به گزارش اکونا پرس،

به نقل از اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، غلامرضا ساکتی با بیان اینکه پسماند شهری، یکی از بزرگترین آلاینده‌های ناشی از فعالیت انسان‌ها و نیازمند مدیریت صحیح است، اظهار کرد: در شهر اصفهان، روزانه حدود یک هزار تن پسماند شهری تولید می‌شود که از این میان پس از جداسازی اقلام قابل بازیافت و تولید کود کمپوست، حدود 300 تن در روز به عنوان ضایعات کارخانه پردازش پسماند راهی محل دفن می‌شود و این در حالی است که بخش اعظم ریجکت را مواد دارای ارزش حرارتی بالا تشکیل می‌دهد. 

او ادامه داد: یکی از روش‌های بازیابی این انرژی نهفته، تولید سوخت مشتق از پسماند (آر.دی.اف) از ریجکت است که می‌تواند به عنوان سوخت در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان اعلام کرد: در همین راستا، سازمان پس از انجام مطالعات جامع در خصوص شرایط تولید (آر.دی.اف)، اقدام به عقد تفاهم نامه با کارخانه سیمان سپاهان جهت تولید و بهره‌برداری از (آر.دی.اف) تولیدی از پسماند شهری اصفهان در کارخانه مذکور به عنوان سوخت کمکی کرده است.

او اضافه کرد: تفاهم نامه مذکور به صورت سه جانبه و تحت نظارت سازمان صنعت معدن و تجارت استان نهایی و امضا شده است و طرفین در صدد هستند تا با جذب تسهیلات و اعتبارات مورد نیاز، نسبت به اجرای این طرح در شهر اصفهان اقدام کنند.

او خاطرنشان کرد: با نهایی سازی این طرح، علاوه بر جلوگیری از دفن روزانه 300 تن پسماند شهری و کاهش چشمگیر آلودگی‌های زیست محیطی و بهداشتی مربوطه، از مصرف سوخت‌های طبیعی در صنایع نیز به میزان قابل توجهی کاسته می‌شود.

ساکتی با بیان اینکه نمایندگان کارخانه سیمان سپاهان و اعضای فنی کارگروه ویژه این موضوع ضمن بازدید از کارخانه پردازش پسماند شهر اصفهان در جریان مراحل پردازش پسماند به عنوان بخش اول تولید سوخت مشتق از پسماند (RDF) قرار گرفتند، گفت: در ادامه اجرای این تفاهم نامه تیم فنی سازمان مدیریت پسماند نسبت به بازدید از کارخانه سیمان سپاهان اقدام کرد و پس از آن طرح مربوطه جهت ارائه به کارگروه ملی پسماند تهیه خواهد شد.

اصفهان_محسن راعی