به گزارش اکونا پرس،

نشست خبری ناصر کنعانی سخنگوی امور خارجه امروز دوشنبه (۹ آبان ماه) با اصحاب رسانه در محل وزارت امورخارجه ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی شاهچراغ گفت: جنایت رخ داده در حرم احمدبن موسی در شاهچراغ شیراز را از جانب خودم و از جانب همه خدمتگزاران ملت شریف ایران در دستگاه دیپلماسی محکوم میکنم که متاسفانه منجر به شهادت جمع زیادی از شهروندان عزیز و بیگناه ایرانی اعم از زن و کودک نوجوان خردسال و سالخورده شده است و جمعیت زیادی هم مجروح شدند.

وی ادامه داد: این اقدام تروریستی و این حادثه تلخ و شهادت جمعی از فرزندان ایران زمین را به محضر مقام معظم رهبری و آحاد ملت شریف ایران به ویژه به خانواده های داغدار که از آن را از دست دادند، تسلیت میگویم و از خداوند برای خانواده های داغدار صبر و اجر برای عزیزان از دست رفته علو درجات و مجروحان این حادثه تروریستی از خداوند شفای عاجل مسئلت می‌کنم.قلب همه ایرانیان این روزها در ابراز همدردی و محبت با آرتین به عنوان مظهر مظلومیت تبلور یافته است، کودک معصومی که در اوج مظلومیت با چشمان معصوم و کودکانه خود در این جنایت مرگبار شاهد از دست دادن پدر و مادر و برادر است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: متاسفانه کسانی که خود را مدعی باغ نشینی و دیگران را مدعی جنگل نشینی توصیف می‌کنند، در این روزها زبان به کام گرفته و سخن نمی‌گویند و حمایت از حقوق بشر را حمایت از حقوق زن حمایت از حقوق کودک را که همواره مدعی آن هستند را به فراموشی سپرده‌اند و یا با عبارات و واژه‌های دوگانه و سه گانه مطالبی را اظهار می‌کنند و از کنار آن به سادگی و راحتی عبور می‌کنند و نقشه خود را در دامن زدن به خشونت و اغتشاش و تحریک و ایجاد زمینه برای این گونه اقدامات تروریستی و تلخ به فراموشی می‌سپارند و مسئولیت خود را در این ارتباط نادیده می‌گیرند.

کنعانی تاکید کرد: اگر نقش برجسته ایران و سردار نامدار قاسم سلیمانی در مبارزه با تروریسم تکفیری و داعشی نبود، قطعاً جامعه جهانی و همه دولت‌های مدعی حقوق بشر تا این زمان درگیر جنایات ناشی از این جریان تروریستی بودند و قطعاً نقش برجسته جمهوری اسلامی ایران و نقش این سردار بزرگ ایرانی در دور کردن این تهدید بزرگ از روی سر جامعه جهانی در تاریخ ثبت خواهد شد و آزادگان جهانی حتما با انصاف و قضاوت عادلانه جهانی به این نگاه می‌کنند و نقش ایران و سردار ایرانی را به یاد خواهند سپرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد مداخله کشورهای غربی در ایران به خصوص کانادا و وزرای خارجه غربی تاکید کرد: متاسفانه در طول تحولات اخیر در جمهوری اسلامی ایران شاهد اظهارات مداخله جویانه و هم اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه و اقداماتی که عملاً در درخواست های مسالمت جویانه بخشی از اقشار جامعه فهیم ایرانی را با اقدامات نسنجیده و تحریک آمیز خود به اغتشاش و آشوب کشاندند و شرایط نامناسبی را ایجاد کرده‌اند که حتی زمینه برای شنیدن صدای افرادی که دارای دیدگاه‌های انتقادی مسالمت آمیز بودند را تغییر دادند و و زمینه را برای نقش آفرینی خشونت طلبان و اغتشاشگران فراهم کردند و مبنای این مداخلات را هم حمایت از حقوق زنان و حقوق اقلیت‌ها قرار دادند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: در ایران اقلیت‌ها موضوعیت ندارد و اقوام ایرانی حضور دارند که همه بخشی از جامعه بزرگ ایران تاریخی و تمدنی هستند و اجزای اصیل جامعه بزرگ ایرانی هستند.از حقوق زنان و دفاع از این حقوق صحبت می‌کنند. اینگونه اظهارات مداخله‌جویانه است و اظهارات توأم با نفاق و دورویی است و آنهایی که از حقوق زنان صحبت میکنند، چرا در ارتباط با تحریم‌های یکجانبه دولت آمریکا و همراهی و اطاعت پذیری اروپا از تحریم‌های یکجانبه آمریکا توجه نکردند که تحریم‌های بدون تبعیض علیه فرد، فرد ملت ایران که شامل دختران و زنان ایرانی و کودکان ایرانی هم شده است.

وی ادامه داد: در کجای این تحریم‌های طولانی و بی‌سابقه دولت آمریکا، مقامات اروپایی که الان در امور ایران و زنان مداخله میکنند، در این تحریم‌ها بدون تفکیک و بدون تبعیض زنان و کودکان ایرانی هم در معرض همه تحریم‌ها قرار دارند و بیماران ایرانی هم در معرض همین تحریم‌ها هستند. بنابراین ادعای امروز آن‌ها با نفاق است و اظهارات آن‌ها در مربوط به مسائل مربوط به زنان و اقوام ایرانی غیر واقع بینانه است و منطبق با حقایق ایران نیست. جایگاه زنان در ایران و حقوق زنان در ایران و حقوق دختران و مادران در ایران نه فقط درخواست از قوانین، بلکه منبعث از تاریخ تمدن و فرهنگ ایرانی است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد قرار گرفتن سپاه در لیست تروریستی توسط آلمان گفت: اظهارات مقامات کشور آلمان در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط این‌ها در ارتباط با دولت و ملت ایران است، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی است و چنین اقدامی کاملاً قانونی است و امیدواریم هم دولت آلمان و هم دیگر دولت‌ها که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در مورد ممانعت استرالیا از بازدید کمیته پیشگیری از شکنجه سازمان ملل از بازداشتگاه‌ها گفت: در ارتباط با گزارش سازمان ملل در ارتباط با استرالیا که در اخبار هم دیدیم و مطلع شدیم، متاسفانه دولت استرالیا هم جزو کشورهای مدعی حقوق بشر است و همواره نسبت به اتفاقات سایر کشورها از جایگاه یک کشور مدعی و مداخله‌جویانه اظهارنظر می‌کند. سالهاست که نسبت به حقوق پناهجویان در این کشور بی‌تفاوت بوده و آنها را نقض می‌کند. در ارتباط با بومیان استرالیا هم همین وضعیت وجود دارد و گزارش‌های رسمی متعددی از نقض حقوق بشر در ارتباط با پناهجویان موجود در بازداشتگاه‌های این کشور منتشر شده است و آخرین نمونه هم اشاره درباره جلوگیری از ورود هیئت کمیته فرعی گیری از شکنجه سازمان ملل که در اخبار و گزارش‌های منتشر شده است، بود. این نشان دهنده این است که شعارها و عمل ها همخوانی ندارد و تفاوت در گفتار و عمل را در تعداد قابل توجهی از کشورهای مدعی حقوق بشر می بینیم که معمولاً از حقوق بشر به عنوان یک ابزار و یک رویکرد برای اعمال نظر سیاسی و تحمیل دیدگاه‌های سیاسی علیه دیگران استفاده می کنند.