گرامیداشت روز حافظ در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد
گرامیداشت روز حافظ شیرازی تحت عنوان "حافظ و زندگی" به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی و با همکاری دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی در سالن علامه حلی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، دکتر سیدیعقوب زراعتکیش معاون فرهنگی و دانشجویی این واحد، در این مراسم گفت: اوج شعر و سخن فارسی در شعر حافظ وجود داشت. در تاریخ ادبیات کشورمان، سخن به این زیبایی و بزرگی را جز در سخنان و شعر حافظ شیرازی نمیتوان یافت. سخن حافظ از دین و برگرفته از قرآن است.
وی خاطرنشان کرد: در تاریخ کشورمان بزرگانی در عرصههای مختلف علم، هنر، ادب و فرهنگ حضور داشته و دارند و این از افتخارات کشور ایران است و باید نسبت به معرفی و تبیین شخصیت این بزرگان، اهتمام ورزید.
دکتر فهیمه مخبردزفولی رئیس دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی واحد علوم و تحقیقات، ضمن خوشآمدگویی به دانشجویان جدید الورود و تبریک شروع سال تحصیلی، سخنان خود را تحت عنوان «زمانه حافظ» آغاز کرد و افزود اطلاعات ما از زندگی حافظ بسیار کم است. اما پژوهشگران تلاش کردهاند تا پرده از وقایع مهم دوران زندگی وی بردارند. در این مورد به دانشجویان توصیه میشود به فصل مربوط به حافظ در کتاب (تاریخ ادبیات ایران) ادوارد براون، مقدمه کتاب دیوان حافظ نوشته حسین پژمان و پژوهش دکتر قاسم غنی تحت عنوان (بحثی در آثار و افکار و احوال حافظ) مراجعه کنند.
وی ادامه داد: حافظ شاعر بزرگی است که مرزها را در نوردید و پیام او جهانی است. حافظ در دورهای زندگی کرده است که میراث ارزشمند بزرگانی چون ابن عربی، مولوی و سنایی وجود داشت. سالهای رشد و جوانی حافظ مصادف بود با عصر شکوفایی ادبیات فارسی که خصوصاً با اشعار شاعر بزرگ و همشهری حافظ، شیخ مصلح الدین سعدی شیرازی به اوج خود رسیده بود.
دکتر مخبردزفولی افزود: همانطور که از تخلص شعری حافظ پیداست، به عنوان دانش آموز، وی نخست به تحصیل قرآن پرداخت و همانند سایر شاعران ایرانی، همه علوم اسلامی زمان خودش را به خوبی آموخت. حافظ در عصر عدم امنیت و نزول بلاها زندگی کرد اما از عشق و دوستی، سخن گفت و زیباییها را ستود و جاودانه شد.
زمانه حافظ روزگار مغولان و حمله هولاکو و سقوط بغداد است. در این دوره پرآشوب بیثباتی سیاسی سبب دوری از اخلاق شده بود. حافظ هم زبان حال زمانه خویش است و با زبان شعر شرایط سیاسی و اجتماعی جامعه را نقد میکند و هم به نیاز مردم زمانهاش توجه دارد. بر همین اساس شعر حافظ در اوج ناامنی و بداخلاقیهای سیاسی و اجتماعی بهدنبال ایجاد امید و عشق به زندگیست و از مسیر کشف زیباییهای هستی انسانها را به زیستی اخلاقی و هماهنگ با این زیباییها دعوت میکند.
دکتر امیراسماعیلآذر عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات نیز در این مراسم، با طرح پرسشی تحت عنوان" آیا انسان هزار سال دیگر از خواندن شعرهای حافظ لذت می برد؟، افزود: در پاسخ به این سوال باید گفت، بله لذت میبرد.
این استاد دانشگاه افزود: حافظ شعرش از ازل مانند یک گاهواره، تا ابد در حال چرخش است. شعر حافظ دائم در خودش تولید میشود. واژهای بهنام "انگاره" به معنی پارادایم وجود دارد. هر انگارهای یک "پیش انگاره" دارد و هر وقت پیش انگاره را میگیرد با یک "پس انگاره" یک فرضیه را در جامعه شلیک میکند. شعر حافظ هیچگاه نمیتواند متوقف شود و برای یک مقطع نیست.
در این مراسم، دکتر اسماعیلآذر به با بیان ابیاتی از شعر حافظ شیرازی پرداخت. همچنین کارگاه تخصصی "گفتمان رندی در شعر حافظ"، توسط دکتر ساره زیرک استاد دانشگاه، در حاشیه این همایش برگزار شد.
کانون دانشجویی هنر و ادبیات و دیگر کانونهای دانشجویی واحد در برنامهریزی و اجرای این مراسم
فعالیت نمودند و در برگزاری مسابقه و دیگر برنامههای فرهنگی و هنری در این مراسم حضور فعالی داشتند. گروه موسیقی سنتی دلانگیزان نغمه با اجرای هنرمندان دانشجوی واحد و به سرپرستی آقای علیرضا رفیعینژاد در این برنامه به اجرای چندین قطعه موسیقی سنتی پرداختند که مورد استقبال فراوان حاضران واقع گردید.
ارسال نظر