کتاب استارتاپی
کارآفرینی و راه اندازی کسبوکار در دنیای امروز نیازمند افرادی است که اهل مطالعه و یادگیری هستند، خصوصاً هنگامی که بخواهید استارتاپی داشته باشید که در بستر فناوری به خلق ارزش بپردازد.
همانطور که عنوان شد برای راه اندازی استارتاپ های فناورانه (Tech Startups)، کارآفرینان نیازمند مطالعه و یادگیری اصول توسعه استارتاپ و یادگیری علوم مدیریتی نوین هستند. یکی از منابع مهم یادگیری در این زمینه کتابها هستند. در دنیا کتابهای بسیار مفیدی در این زمینه وجود دارد که توسط برخی کارآفرینان و اساتید نگاشته شده است. بسیاری از این کتابها خوشبختانه در کشور ما نیر ترجمه شده است و نسخه چاپی یا الکترونیک آن موجود است.
کتابهای استارتاپی مناسب ترجمه شده
از برخی از این کتابهای ترجمهشده پرفروش میتوان به این کتابها اشاره کرد: نوپای ناب، خلق مدل کسبوکار، تست مامان، کشش، اجرای ناب، نوپای خود را به دنیا بیاور، ۲۴ گام راهانداری کسبوکار، بازانجام و ...
چندین کتاب خوب ترجمه شده و زبان اصلی دیگر هم هستند که با جستجوی ساده میتوانید به آن برسید. همه ی این کتابها بسیار مفید بوده و خواندن آنها به همه کسانی که قصد راه اندازی و توسعه استارتاپی را دارند توصیه میشود. اما مسئله ای که وجود دارد آن است که نویسندگان توانمند این کتابها، رویکردی در نگارش داشتهاند که متناسب با اکوسیستم استارتاپی بالغ کشور خودشان است که این رویکرد ممکن است در بسیاری از موارد با شرایط کنونی اکوسیستم ما همخوانی نداشته باشد. از این رو مفیدتر و بهتر آن است که حتماً کارآفرینان کتابهای بومی را نیز مطالعه کنند که با توجه به اکوسیستم ایران و هماهنگ با آن نوشته شده است.
نخستین کتاب استارتاپ بومی
کتاب مدلهای استارتاپی در سال ۹۷ به عنوان نخستین کتاب استارتاپی بومی کشور توسط مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است. آرمان صفایی مؤلف این کتاب میگوید که تلاش داشته محتوایی کاملاً بومی و مناسب اکوسیستم استارتاپی کشور تولید کند که از دل مطالعات شخصی و تجربیات کارآفرینان استارتاپی ایرانی برخاسته است.
یکی از ویژگیهای باارزش این کتاب آن است که در آن برای هر مفهومی که عنوان شده، مثالهایی از کسبوکارهای ایرانی علاوه بر کسبوکارهای مشهور بین المللی ارائه شده است. به عنوان مثال در بخش اول کتاب ۴۰ مدل کسبوکار کاربردیشده در ایران ارائه شده است و برای هرکدام حداقل یک مثال داخلی بیان شده است. همچنین با ۷ استارتاپ و سازمان ایرانی مصاحبه هایی انجام شده تا از تجربیات داخل خود برای نوآوری در مدل کسبوکار استارتاپشان بگویند. مصاحبه با مدیران استارتاپ هایی مثل نتبرگ، علیبابا، تپسی، ایوند، زرینپال و ... .
برای خرید این کتاب میتوانید به سایت مولف کتاب که در حوزه استارتاپ و آموزش مدل کسبوکار است و یا سایت مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف مراجعه کنید. (armansafayi.com)
ارسال نظر