معاون رییس جمهور:
خون کودکان و زنان فلسطینی باید مبدا تحول تاریخ باشد
معاون حقوقی رییس جمهور معتقد است خون کودکان و زنان فلسطینی و آه مظلومان باید مبدا تحول تاریخ باشد.
به نقل از ایسنا، محمد دهقان امروز ۱۲ آبان ماه در کارگاه آموزشی حقوقی که در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: بزرگترین فاجعه انسانی این روزها اتفاق می افتاد و همه جنایت ها در یک سرزمین کوچک برای مردم بزرگ رخ می دهد. امروز همه حقوق جهانی توسط جنایتکاران افراد زیر پا گذاشته می شود. نسل کشی، جنایت جنگی و تجاوز این ها جنایت های بین المللی است و برای آن مرجع در نظر گرفته شده و کسی که مرتکب این جنایت ها شود، محکوم می شود و دادگاهی به این جنایت ها رسیدگی می کند. قواعد بین المللی وضع شده تا این اتفاقات نیفتد اما همه یک جا در حال رخ دادن است. نهادهای حقوق بشر، دادگاه های دیوان بین المللی دادگستری اروپایی کجا هستند؟ انسانیت در برابر رفتارهای غیرانسانی قرار گرفته است. آنانی که بویی از انسانیت برده اند، حرفی زدند و واکنش نشان دادند و نیز ملت ها موضع گرفتند.
وی افزود: روی این جنایت ها چه اسمی میتوان گذاشت؟ باید به دنبال کلمات جدید برای تعریف این جنایت باشند. خیلی از مراجع حقوقی بین المللی در این اتفاق تمام شدند. با چه زبانی بگویند ما در خدمت رژیم صهیونیستی هستیم. دیوان کیفری بین المللی با چه زبانی بگوید؟ فلسطین از سال ۲۰۱۸ از جنایت رژیم صهیونیستی شکایت کرده بود و عضو این دیوان است. اگر رسیدگی می شد شاید این جنایت ها اتفاق نمی افتاد. بهانه آوردند که پول ندارند و دارند تحقیقات می کنند. مگر این تصاویر بمباران را نمی بینند؟ دنبال کدام هیات تحقیق هستند چه چیزی را می خواهند بررسی کنند؟
معاون حقوقی رییس جمهور گفت: دنیا به دو دسته بی شرف و با شرف تبدیل شده است؛ همه ادیان، مذاهب و گروه ها تقسیم بندی شدند. آنانی که به وظیفه خود عمل نکردند بی شرف هستند اما انسان های با شرف اقدام کردند. برخی کشورهای غیرمسلمان سفیران خود را فراخواندند. اوف بر دولت های مسلمانی که صدایشان در نیامد. اسم مسلمانی کافی نیست.
دهقان گفت: دانشمندان حقوق باید وارد شوند. شورای امنیت در خدمت رژیم است و چگونه این شرایط را اثبات کند؟ خون کودکان و زنان فلسطینی و آه مظلومان باید مبدا تحول تاریخ باشد. باید دانشمندان بخش حقوقی وارد شوند و البته جلسات زیادی نیز برگزار شده و سازمان های حقوقی جمع شدند. نظام حقوقی بین المللی باید عوض شود این نظام حقوقی فعلی پاسخگو نیست.
وی تاکید کرد: مسوول هرنقصی در اداره کشور ما هستیم چون حکمرانی بدون حقوق و دانستن قانون میسر نیست. بنابراین به اندازه خود هر نقصی که می بینم، مسوول من هستم. یکی از دعواگرهای حقوقی ما هستیم؛ در این سال ها در کنار جنگ اقتصادی نظامی یک جنگ تمام عیار حقوقی، آمریکا علیه ما داشت. بخشی از درگیری های حقوقی بین المللی ناشی از جنگی است که به راه انداختند و بخشی ناشی از اشکالات داخلی است. به هر حال ما متناسب با پیشرفت، جنگ علیهمان و ارتباطات بین المللی تقویت نشدیم و انسجام ایجاد نشده است.
دهقان با تاکید بر ضرورت افزایش دانش حقوقی، گفت: یک قرارداد میبندیم میلیاردها دلار از جیب ملت خالی و به جیب دشمنان خارج می شود و بعضا خسارت دیدیم. بخشی از نقص از فساد است و بخشی از مسایل حقوقی است. (قرارداد کرسنت سال ۸۰ بسته شد و باید میلیاردها دلار نفع می بردیم که نبردیم و صدها میلیارد دلار خرج کردیم که ضرر نبینیم) گذشتگان به وظایف خود عمل نکردند ولی ما باید وظیفه خود را به موقع انجام دهیم. اولین وظیفه بالابردن دانش است.
معاون حقوقی رییس جمهور عنوان کرد: هر دوره تعداد زیادی از نمایندگان سلب صلاحیت می شوند که عمده آن ناشی از ندانستن است؛ اگر آموزش باشد آنقدر خسارت نمی بینم. پس ما حقوقدان ها وظیفه بیش از این داریم چون ما متولی قانون هستیم تا درگیری درست نشود. ضمن این که متولی این هستیم که کسی از بدنه نظام جدا نشود و افراد را از دست ندهیم.
دهقان ادامه داد: در جنگ حقوقی با آمریکا ما برنده بودیم؛ در دیوان داوری ایران و آمریکا، ما آمریکایی ها را به مبلغ سه میلیارد و ۸۶۰ میلیون دلار محکوم کردیم که پول آن را دریافت کردیم. چند دعوای دیگر علیه آمریکا داریم که مهمترین آن مربوط به صنایع دفاعی است و امیدواریم رای به نفع ما صادر شود زیرا این یکی از پرونده های مهم است. چند پرونده آغاز شده ولی به نتیجه نرسیده است. یکی از آن مربوط به بازگردانی اموال شاه است.
وی گفت: با وجود نقایص خوشبختانه ما در اکثر پرونده ها برنده بودیم. در دعاوی که علیه آمریکا داریم در یکی از آنها، در بخشی از پرونده آمریکا را در دیوان بین المللی دادگستری محکوم کردیم.
معاون حقوقی رییس جمهور افزود: در داخل کشور نیز شایسته نیست این همه پرونده در دادگستری داشته باشیم. باید ببینیم چه باید کرد و بازبینی کنیم زیرا وضعیتی که الان وجود دارد، شایسته نظام نیست.
وی در ادامه با بیان این که یکی از حقوقی که مردم دارند آب و هوا بوده و از نیازهای اصلی مردم است، گفت: قول می دهم اگر درختکاری را شروع کردیم چند پنجشنبه می آیم و درخت می کارم. باید مردم را بسیج کنید و در سرزمین خود الگو ایجاد کنیم. بالاخره هر چیزی راه حل دارد. از استاندار خوزستان نیز این انتظار می رود که این کار را آغاز کند. باید این کار آغاز شود، البته در بخش آب کار خوبی انجام شود اما باید تکمیل شود ولی هوا از آب هم مهمتر و سخت تر است و این یکی از اولین حقوق انسان است. اینکه ترکیه و عراق چه کرده اند، بحث های حقوقی است و همه چیز روشن است. حتما راه حل دارد؛ باید اقداماتی در داخل انجام دهیم.
وی یادآور شد: روی استان خوزستان حساس هستم؛ البته همه استانها مهم هستند اما با توجه به جایگاه خوزستان در دفاع مقدس و دلایل دیگر، همه باید دست به دست هم دهیم. دولت این بستر و انگیزه را دارد که کمک کند و کار بزرگی در موضوع هوا انجام شود.
ارسال نظر