سخنگوی وزارت امور خارجه:
آمریکا بیشتر از برجام مطالبه نکند
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: طرفهای مذاکره به ویژه آمریکا وقتی به وین باز میگردند تصمیمهای خود را گرفته باشند و بر مطالبات ایران صحه بگذارند.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری،درباره وقفه در مذاکرات، گفت: از این وقفهها در مذاکرات چند باری داشتیم البته مذاکرات در سه هفته گذشته پیشرفتهای قابل توجهی داشته در هر چهار حوزه و در برخی پیشرفتها قابل توجهتر و سرعت بهتر بوده و در برخی به خاطر بی عملیهای طرف مقابل و یا عدم ابتکار و خلاقیت لازم در طرفهای مقابل با کندیهایی روبرو بوده است. آمریکا بیشتر از برجام مطالبه نکند؛ ما هم کمتر از برجام را قبول نمیکنیم.
به گفته خطیب زاده اگر طرفهای دیگر به ویژه آمریکا وقتی به وین برمیگردند تصمیمات خود را اخذ کرده باشد و مطالبات به حق ایران را صحه بگذارد و بیشتر از برجام مطالبه نکند و کمتر از برجام قبول نمیکنیم به سرعت میتوان به توافق پایدار و قابل اتکا رسید.
روز شنبه روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، نوشت که دیپلمات های ایران و کشورهای غربی پس از هفتهها مذاکره در وین، به کشورهای خود بازگشتند. مذاکرات برای لغو تحریم ها و اجرای موثر برجام وارد مرحله تازه ای شده و فرانسه عنوان کرده که این گفت و گوها «می تواند به نتیجه برسد».
«انریکه مورا» هماهنگ کننده اتحادیه اروپا و نماینده این اتحادیه در مذاکراتی که در هتل کوبورگ پایتخت اتریش برگزار شد، در توئیتی نوشت: شرکت کنندگان در مذاکرات برای رایزنی و دریافت دستورالعمل ها به پایتخت های خود می روند تا هفته آینده بازگردند.
او در پاسخ به سوالی خبرنگاری درباره اینکه توئیتر وزارت خارجه کانادا از نام جعلی برای خلیج فارس استفاده کرده است؛ گفت: دولت کانادا برخی اختلافات سیاسی را به مسائل بچهگانه کشانده است. نام کشورها و مناطق نمیتواند تابعی از خواست سیاسی کشوری باشد.
به گفته خطیب زاده دولت کانادا اولین بار نیست که برای مطامع و اغراض سیاسی خود دست به این کارها میزند. جامعه فرهیخته ایرانیان در کانادا هر روزه رفتار دو روی دولت کانادا را میبیند از یک طرف اشک تمساح میریزد و از سوی دیگر به هویت ایرانی حمله کند. این اظهارات ارزش حقوقی ندارد و به خوبی ذات این دولت را نشان میدهد.
خطیب زاده درباره بدهیهای کره جنوبی به ایران، گفت: «کره جنوبی بدهی های قطعی به ایران دارد، امیدواریم یکبار برای همیشه این پروند بسته شود.متاسفانه تجربه خوبی از اظهارات مقامات کره ای نداریم.»
کره جنوبی اعلام کرده بود که ۱۸ میلیون دلار از داراییهای مسدودشده ایران را به عنوان بدهی حق عضویت معوقه تهران به سازمان ملل پرداخت کرده تا ایران به حق رای دست بیابد.
در پی لغو حق رای ایران از سوی سازمان ملل به دلیل بدهیها، جمهوری اسلامی در اوایل ماه جاری میلادی از کره جنوبی خواسته بود این مبلغ را از محل این داراییها به سازمان ملل پرداخت کند.
منابع دولتی کره جنوبی اواخر ماه دی اعلام کرده بودند که رایزنی این کشور با ایران، آمریکا و سازمان ملل متحد برای پرداخت بدهی تهران به این سازمان از محل پولهای بلوکهشده ایران در جریان است.
ارسال نظر