در نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» مطرح شد:
کشورهای آسیای جنوب شرقی، مقصد صادراتی محصولات «فروی»
شصتوهشتمین نشست خبری «یک دیدار، یک عرضه» در آستانه عرضه اولیه سهام شرکت «ذوب روی اصفهان» با حضور نمایندگان سهامدار عمده، مدیرعامل شرکت و خبرنگاران در فرابورس ایران برگزار شد.
به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، بهنام حسینزاده عضو هیاتمدیره گروه صنعتی باما به عنوان نماینده سهامدار عمده شرکت ذوب روی اصفهان، در ابتدای نشست خبری گفت: شرکت ذوب روی اصفهان در سال 1377 تاسیس شد تا با تمرکز بر تولید شمش روی فعالیت خود را آغاز کند. اکنون، پس از گذشت نزدیک به 22 سال، ظرفیت سالانه شرکت به 10 هزار تن شمش روی رسیده و قرار است سهشنبه 8 بهمنماه عرضه اولیه 60 میلیون سهم این شرکت معادل 10 درصد از سهام آن، در بازار دوم فرابورس ایران صورت بگیرد.
او با اشاره به سرمایه این شرکت گفت: شرکت باما سهامدار عمده شرکت ذوب روی است که پس از آخرین افزایش سرمایه، شرکت ذوب روی اصفهان اکنون 600 میلیارد ریال سرمایه در اختیار دارد. این شرکت همچنین دارنده ۲.۱۳ درصد از سهام شرکت باما است و شرکت باما نیز مالک ۹۹.۷ درصدی شرکت ذوب روی اصفهان است.
حسینزاده درباره فعالیت این شرکت گفت: در این شرکت کنسانتره روی به ورقه و سپس به شمش روی تبدیل و به خارج از کشور صادر میشود. همچنین تولید کنسانتره، محلولسازی، الکترولیز و ذوب و ریختهگری چهار بخش واحد تولید کارخانه ذوب روی اصفهان هستند.
عضو هیاتمدیره این شرکت ضمن تشریح صنعت روی در جهان اعلام کرد که کشور چین با 5 میلیون تن، بزرگترین تولیدکننده روی در جهان است و در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید شمش روی در ایران سالانه بیش از 400 هزار تن و ظرفیت عملی حدود 180 هزار تن است.
او در ادامه افزود: برای برآورد چشمانداز این صنعت، میتوان گفت که موجودیهای رسمی انبارهای LME در کمترین مقدار خود یعنی 50 هزار تن قرار گرفته و افزایش تقاضا در چین باعث شده که آینده روشنی را برای صنعت روی متصور باشیم. ضمن اینکه به دلیل توقف فعالیت برخی معادن در دنیا، انتظار میرود روند عرضه روی نسبت به میزان تقاضای آن باعث افزایش قیمت آن شود.
حسینزاده درباره وضعیت انبارها و صورت مالی این شرکت گفت: بر اساس آخرین صورتهای مالی و گزارش دی ماه، موجودی ارزشی شرکت ذوب روی بیش از 4.4 میلیون دلار است که 3.3 میلیون دلار آن به شمش روی و 1/1 میلیون دلار نیز به کنسانتره سولفور سرب مربوط است.
او درباره قیمتگذاری شمش روی نیز در مقیاس جهانی و داخلی گفت: فروش شمش را در دو مسیر میتوان تبیین کرد؛ نخست قسمت جهانی که بر اساس بورس فلزات لندن لحاظ میشود و دومی قیمتگذاری داخلی که بر اساس بورس کالا که اساس آن هم نرخ دلار است، تعیین میشود. البته ارزشگذاری براساس بورس فلزات لندن نیز بر قیمتگذاری داخلی به شدت موثر است.
حسینزاده در ادامه تصریح کرد که مجاورت شرکت ذوب روی اصفهان با شرکت باما سبب شده تا در تامین مواد اولیه، هزینههای ذوب روی به شدت کاهش یابد. تخصیص سهمیه سال 1398 معدن انگوران از ابتدای پاییز 98 و تامین خاک از معدن
باما بر اساس قرارداد بلندمدت نیز دو فاکتوری هستند که در زنجیره تامین مواد اولیه این شرکت بسیار موثر بودهاند.
او با اشاره به مزایای انحصاری این شرکت نیز عنوان کرد: شرکت ذوب روی اصفهان تنها دارنده تکنولوژی کوره ولز در ایران است. در این روش از خاک بسیار کمعیار برای تولید شمش روی استفاده میشود، بنابراین بزرگترین مزیت شرکت ذوب روی اصفهان این است که تمامی مراحل و روند تولید شمش روی در داخل کارخانه صورت میگیرد.
عضو هیاتمدیره شرکت باما تصریح کرد که تحریمهای آمریکا علیه ایران نمیتواند باعث کاهش صادرات این شرکت شود زیرا بازارهای کشورهای آسیای جنوب شرقی مقصد صادراتی این شرکت است و بدین ترتیب فعالیتهای این کارخانه مانند قبل ادامه خواهند یافت.
حسینزاده در پایان سخنان خود با برشمردن علل موفقیت این شرکت گفت: قرارگرفتن در جوار معدن (شرکت باما)، کامل بودن زنجیره تولید (از خاک تا شمش)، پایین بودن هزینههای تولید و قیمت تمامشده در مقایسه با رقبا، توانایی استفاده از خاکهای کمعیار، تولید کنسانتره سرب از کیک لیچ و در اختیار داشتن دانش فنی کورههای ولز از جمله ویژگیهایی هستند که باعث شده این کارخانه در مسیر تعالی خود گام بردارد.
گفتنی است، در جریان عرضه اولیه شرکت ذوب روی اصفهان با نماد «فروی»، 60 میلیون سهم این شرکت در بازه قیمتی 13 هزار و 700 تا 14 هزار ریال به روش ثبت سفارش قیمتگذاری خواهد شد. حداکثر سهام قابل اختصاص برای هر کد حقیقی و حقوقی 100 سهم تعیین شده است.
همچنین، شرکت کارگزاری تامین سرمایه نوین، مدیر عرضه این سهم خواهد بود و شرکت گروه صنعتی و معدنی امیر، متعهد خرید معرفی شده است.
ارسال نظر