به گزارش اکونا پرس،

وی در پاسخ به این سؤال که آیا تغییر مسیر عربستان و امارات از ترامپ به بایدن مشهود خواهد بود و آیا اماراتی‌ها به فکر بازسازی ارتباط خود با ایران خواهند بود؟ گفت: دبی ازنظر قرابت فرهنگی، ریشه های مشترک‌ و... به ایران نزدیک تراست و هنگامی‌که با ایشان صحبت می‌شود، از ایران به عنوان کشوری قدرتمند به نیکی یاد می نمایند و اکثرا ایشان خاطرات خوبی از ایران دارند و زمانی محموله‌های گندم و مواد غذایی ایران به آن کشورها  در زمان های دور بر ایشان صادر می‌شد بنابراین ایران به‌ عنوان همسایه قدرتمند در امارات مطرح است.

وی تأکید کرد: عرب های امارات در روابط تجاری بسیار قابل ‌اطمینان هستند و تجار ایرانی‌را دوست دارند و به عقیده اینجانب اکنون اقتصاد برای تمامی جوامع منطقه اولویت نخست محسوب می‌شود و در امارات متحده عربی همواره چهار پایه اعتدال، روابط با تمامی کشورها،‌گوناگونی اقتصاد و حقوق شهروندی اهمیت داشته است.

فرزانگان افزود: همچنین نباید تنها از تغییر رویه عربستان صحبت کرد بلکه در ایران باید دید چند سند چشم‌انداز و راهبردی در روابط خارجی با کشورهای همسایه وجود دارد و تا چه اندازه این مسئله در اولویت قرار دارد و بصورت عملیاتی پیگیری شود.

 وی گفت: اگر مسائل اقتصادی و این نوع نگاه در اولویت باشد به‌تبع به همسایگان بیش از گذشته نزدیک شده و با چشم‌انداز دیگری به مسئله اقتصاد توجه می‌شود.

رئیس اتاق ایران و امارات گفت: اگر نتوان با این همه اشتراکات با کشور امارات متحده عربی ارتباط منسجم داشته باشیم، برای دیپلماسی ما کارنامه قابل قبولی نیست زیرا این کشور از بسیاری جهات با ایران قرابت دارد و کشوری است که نیاز وارداتی آن متنوع و قابل توجه است.

 وی با اشاره به این‌که بزرگ‌ترین مسئله منطقه امنیت است و اگر امنیت منطقه بر هم ریزد امارات دیگر امارات نیست و سرمایه‌گذاری در امارات ازنظر اقتصادی توجیه ندارد فلذا در سایه همین اصل همکاری می تواند توسعه یابد.

وی با بیان این‌که روابط حضوری و سینه‌به‌سینه در بین اماراتی‌ها مرسوم است و باید به این موضوع توجه شود، افزود: اکنون  جناب آقای دکتر حسینی به‌عنوان سفیر ایران در امارات باعلاقه و پویایی کامل عمل می‌کنند به‌طوری‌که منتظر روزهای بهتری برای روابط دو کشور هستیم و تا چند روز دیگر امیدواریم که موضوع ویزا برای ایرانی‌ها بویژه برای تجار و بازرگانان حل شود.

وی گفت: اتاق مشترک ایران و امارات بارها در جلسات پیشنهاد داده که رابطه بین دو کشور در سطح وزیران افزایش یابد.

 فرزانگان خاطرنشان کرد: در اتاق بازرگانی ایران و امارات نیز با اتاق دبی نیز به طریق مختلف دارای تعامل هستیم و همواره سعی شده که روابط دوسویه گسترش و مسائل انتقال پیدا کند زیرا اگر اولویت اقتصاد باشد، درصحنه‌ای که دیگر کشورها حضور دارند امکان رقابت به وجود می‌آید و اصول تجاری و اقتصادی حکم‌فرما می‌شود.

 

سوتی‌تر: اکنون شرایط به‌گونه‌ای است که بنده چشم‌انداز میان‌مدت و کوتاه‌مدت ایران با امارات را مثبت ارزیابی می‌کنم و در بلندمدت برای بهبود روابط باید دارای برنامه باشیم، برنامه‌ای فراتر از دولت‌ها،  در سطح حاکمیت باشد و در سند چشم‌انداز روابط با همسایگان در اولویت کشور قرار گیرد.

