رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد:
نظام هوشمند مالیاتی جایگزین نظام چانه زنی می شود
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: اجرای قانون پایانه های فروشگاهی منجر به هوشمندسازی نظام مالیاتی می شود که براساس آن، اخذ مالیات مشخص، محاسبات مالیاتی شفاف و نظام داده مبنا و متکی بر اطلاعات، جایگزین نظام چانه زنی می شود.
دکتر داود منظور، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در دولت سیزدهم با توجه به برنامههای وزارت اقتصاد و سند دولت، باید چند چرخش تحول آفرین را انجام دهیم. اولین چرخش این است که فشار تأمین مالیات را از بخش رسمی اقتصاد برداریم و به بخشهای غیررسمی، نامنظم و مالیات گریز منتقل کنیم که اغلب پنهان هستند.
وی ادامه داد: هدف ما در رویکردهای جدید شناسایی این بخشها و دریافت مالیات از آنهاست. دریافت مالیات از فعالیت های سوداگری در بخش های مختلف مثل مسکن، طلا، ارز و خودرو نیز در همین چارچوب می گنجد.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان به صورت تدریجی و مرحله ای به اجرا در می آید، گفت: این قانون گام اصلی هوشمندسازی نظام مالیاتی است که با اجرای آن، دیگر نیازی به اخذ اظهارنامه هم نیست؛ زیرا صورتحسابها به صورت الکترونیکی در سامانه مودیان و در کارپوشه مخصوص افراد ثبت میشود و دیگر نیازی به حسابرسی و ممیزی هم نداریم.
دکتر منظور با اشاره به اجرای ماده 11 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در سال 1400 با مشارکت بانک مرکزی گفت: در اجرای این قانون، حدود ۱۸ میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه پذیرنده شناسایی شد که در طرح ساماندهی ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه به پروندههای مالیاتی وصل شد.
دکتر منظور در ادامه از راه اندازی سامانه مودیان به عنوان اصلی ترین بخش نظام پایانه های فروشگاهی خبر داد و گفت: در حال حاضر برای همه مودیان، کارپوشه در سامانه مودیان ایجاد شده و هر فعال اقتصادی با کد ملی خود میتواند وارد این کارپوشه شده و تمام اطلاعات خود از جمله صورتحساب های الکترونیکی را مشاهده کند.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای آبان ماه امسال، شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس به عنوان اولین گروه مشمول اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، اقدام به صدور صورتحساب الکترونیکی خواهند کرد و در مرحله بعد یعنی ابتدای دی ماه، شرکت های دولتی مشمول اجرای این قانون شده و به تناوب همه فعالان اقتصادی مشمول اجرای این قانون خواهند شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه اکنون با اجرای طرح ها و قوانین مختلف، اشراف اطلاعاتی سازمان امور مالیاتی کشور بر فعالیت های اقتصادی افزایش پیدا کرده، تصریح کرد: در حالیکه در تیرماه امسال، بالغ بر 330 هزار فقره اظهارنامه از سوی اشخاص حقوقی دریافت کردیم، حدود 600 هزار شرکت از تسلیم اظهارنامه اجتناب کرده اند که برای آنها اظهارنامه برآوردی تولید خواهد شد.
با درود؛ رئیس محترم کل سازمان امور مالیاتی هر چند تکان خوبی این اواخر به گرفتن مالیات و اجرای قانون از جمله گرفتن مالیات از خانه های خالی و... به کشور مشاهده می شود ؛ ولی یک نکته اساسی وجود دارد و آن اینکه نظام مالیاتی کشور براساس عدالت بنا نشده بلکه شکل و قواره ای غربی و تکنوکراتی به جا مانده از نظام ستم شاهی است ؛ 1- یعنی اینکه آیا تا به حال فکر کرده اید کسی که در بهترین نقطه شهر زندگی می کند باید پول آب و برق و گاز و حتی مالیاتش با آن که در یک نقطه جغرافیایی پایین یا متوسط است باید یکی باشد 2- و یا آیا تا کنون به درآمد های اتفاقی که یک شبه یک فرد از حزیز ذلت به اوج قدرت می رسد نگاه کرده اید ( فروش دلار و ارز و طلا و مسکن و... توسط دولت ) 3- آیا تاکنون به فکر این افتاده اید که یک نفر نه یک شرکت و گروه که در بخش خصوصی ماهیانه 3 میلیارد درآمد خالص دارد هر چند استثنا هم باشد مثل برخی پزشکان جراحی زیبایی با کسی که هر ماه مالیات اش را می دهد مثل کارمندان و کارگران ساده... باید در درصد پرد اختشان ( منظو مالیاتشان ) مثلا 10 درصد باشد 3- آیا تا بحال فکری به حال بانک ها ( دولتی و غیر دولتی ) که مهمترین و اولین تولید کنندگان تورم و گرانی از هرنوع اش در ایران هستند و با برخی صرافان دست به یکی کرده اند و اینچنین از بی قانونی و بی عدالتی در قوانین بانکی استفاده و وضعیت معیشت بسیار بسیار سخت را برای جمهور ملت ایران بوجود آورده اند مالیات بگیرید.... و یا هزاران بی عدالتی که شما باید بعنوان کسی که حقوق ومزایا و حق مدیریت آن را می گیرد در کنار کار روتین تان ارائه میدهید؛ ارائه داده اید یا امثال جناب عالی در طول این 50 سال اخیر... بدرود