سیگنال مثبت شرکتها برای آینده بورس
در حالی شاهد تغییر استراتژی سهامداران بورس تهران در فضای معاملاتی هستیم که بررسی گزارشهای ۹ماهه منتشر شده نشان از وضعیت رو به بهبود عملکرد شرکتها دارد. هر چند طی وقت اخیر عمدتا صنایع کوچک و متوسط مورد اقبال بورسبازان قرار گرفتند اما بررسی صورتهای مالی بزرگان بورس نیز از پتانسیل رو به رشد این دست از شرکتها حکایت دارد.
شاخص کل امروز توانست بعد از یک روز منفی با افزایش 18 هزار و 127 واحدی در ارتفاع یک میلیون و 437 هزار واحد قرار بگیرد. شاخصکل هم وزن نیز کاهش سه هزار و 10 واحد را ثبت کرد و در محدوده 469,125 قرار گرفت.
ارزش بازار 56,998,989 میلیارد ریال، ارزش معاملات 112,861 میلیارد ریال و حجم معاملات امروز بازار سرمایه 8,599 میلیارد سهم بود.
تاثیر گذاران امروز شاخص بورس نمادهای فارس با 4049 واحد مثبت، شستا با 2116 واحد مثبت، تاپیکو با 1396 واحد مثبت، کگل با 1387 واحد مثبت، کچاد با 1342 واحد مثبت، شپنا با 1206 واحد مثبت، و شتران با 1001 واحد مثبت بودند. همچنین بیشترین حجم معاملات به نمادهای خودرو با 1.18 میلیارد سهم، خساپا با 1.04 میلیارد سهم، خگستر با 459.4 میلیون سهم و شپنا با 335.8 میلیون سهم اختصاص یافت.
نمادهای شستا، خودرو، شپنا، خساپا، سیتا، خگستر و امین پرتراکنش از تاثیرگذاران امروز شاخص کل بورس تهران بودند.
در بازار فرابورس نیز شاخص کل با 64 واحد مثبت به کانال 20.068 واحد رسید. ارزش معاملات این بازار بیش از 55 هزار میلیارد ریال بود. تعداد معاملات این بازار 791 هزار و 752 معامله با حجم دو میلیارد و 917 میلیون سهم انجام شد. تاثیرگذاران مثبت امروز بر شاخص کل فرابورس نمادهای کگهر، میدکو، هرمز و شگویا بودند و نمادهای غصینو، دی و آریا از تاثیرگذاران منفی بودند. نمادهای وسپهر، بپیوند، چخزرف زملارد، بگیلان، وپویا و زدشت از پرتراکنشهای این بازار بودند.
در پایان معاملات روز جاری، خروج پول حقیقی در حدود 136 میلیارد تومان به ثبت رسیده است این در حالیست که روز گذشته خروج پول حقیقی در حدود 786 میلیارد تومان بوده است.
در بورس امروز حقوقیها حدود ۱۳۰میلیارد تومان وارد بازار سهام کردند. ارزش کل معاملات خرد ۱۴هزار و ۸۲۰میلیارد تومان بود، اشخاص حقوقی ۱۴درصد یعنی دو هزار میلیارد تومان سهام خریدند و مازاد خریدشان یک درصد از کل معاملات شد.
بیشترین تزریق پول حقوقی به بورس و فرابورس در سه گروه «مواد و محصولات دارویی»، «محصولات شیمیایی» و «بانکها و موسسات اعتباری» رقم خورد در حالی که برآیند معاملات گروههای «فرآوردههای نفتی» و «کاشی و سرامیک» به نفع حقیقیها تمام شد.
سه نماد دشیمی، وسپهر و شگویا لقب بیشترین افزایش سهام حقوقی را به خود اختصاص دادند، توجه حقیقیها نیز بیشتر به کساوه، شپنا و خودرو معطوف بود.
مالکیت حقوقی در ترکیب سهامداری شرکت شیمی دارویی داروپخش معادل ۶۰میلیارد تومان افزایش یافت و از سوی دیگر سهامداران حقیقی صنایع کاشی و سرامیک سینا با برتری ۱۲۰میلیارد تومانی ابتکار عمل را در دست گرفتند.
امروز افزایش سهام حقیقیها در ۱۰۰نماد و افزایش سهام حقوقیها در ۲۲۷نماد به بیش از یک میلیارد تومان رسید که جمع تغییر مالکیت دسته اول ۹۶۰میلیارد تومان و تغییر مالکیت دسته دوم هزار میلیارد تومان بود.
بیشترین بازدهی شرکتها مربوط به زرین معدن آسیا با 21.52 درصد، هتل بین المللی پارسیان کوثر اصفهان با 10 درصد، سیمان باقران با 8.94 درصد، کشت و صنعت دشت خرمدره با 6.86 درصد و سرتوسعه آذربایجان با 5 درصد مثبت بیشترین بازدهی امروز را داشتند. شرکت بهنوش، داروسبحان، پتروشیمی ارومیه، داروسازی تولید دارو و نوش مازندران هر کدام با 5 درصد منفی کمترین بازدهی را در بین شرکتها داشتند.
