سخنگوی دولت مطرح کرد:
حفظ وضع اقتصادی در دوران شیوع کرونا،اولویت دولت
سخنگوی دولت، حفظ وضع اقتصادی و تاب آوری اقتصادی را در دوران شیوع کرونا، اولویت فعالیتهای دولت دانست.
سخنگوی دولت درباره تهدید اخیر ترامپ علیه نیروهای ایرانی در خلیج فارس اعلام کرد: ما دنبال جنگ نیستیم و دنبال صلح هستم، اما بصورت قاطع و مشخص اعلام می کنیم به هر حرکتی که برخلاف منافع ملی ما در منطقه صورت بگیرد پاسخ قاطع خواهیم داد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه بهترین راه این است که نقدینگی مردم به سمت بورس برود، گفت: صندوق ها و بنگاه های بیشتری در راه واگذاری سهام با 20 درصد تخفیف به مردم هستند.
علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی با خبرنگاران، با اشاره به اینکه در هفته گذشته شیوه دادن وام به کسب و کارهای آسیب دیده تعیین شد، افزود: بنابر گزارش همکاران ما در وزارت رفاه، کار و تأمین اجتماعی استقبال خوبی از این وام ها صورت گرفته است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه فکر نمی کردیم چنین استقبالی از این وام ها صورت بگیرد، اظهار داشت: حتی ممکن است ما با کمبود منابع هم روبرو شویم.
ربیعی افزود: شرط اصلی اختصاص این وام ها، حفظ اشتغال و نگه داشتن کارگران براساس لیست بیمه سه ماهه است؛ ترتیبی داده شد که این وام فقط معطوف به دستمزد نباشد و برای صاحبان کارگاه ها هم تخصیص صورت بگیرد و پول در دستشان باشد تا بنگاه را سر پا نگه دارند.
وی گفت: 50 درصد این وام در بخشی از آن بنگاه ها که بنابر تصمیمات ستاد مقابله با کرونا تعطیل شدند، قرار بگیرد و 30 درصد به بنگاه هایی که ناگزیر تعطیل شده اند، اختصاص پیدا کند.
سخنگوی دولت افزود: هر روز در دولت درباره اینکه چطور می توانیم این بنگاه ها را سر پا نگه داریم بحث و بررسی صورت می گیرد.
ربیعی با اشاره به موضوعات مورد بررسی در جلسات هیأت دولت گفت: یکی از این مباحث درباره انبارها و پیش بینی برای تأمین کالاها در ماه مبارک رمضان بود؛ به وزارت صمت دستور داده شد تا پیش بینی های لازم را اجام دهند.
وی افزود: برخی از اقلام در گمرکات مانده بودند و با تاکید هیأت دولت مقرر شد، آقای همتی رئیس کل بانک مرکزی با همه افرادی که در این مدت نهاده های کشاورزی و دام و طیور و یا کالاهای اساسی را وارد کرده اند مذاکره کنند و براساس توافق صورت گرفته ارز کالاها وارد شده تخصیص پیدا کند.
سخنگوی دولت گفت: اگر در این زمینه کوتاهی هایی از سوی وارد کنندگان صورت گرفته باشد مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
ربیعی در ادامه تشریح بحث های صورت گرفته در جلسه هیأت دولت، افزود: موضوع عرضه سهام و شاد بودن بورس در هر جلسه دولت مورد بررسی قرار می گیرد؛ ما بهترین راه را در این می دانیم که نقدینگی مردم به سمت بورس برود.
این عضو کابینه گفت: این نگاه کمک می کند که ما از محل عرضه سهام بتوانیم مجدداً منابعی را برای سرمایه گذاری های جدید در نظر بگیریم و رفتن نقدینگی مردم به سمت مسکن، سکه و ارز باعث نابودی اقتصاد کشور می شود.
ربیعی همچنین اظهار داشت: گزارش وزیر اقتصاد و دارایی درباره صندوق هایی که می شود در آنها سرمایه گذاری کرد، قرائت شده؛ یک صندوق ایمیدرو است و چند بنگاه بزرگ و چند بیمه و بانک هم جزو واگذاری ها قرار دارد. علاوه بر این نهادهای عمومی مثل تأمین اجتماعی هم در راه واگذاری سهام هستند.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ما تداوم واگذاری سهام برخی صندوق ها با 20 درصد تخفیف به مردم را در آینده ای نزدیک شاهد خواهیم بود.
ربیعی با اشاره به وضعیت شاخص های بورس در سراسر دنیا اظهار داشت: در همه دنیا، بورس آسیب دیده است اما در ایران این شاخص ها رو به رشد است و شبکه های فارسی زبان خارجی در تلاش هستند برای مردم در زمینه سرمایه گذاری در بورس واهمه ایجاد کنند.
وی همچنین گفت: بخشی از جلسه دیروز دولت به موضوع دام و طیور و مرغ اختصاص پیدا کرد؛ در بحث جوجه و مرغ گفتگوی مفصلی در دولت انجام شده است.
سخنگوی دولت گفت: تا پایان اردیبهشت ماه از تفاهم نامه های بین سازمان مدیریت و برنامه ریزی و دستگاه های تاثیرگذار برای جهش تولید رونمایی خواهد شد.
