشست خبری با اشاره به این که عملیات اجرایی واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان از سال 1395 آغاز شد و تا یک ماه آینده با ظرفیت تولید روزانه 100 هزار بشکه گازوئیل با استاندارد یورو ۵ به طور کامل به بهره برداری می رسد افزود: با بهره برداری این واحد، میزان گوگرد موجود در گازوئیل تولیدی پالایشگاه اصفهان از حدود 7000 به 10PPM (قسمت در میلیون) کاهش می یابد.
وی هزینه اجرای واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان را 511 میلیون یورو و 67000 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: با بهره برداری این طرح ملی روزانه 300 تن گوگرد از گازوئیل تولیدی پالایشگاه حذف می شود.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان افزود: بیش از90 درصد تجهیزات واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان ساخت داخل بوده و تمام کاتالیست های آن از طریق شرکت های دانش بنیان کشورمان تامین شده است.
قدیری با بیان این که تمام 12 میلیون لیتر بنزین تولیدی روزانه پالایشگاه اصفهان مطابق با استاندارد یورو 5 است، به پیشرفت 36 درصدی واحد گوگرد زدایی از ته مانده برج های تقطیر پالایشگاه اصفهان اشاره کرد و گفت: با بهره برداری این طرح تا سال 1405 تمامی فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان مطابق با استاندارد یورو 5 تولید خواهد شد.
وی، اعتبار پیش بینی شده برای این طرح را 642 میلیون یورو و 1.6 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این طرح سالانه 315 میلیون دلار سود آوری برای شرکت خواهد داشت.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان این که واحد شکست مولوکولی محصولات سنگین پالایشگاه و تبدیل آن به «پروپیلن» به عنوان یک محصول با ارزش را از طرح های مهم در حال اجرای شرکت است گفت: این طرح سودآوری بسیاری بالایی خواهد داشت به نحوی که سالانه 400 میلیون دلار سود آوری این پالایشگاه اصفهان را افزایش می دهد.
قدیری، افق این شرکت در سال 1405 را ارتقاء به هلدینگ موفق پتروپالایشی و تحقق بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه بیان کرد و افزود: ضریب پیچیدگی این شرکت در حال حاضر با احتساب سهم شرکت در پتروشیمی اصفهان و نفت سپاهان 6.2 بوده که در بین شرکت های پالایشی کشور یکی به آخر و پس از پالایشگاه آبادان قرار دارد و پیش بینی شده این ضریب تا 4 سال آینده با اجرای طرح ها به بالای 12 واحد برسد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان این که ظرفیت پالایشی پالایشگاه اصفهان روزانه 360 هزار بشکه نفت خام است گفت: با ارتقاء پالایشگاه اصفهان به هلدینگ پتروپالایشی، ظرفیت پالایشی آن تغییری پیدا نخواهد کرد.
او با اشاره به این که تفکر راهبردی در پالایشگاه اصفهان حاکم شده و ساختار سازمانی این شرکت به هلدینگ پتروپالایشی ارتقاء یافته است افزود: چند شرکت جدید در ذیل این هلدینگ به ثبت رسیده و تمام طرح های زیست محیطی آن توسط این شرکت ها اجرایی خواهند شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه، مصرف کنونی آب پالایشگاه اصفهان را 900 تا 1000 متر مکعب در ساعت اعلام کرد و افزود: این شرکت برای تامین آب مورد نیاز خود و مدیریت در آب مصرفی طرح های زیادی تعریف کرده که در حال اجرا است.
قدیری، ساخت تصفیه خانه فاضلاب شاهین شهر و انتقال 400 متر مکعب در ساعت پساب به پالایشگاه، سرمایه گذاری در طرح ملی انتقال آب از خلیج فارس و انتقال 500 لیتر بر ثانیه به پالایشگاه تا سال 1405، تامین آب پایدار از منابع آب های خاکستری را از طرح های تامین آب مورد پالایشگاه اصفهان برشمرد و گفت: در حال حاضر 400 متر مکعب در ساعت آب در پالایشگاه از طریق دستگاه های خنک کننده آب و توربین های بخار به هدر می رود که با هیبریدی شدن دستگاه های خنک کننده آب و حذف توربین های بخار میزان هدر رفت آب در پالایشگاه طی 3 سال آینده به صفر می رسد.
وی افزود: با اعمال مدیریت مصرف آب، مصرف آب پالایشگاه برغم راه اندازی طرح های بهبود فرایند تولید افزایش پیدا نخواهد کرد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه گفت: تمام مشعل های پالایشگاه اصفهان تا 3 سال آینده خاموش و گاز آن به عنوان سوخت در داخل پالایشگاه مصرف می شود و تمامی حوضچه های پالایشگاه نیز در راستای حفظ محیط زیست خشک خواهد شد.
قدیری با اشاره به تغییر ایجاد شده در سیستم سوخت رسانی مشعل های کوره های پالایشگاه افزود: با تغییرات ایجاد شده در مشعل ها، استفاده از سوخت مازوت در کوره های پالایشگاه امکانپذیر نیست و مشعل ها فقط گاز طبیعی مصرف می کنند و در صورت لزوم گاز ال پی جی تولیدی پالایشگاه پس از تبدیل به گاز طبیعی در کوره ها مصرف می شود.
وی گفت: تمامی طرح های اجرا شده در شرکت پالایش نفت اصفهان طی 43 سال گذشته برای حفظ محیط زیست بوده به نحوی که در این مدت این شرکت یک میلیارد یورو هزینه کرده است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه با بیان این که ۷۸ کیلومتر خط ریلی از پالایشگاه تا ایستگاه «ورتون» در شرق اصفهان و ایجاد تاسیسات تخلیه و بارگیری و بارانداز با سرمایه گذاری 3000 میلیارد تومانی این شرکت در یکی از بنادر جنوبی کشور برای کاهش هزینه انتقال فراورده های نفتی، کاهش مصرف توسط تانکرهای حمال سوخت و ترافیک و مسائل ایمنی راه ها در حال ساخت است گفت: این طرح تا 2 سال آینده به بهره برداری می رسد.
قدیری از تشکیل کار گروه ساماندهی و مدیریت پسماند در پالایشگاه اصفهان برای تبدیل ضایعات قابل بازیافت به ارزش افزوده پالایشگاه و شهرک شهید محمد منتظری خبر داد و گفت: تا 6 ماه آینده سایت مدیریت پسماند در پالایشگاه اصفهان راه اندازی و درآمد حاصل از فروش ضایعات بازیافت شده صرف ایجاد اشتغالزایی روستاییان پیرامون پالایشگاه خواهد شد.
او با بیان این که بر اساس استاندارهای جهانی 25 درصد وسعت واحدهای صنعتی باید به فضای سبز اختصاص یابد گفت: از وسعت 34 هکتاری پالایشگاه اصفهان 120 هزار هکتار آن معادل 34 درصد آن به فضای سبز اختصاص داده شده که با اعمال مدیریت در آب، وسعت فضای سبز پالایشگاه افزایش می یابد.
اصفهان_محسن راعی
ارسال نظر