نمادهای شپنا، خودرو، شستا، پالایشف خساپا، دارایکم و شبندر بیشترین ارزش معامله را داشتند و نمادهای خودرو، خساپا، خگستر، شپنا، وپارس، ثامید و خپارس بیشترین حجم معامله را داشتند. نمادهای فخاس، ونیکی، تیپیکو، اخابر، شیران و برکت ارزش بازارشان بیشترین کاهش را داشت اما ارزش بازار نمادهای فارس، شستا، تاپیکو، کگل، کچاد، شپنا و شتران افزایش داشت.
همزمان با رشد شرکتهای پالایشی به خصوص چهار نماد حاضر در صندوق پالایشی یکم ، نماد «پالایش» بعد از چند روز کاهش قیمت رشد کرد و سبز شد. دیروز هم کنترل نماد در اختیار حقیقیها بود با این حال شاهد ورود ۱۲ میلیارد ریال پول حقیقی به سهم بودیم. دیروز ۴۳ میلیون سهم با ارزش ۳،۷۶۰ میلیارد ریال معامله شد و قیمت پایانی به ۸۷،۱۲۰ ریال رسید. براساس قیمت پایانی ارزش بستههای ۳۰۰ واحدی ۱۶،۱۳۶،۰۰۰ ریال و ارزش بستههای ۵۰۰ واحدی ۴۳،۵۶۰،۰۰۰ ریال براورد میشود.
صندوق واسطه گری مالی یکم بعد از چند روز دوباره سبز شد. با اینکه دیروز نمادهای بانکی برای افشا اطلاعات از طرف ناظر بازار متوقف شدند و تغییر چندانی در ارزش ذاتی دارایکم اتفاق نیفتاد اما خریداران به آن اقبال نشان دادند و رشد کرد.
دیروز ۱۴ میلیون سهم با ارزش ۲،۴۵۰ میلیارد ریال معامله شد و قیمت پایانی به ۱۷۳,۹۱۰ ریال رسید. کماکان قیمت پایانی از ارزش ذاتی فاصله زیادی دارد. حقوقیها در سمت فروش چندان فعال نبودند و در سمت خریداران بیش از ۳ درصد از عرضه ها خریدند و همین باعث شد ۷۱ میلیارد پول حقوقی وارد سهم شود.
وپارس 247 میلیون سهم در گروه فلزات اساسی شرکت فولاد مبارکه در حوزه فروش محصولات از رشد ۱۶۷ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و در ماه گذشته توانست ۸/ ۷ هزار میلیارد تومان از محصولات را به فروش برساند. در واقع فولاد توانست بیشترین درآمد ماهانه را از زمان تاسیس تاکنون به دست آورد.
این شرکت طی ۹ ماه سال جاری ۴/ ۴۹ هزار میلیارد تومان درآمد فروش داشت که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، میزان ۶۷ درصد رشد را نشان میدهد. نگاهی به مجموع فروش محصولات نشان میدهد که در ماه قبل ۶۰۹ هزارتن فروش انجام شده است که از باب ریالی درآمد فروش در آذر ماه نسبت به آبان ماه رشد ۴ درصدی را نشان میدهد.
در گروه خودرو و ساخت قطعات شرکت سایپا با ارائه آمار تولید و فروش محصولات خود طی یک ماه گذشته نشان داد که با سرمایه ۵/ ۱۹ هزار میلیارد تومانی ۳/ ۱ هزار میلیارد تومان در آمد محقق کرده است.
این در حالی است که خساپا در عملکرد ۹ ماهه ۴/ ۹ هزار میلیارد تومان درآمد محقق کرد که نسبت به دوره مشابه سال گذشته از کاهش ۱۲ درصدی حکایت دارد.در گروه استخراج کانههای فلزی شرکت چادرملو توانست در گزارش ارائه عملکرد ۹ ماهه ۲/ ۱۵ هزار میلیارد تومان درآمد محقق کند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، رشد ۱۱۹ درصدی را نشان میدهد.
معاملات پالایشی ها در 8 دی
پالایش نفت آبادان ۶۹۰۰ تن تقاضا برای خرید ۳۰۰۰ تن وکیوم باتوم با قیمت پایه ۵۳۴۹۰ ریال وارد کرد. بالاترین قیمت با ۹درصد افزایش نسبت به قیمت پایه ۵۸۴۸۸ ریال ثبت شد. همچنین پالایش نفت بندرعباس ۱۴۲۰۰ تن تقاضا برای خرید ۱۰۰۰۰ تن وکیوم باتوم شبندر را با قیمت پایه ۵۶۱۶۴ ریال وارد کرد. بالاترین قیمت با ۱۸ درصد افزایش نسبت به قیمت پایه ۶۶۳۶۹ ریال ثبت شد. پالایش نفت تبریز نیز ۱۰۰۰ تن وکیوم باتوم #شبریز عرضه شد که این حجم از عرضه بدون رقابت با قیمت پایه ۵۳۴۹۰ معامله شد.
ارسال نظر