وی در ارزیابی خود درباره این موضوع که امارات از صدور ویزا برای ایرانی‌ها خودداری کرد اما اکنون زمزمه حل مشکل ویزا تجار ایرانی مطرح ‌شده و ماه گذشته نیز ایرانی‌ها موفق به حضور در نمایشگاه جیتکس شده‌اند، گفت:

در ابتدا باید برای حضور ایرانی‌ها در این نمایشگاه گفت که از اولویت تجاری برخوردار بودند. این مسئله دو اتفاق مهم را در پی داشت. نخست آن‌که جناب آقای مهندس طلایی رئیس کمیسیون فاوای اتاق ایران توانستند به‌واسطه روابط خوبی که داشتند و با همکاری معاونت فناوری ریاست‌جمهوری برای گروهی از جوانان ویزای ورود به امارات را دریافت کنند و یک عده که نتوانسته بودند ویزا دریافت کنند این افراد به اتاق مشترک مراجعه کردند و مدارک و سوابق خود را ارسال و اتاق بازرگانی دبی نیز پیگیری کرد که نشان می‌دهد عزم اماراتی ها در توسعه روابط تجاری واضح است.

 فرزانگان افزود: اگر صدور ویزا برای ایرانی‌ها صورت گیرد، گردشگری در امارات به نقطه اوج خود می‌رسد و هتل‌ها با ظرفیت بیشتری از مسافرین تکمیل می شود و نقدینگی خوبی نیز ‌به امارات وارد می‌شود. به‌طورقطع امارات متحده عربی از دستیابی به چنین فرصتی صرف‌نظر نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: امارات متحده عربی درک کرده است که ایران می‌تواند شریک تجاری قابل اتکایی باشد و باید توجه کنیم که ما چه رویکردی را دنبال می‌کنیم و از برنامه و دیپلماسی فعال برای توسعه روابط برخوردار باشیم.

رئیس اتاق ایران و امارات گفت: اکنون شرایط به‌گونه‌ای است که بنده چشم‌انداز میان‌مدت و کوتاه‌مدت ایران با امارات را خوب ارزیابی می‌کنم و در بلندمدت برای بهبود روابط همسایگان باید دارای برنامه باشیم، برنامه‌ای فراتر از دولت‌ها،  در سطح حاکمیتی باشد و در سند چشم‌انداز روابط با همسایگان در اولویت کشور قرار گیرد.

 وی گفت: تمام کشورهای دنیا بهترین ارتباط‌های خود را با کشورهای همسایه خوددارند به‌طور مثال چین با ژاپن، کره شمالی، کره جنوبی، آمریکا و کانادا با مکزیک ارتباط دارد و ایران باید با کشورهای همسایه خود ارتباط برقرار کند.

وی افزود: با توجه به نظرسنجی که اخیرا در موسسات تحقیقاتی بین المللی صورت پذیرفته است، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها در بین مردم خود نسبت به ایران نظرسنجی کرده‌اند و نظرسنجی نشان می دهد که مردم کشورهای غربی اعتماد لازم را به جامعه ایران برای توسعه روابط تجاری ندارند. اما در اطراف ایران فضا به این‌گونه نیست و ایران می‌تواند با ۱۵ همسایه خود بهترین ارتباط را داشته باشد. پتانسیل صادراتی 1160 میلیارد دلاری در سال آتی که در ۱۵ کشور همسایه وجود دارد و در رأس آن‌ها مربوط به کشور امارات است که دارای ۲۶۰ میلیارد دلار پتانسیل جذب کالا از کشورهای دیگر است و پس ‌از آن می‌توان به کشور روسیه اشاره کرد البته پتانسیل جذب کالای روسیه از امارات کمتر است. اهمیت کشور امارات متحده عربی در جذب کالاهای وارداتی هاب منطقه ای توزیع کالا و زیر ساخت بسیار قوی و بین المللی  آن در حوزه لجستیک و ترابری است.