امضای تفاهمنامه همکاری میان صندوق نوآوری و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی
توافق همکاری میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برای حمایت از نوآوری مبتنی بر علوم شناختی در نخستین رویداد سلامت شناختی دیجیتال به امضا رسید.

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در اولین رویداد سلامت شناختی دیجیتال که با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و به همت ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی برگزار شد، برنامهها و بررسیهای مفصلی درباره توسعه علوم شناختی و کسبوکارهای مربوط به آن به بحث درآمد.
این برنامه سهشنبه، 15 شهریور سال 1401، در محل صندوق نوآوری برگزار شد. در این مورد مسائلی چون سلامت شناختی کودکان زیر پنج سال، وضعیت سلامت دیجیتال در کشور، سلامت شناختی افراد بین 5 تا 17 در گردهماییهای تخصصی به بحث گذاشته شدند. همچنین در نوبت عصر گاهی این رویداد، خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی به طور مفصل برای فعالان کسبوکارهای مبتنی بر علوم شناختی تشریح داده شد.
همچنین در حاشیه این برنامه تفاهمنامهای میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، مبتنی بر همکاری در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و تجاریسازی به امضا رسید.
در این رویداد دکتر علی وحدت، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، ضمن خوشآمد به نمایندگان ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، کارآفرینان، متخصصان علوم شناختی و دانشجویان علاقهمند به این حوزه اظهار کرد: توسعه علوم شناختی و خلق کسبوکارهای مبتنی بر آن بحثی بااهمیت و قدرتآفرین است که میتواند منشا پیشرفتهای بسیاری در کشور باشد.
دکتر وحدت همچنین از تلاشهای ستاد توسعه علوم و فناوریهای علوم شناختی تقدیر کرد و گفت: سیاست ما در صندوق نوآوری و شکوفایی این است که از فعالیتهای دانشبنیان مبتنی بر علوم شناختی حمایتهای لازم را به طور کامل عملیاتی سازیم. صندوق هر حمایت مالی لازم را با تشخیص ستاد توسعه علوم و فناوریهای علوم شناختی به ثمر میرساند.
در ادامه این برنامه سید محمد مهدوی، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی، ضمن خوشآمدگویی به کارآفرینان، متخصصان علوم شناختی و دانشجویان علاقهمند به این حوزه اظهار کرد: اهمیت علوم و فناوریهای نوین شناختی امروزه بر کسی پوشیده نیست. تمرکز بر این حوزه میتواند سبب ارتقای جایگاه فناورانه ایران در دنیا شود.
وی افزود: تلفیق علوم شناختی با حوزههایی همچون هوش مصنوعی، فناوری اطلاعات و کلانداده عرصههای نوینی میآفریند که میتوانند در ارائه محصولات و خدمات نوین به جامعه ظرفیت کمنظیری داشته باشند.
مهدوی تاکید کرد: ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی دو گام جدی برای توسعه کسبوکارهای نوآورانه مبتنی بر علوم شناختی برداشته است. نخست این که مبانی کار به طور عملی بنا نهاده شده است و دوم نیز زیرساختهای مرتبط با این هدف به خوبی توسعه پیدا گرده است. از سوی دیگر تحقیقهای اساسی در کشور شکل گرفته و ظرفیت قابل اتکایی در کشور ایجاد شده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی ادامه داد: ستاد در گام سوم تلاش کرده است با دارایی که در کشور هست، توسعه کسب و کار و خدمت در جامعه را مبتنی بر علوم شناختی با سرعت بیش از قبل، پیش ببرد.
وی خبر داد: سازوکارها و ابزارها در راستای این هدف طراحی و فراهم شده است. از خدمات مالی گرفته تا خدمات توانمندسازی ساختارهایی در خدمت کسبوکاران مبتنی بر علوم شناختی آماده ارائه است.
مهدوی همچنین ابراز کرد: حمایتهای صندوق نوآوری شامل ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی و مجموعه مخققین این حوزه بوده است.
در انتهای نخستین رویداد سلامت شناختی دیجیتال که با حضور متخصصان بسیاری از نهادها و سازمانهای مختلف برگزار شد، یک تفاهمنامه مبتنی بر همکاری در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و تجاریسازی میان صندوق نوآوری و شکوفایی و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی به امضا رسید.
براساس این تفاهمنامه یکی از محورهای همکاری در زمینه تامین منابع مالی مورد نیاز برای توسعه و تجاریسازی فناوریهای شناختی بهویژه از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری موجود یا ایجاد صندوقهای جسورانه شرکتی (CVC) بود.
طرفین همچنین توافق کردند که در تقویت شتابدهندههای دانشبنیان موجود یا راهاندازی شتابدهنده تخصصی دانشبنیان در حوزه علوم و فناوریهای شناختی به منظور کمک به توسعه و تجاریسازی فناوری همکاری کنند.
مشارکت در شناسایی اولویتهای توسعه فناوری، نوآوری و خدمات، فرصتهای سرمایهگذاری و زمینههای مناسب صادراتی در حوزه علوم و فناوریهای شناختی از دیگر محورهای این تفاهمنامه بود و همچنین همکاری برای توسعه بازار شرکتهای فناور، دانشبنیان و استارتاپی حوزه شناختی در داخل و خارج کشور به توافق طرفین رسید.
از سوی دیگر همکاری برای تقویت شرکتهای فناور، دانشبنیان و استارتاپی حوزه علوم و فناوریهای شناختی در زمینه تحقیق و توسعه از طریق اعطای کمک هزینههای بلاعوض تحقیق و توسعه (گرنت) از محورهای همکاری میان صندوق نوآوری و ستاد توسعه علوم و فناوریهای نشناختی بود.
مدت این قرارداد از زمان امضا تا دو سال ادامه خواهد داشت و پس از آن نیز طرفین میتوانند ادامه همکاری را تمدید کنند.
ارسال نظر