به گزارش اکونا پرس،

قاسم نوده فراهانی - نماینده وزارت صمت و نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران - بیان کرد: یک کارگروه آرد و نان در وزارت کشور تشکیل شده است اما در اتاق اصناف نیز، کارگروهی با همین عنوان تشکیل شده تا از منظر صنفی به بررسی موضوعات نانوایان پرداخته و نتایج آن در کارگروه آرد و نان وزارت کشور منعکس شود.

وی تصریح کرد: مسئله اصلی این است که باوجود هزینه‌های سنگینی که دولت در ساماندهی آرد و نان متحمل شده است اما هر سه گروه «دولت»، «مردم» و «نانوایان» از شرایط موجود ناراضی هستند. لذا واضح است که اشکالی در روش وجود دارد.

نائب رئیس اول اتاق اصناف ایران گفت: به نظر بنده دولت بهتر است این همه هزینه را صرف ایجاد زیرساخت‌ها کند و در موضوع آرد و نان موضوع آزادسازی نرخ نان را مورد بررسی مجدد قرار دهد.

نوده فراهانی گفت: یکی از مشکلات نانواها مشخص شدن متولی ساماندهی آرد و نان است به طوری که در هر استان، یک نهاد متولی آن شده و در سطح کشور نیز وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و دیگر ارگان‌ها هم زمان در این موضوع دخالت دارند و همین امر موجب دشواری در تصمیم گیری و رفع مشکلات موجود شده است.

بنا بر اعلام اتاق اصناف ایران، وی افزود: نانواها همچنین از سامانه نانینو شکایت داشته و معتقدند که دستورالعمل شفافی برای کاهش یا افزایش سهمیه آرد هر نانوا وجود ندارد. علاوه بر این هیچ فرایندی جهت پاسخگوی سوالات و ابهامات ایشان نبوده و از سوی دیگر دسترسی لازم هم در سامانه به نانواها داده نشده است تا وضعیت پرونده خود را مشاهده کنند.

نوده فراهانی عدم اجرای درست ماده ۵ قانون هدفمندی یارانه‌ها – که می‌گوید: «دولت موظف است یارانه آرد و نان را به میزانی که در لایحه بودجه سالیانه مشخص می‌شود با روشهای مناسب در اختیار مصرف کنندگان متقاضی قرار دهد» - را از دیگر گلایه‌های نانوایان دانست و گفت: خوشبختانه از چند نماینده مجلس قول‌ مساعد در پیگیری این امور و برگزاری نشست‌هایی با وزیر اقتصاد و وزیر جهاد کشاورزی گرفته شده است.