علی ربیعی سخنگوی دولت با اشاره به برنامه ریزی های سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای حرکت در جهت ارتقاء فعالیت های تولیدی،افزود: امسال هم برای تحقق جهش تولید و هم برای تداوم اقتصاد مقاومتی، با تک تک دستگاه هایی که با جهش و تولید کشور به صورت مستقیم ارتباط دارند، تفاهم نامه های جداگانه ای امضاء کرده است که در اواخر اردیبهشت از آنان رونمایی خواهد شد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در این تفاهم نامه ها و موافقت نامه هایی که با دستگاه های مختلف امضاء شده، سهم بخش های مختلف از جمله خدمات، کشاورزی، صنعت، خدمات مولد و حتی گردشگری که آسیب جدی در دوران کرونا دیده، مشخص شده است .
وی با اشاره به نقش ویروس کرونا در تغییر شرایط تمامی کشورهای جهان، هم گفت: کرونا هر زمانی که کاهش پیدا کند جامعه به صورت عادی برمی گردد و امکان اینکه در دنیا هم شرایط و حتی نظم جدیدتری پیش بینی شود، وجود دارد.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به دستور رئیس جمهور به سازمان های مختلف در جلسه دولت برای ایجاد یک برنامه مشخص جهت افزایش اشتغال و برنامه ریزی های جایگزین اشتغال، گفت: رئیس جمهور در جلسه گذشته دستور داد، تمامی وزارت خانه هایی که در بخش تولید صنعتی و خدمات و کالا توامان فعالیت می کنند و دستگاه هایی همچون بانک ها و سازمان های تاثیرگذار در مسایل اقتصادی و نهادهای عمومی، باید یک برنامه مشخص برای افزایش اشتغال و برنامه های جایگزین اشتغال های آسیب دیده با رویکردهای جدید مشخص و تعیین کنند.
ربیعی افزود: حتی شهرداری ها هم در این زمینه مکلف شده اند در بخش مسکن برنامه های خود را برای رونق این بخش ارایه دهند که شهردار تهران برنامه و الگوی خود را آماده کرد که به شورای شهر ارایه شد و به دولت خواهد آمد که برای کلان شهرها یک الگو خواهد بود.
وی گفت: وزارت مسکن و شهرسازی در تداوم بخش مسکن و برای جهش در این بخش، برنامه خود را ارایه خواهد داد.
ربیعی با اشاره به تاکید دولت در ایجاد اشتغال های جدید نیز گفت: همچنین در بخش کشاورزی با توجه به اینکه ظرفیت صادراتی ما امروز می تواند بهتر از دوران قبل باشد، زیرساخت های بخش کشاورزی مورد بحث قرار گرفت و در تمامی این بخش ها دستورات لازم به وزارت خانه ها صادر شد.
سخنگوی دولت گفت: ستاد اقتصادی دولت این تصمیمات را مورد بررسی قرار خواهد داد و به سمتی حرکت خواهیم کرد که در ماه های آتی، بتوانیم بخشی از شغل های از بین رفته ای که پیش بینی می کنیم این شغل ها به زودی دیگر احیاء نخواهند شد، این ها به سمت کارهای جدید سوق پیدا کنند و افراد بیکاری های مزمن و طولانی را تجربه نکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: باید در شرایط فعلی از این فرصت استفاده کنیم و آنچنان بنیان های اقتصادی خود را بازسازی کنیم تا در روزهای پس از کرونا، بتوانیم حتی بازارهای جدید صادراتی به دست آوریم و جهت گیری های تولیدی داخلی را به سمتی ببریم که علاوه بر نیازمندهای داخلی بتواند رشد بیشتری را برای ما داشته باشد که این موضوعات در جلسات اقتصادی و جلسات هیات دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
سخنگوی دولت گفت: حفظ وضعیت اقتصادی در دوران مقابله با بیماری کرونا و تاب آوری اقتصادی به ویژه حفظ شغل و جلوگیری از بیکاری از اولویت های دولت است.
علی ربیعی با اشاره به تصمیمات مهم دولت در هفته های گذشته در حوزه های بین الملل، اقتصاد و اجتماعی، افزود: در بخش اقتصاد سر پا نگه داشتن اقتصاد آسیب خورده از کرونا، تمرکز کردن و رسته های آسیب خورده از کرونا و کاهش تأثیرهای ثانویه این رسته ها بر سایر رسته ها و همین طور حفظ تلاش و فعالیت در رسته های که در مرحله اول از کرونا آسیب نخورده اند از فعالیت های دولت بوده که روی آن تمرکز کرده است.
وی افزود: ما حفظ وضعیت اقتصادی و تاب آوری اقتصادی در دوران کرونا به ویژه در زمینه حفظ شغل و جلوگیری از اخراج کارگران در کانون فعالیت دولت در این مدت قرار داشته و همچنین برنامه ریزی برای امکان جبران آسیب های کرونا در روزهای پساکرونایی از موضوعاتی بوده که در دستور جلسات کمیته اقتصادی ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین در دستور جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی و جلسات هیأت وزیران بوده است.
سخنگوی دولت، حفظ وضع اقتصادی و تاب آوری اقتصادی را در دوران شیوع کرونا، اولویت فعالیتهای دولت دانست.
علی ربیعی سخنگوی دولت گفت: حفظ وضع اقتصادی در دوران همه گیری کرونا، تاب آوری اقتصادی در این دوره و به ویژه حفظ مشاغل و جلوگیری از اخراج کارگران در کانون فعالیتهای دولت قرار داشته و دارد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: برنامه ریزی برای جبران آثار اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا در دستور کار دولت برای دوره پساکروناست.
ارسال نظر