به گزارش اکونا پرس،

دکتر سعید نمکی در مراسم رونمایی از اولین خط تولید انسولین قلمی در کشور که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان این مطلب، افزود: امسال نیز به دنبال کاهش مصرف ارز برای واردات دارو هستیم تا در سالی که بنا به فرمایش مقام معظم رهبری، سال جهش تولید نام گرفته، به جایگاه ویژه ای در عرصه تولید دارو، مواد اولیه دارویی و به ویژه داروهای های تک، دست پیدا کنیم.

وی افزود: اینکه در شرایط سخت تحریم های ظالمانه علیه ایران، حمله ناگهانی ویروس کرونا و همه کاستی هایی که در حوزه اقتصاد، ارز و ریال در کشور اتفاق افتاده، صنعتگران، تولید کنندگان و شرکت های دانش بنیان ایران توانستند چنین افتخاراتی را در عرصه نظام سلامت و ارائه خدمت در نظام سلامت فراهم کنند، بسیار مهم و ارزشمند است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در عرض کمتر از دو ماه با کمک شرکت های دانش بنیان، صنعتگران، تولیدکنندگان و همدلی و وفاق بین ارکان نظام و درون دولت به ویژه بین ما و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور، از یک وارد کننده به یکی از تولید کنندگان اقلام مورد نیاز برای مقابله با کرونا تبدیل شدیم و این موضوع یکی از افتخارات بزرگ جمهوری اسلامی است که در اوج تحریم که دشمنانمان سعی می کردند ما را به باتلاق گرفتاری های ناشی از اقتصاد همراه بیماری کرونا فرو ببرند، اما ما به عنوان یک صادرکننده در تمام اقلام مورد نیاز برای مقابله با این بیماری، برسیم.

دکتر نمکی گفت: جای خرسندی است که امروز شرکت پویش دارو با همت و لطف خداوند توانست محصولی را تولید کنند که به کاهش ارزبری کشور کمک می کند و این یک محصول استراتژیک بوده و پله ای برای صعود به پله های بالاتر تکنولوژی است.

وی تصریح کرد: در وزارت بهداشت، دو راه را دنبال می کنیم؛ یکی اینکه مصرف این داروها را به دلیل کاهش بار بیماری های غیرواگیر در کشور کم کنیم و دوم اینکه بتوانیم آنچه که نیاز داریم را برای کنترل و درمان این بیماری ها در داخل کشور، تولید کنیم.

وی یادآور شد: از حدود 380 هزار مورد مرگ و میر که در سال رخ می دهد، حدود 313 هزار مورد مربوط به بیماری های غیرواگیر مانند، فشارخون بالا، دیابت، سرطان ها و بیماری های قلبی و عروقی و از همه مهمتر، چاقی و سبک زندگی نادرست است.

وزیر بهداشت عنوان کرد: امروز که وضعیت بیماران کووید19 در کشور را ارزیابی کردیم، به این نتیجه رسیدیم که حدود 12.6 درصد از بیمارانی که جان خود را از دست داده اند، بیماری زمینه ای نداشته اند و در افرادی که بیماری زمینه ای داشتند، یکی از عمده ترین دلایل مرگ های کمتر از 50 سال بیماران، چاقی بوده است.

دکتر نمکی اضافه کرد: چاقی زمینه ساز دیابت، سرطان ها و بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی است. وزارت بهداشت در این زمینه دو سیاست اصلی را دنبال می کند که اولین سیاست به کاهش بار بیماری ها به ویژه بیماری های غیرواگیر برمی گردد. در این زمینه سال گذشته با اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون، حدود دو میلیون و 700 هزار بیمار جدید دارای پرفشاری خون در کشور شناسایی کردیم که از فشارخون بالای خود خبر نداشتند. در کشور ما بیش از 40 درصد از بیماران، از پرفشاری خون خود اطلاعی ندارند تا زمانی که نیاز به بستری در بخش های ویژه داشته باشند. همین اتفاق در مورد بیماری دیابت نیز رخ می دهد و خیلی از بیماران، از بیماری دیابت خود خبر ندارند و بعد از گرفتاری های خاص مانند، گرفتاری کلیه و بینایی، از بیماری خود خبردار می شوند.

وزیر بهداشت در پایان اظهار کرد: اولین سیاست ما این است که با آموزش شیوه زندگی صحیح، تغذیه مناسب، ورزش منظم و روی آوردن به روش های بهتر زندگی، بتوانیم بار بیماری هایی مانند، دیابت، چاقی و نیازمند به انسولین را بکاهیم و در گام دوم نیز با کمک شرکت های دانش بنیان به سمت تولید داروهایی برویم که در درمان بیماری های غیرواگیر به ویژه دیابت بتوانند کارسازتر از قبل، عمل کنند.