به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، در این نشست که دکتر علی وحدت، دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی و معاونان صندوق نوآوری نیز حضور داشتند، ابتدا گزارشی از حمایت‌های صندوق نوآوری در طول ۴سال اخیر (دوره استقرار هیات عامل سوم) از شرکت‌های دانش بنیان و فناور و شکل‌دهی به نظام تامین مالی فناوری در کشور ارائه شد.
صندوق نوآوری در طول ۴ سال اخیر بیش از ۲۷.۳ هزار میلیارد تومان انواع تسهیلات و خدمات مالی اعطا کرده که از این میان ۴۱۲۲ فقره ضمانت‌نامه به مبلغ بیش از ۸.۷ هزار میلیارد تومان و بیش از ۲۳ هزار فقره خدمات توانمندسازی به مبلغ ۹۸ میلیارد تومان ارائه شده است. صندوق نوآوری همچنین تاکنون بیش از هزار میلیارد تومان هم‌سرمایه‌گذاری در ۱۵۲ طرح دانش بنیان انجام داده است.

در این نشست دکتر علی وحدت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن خوش‌آمدگویی و تبریک به دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی با اشاره به گزارش عملکرد ارائه شده در این نشست بیان کرد: گزارشی که از عملکرد صندوق نوآوری ارائه شد، گذشته‌نگر است. در واقع هدف ما این بوده است که کار‌هایی که تاکنون عملیاتی شده و به ثمر رسیده را به بحث بگذاریم نه صرفا برنامه‌هایی که هنوز جامه عمل نپوشیده‌اند.

در ادامه این نشست علی اسفیدانی، معاون برنامه‌ریزی صندوق نوآوری و شکوفایی به تشریح کلیاتی از خدمات چهارگانه صندوق نوآوری در حوزه تسهیلات، سرمایه‌گذاری، ضمانت‌نامه و توانمندسازی پرداخت و اعلام کرد: صندوق نوآوری از آذرماه ۱۳۹۷ تا مهرماه ۱۴۰۱ توانسته نزدیک به ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه دهد. این رقم نشان می‌دهد که از سال ۹۸ که نسل دوم صندوق نوآوری مسئولیت این صندوق را به عهده داشت تا امروز افزایش قابل توجهی در ارائه تسهیلات حاصل شده است.
در این نشست همچنین دکتر روح‌الله ذوالفقاری، معاون تسهیلات و تجاری‌سازی صندوق نوآوری و شکوفایی به تشریح چگونگی ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان و فناور و نقش این صندوق در نظام تامین مالی فناوری کشور پرداخت. ذوالفقاری تاکید کرد: هدف ما این بوده است که از سال ۹۷ رویکردی نظام‌مند به فرآیند تامین مالی داشته باشیم و بتوانیم روند‌های قابل‌تکراری را طراحی کنیم  و اینگونه نباشد که صرفا وام پرداخت کنیم.
وی افزود: در این مورد انتظارات ذینفعان بالادستی را بررسی کردیم و آنچه را که شرکت‌های دانش‌بنیان نیاز داشتند مورد مطالعه قرار دادیم تا به رویکردی جامع برسیم و در همین راستا یک هدف مهم را برای خود تعریف کردیم و آن این بود که رسالت ما شکل‌دهی به نظام تامین مالی فناوری در کشور است.
در این نشست همچنین دکتر علی ناظمی، معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی به ارائه گزارشی از اقدامات این صندوق در حوزه سرمایه‌گذاری پرداخت. ناظمی اشاره کرد که در چهار سال گذشته صندوق نوآوری با هدف توسعه زیست‌بوم فناوری در استان‌ها به توانمند کردن صندوق‌های پژوهش و فناوری استانی پرداخته و همچنین توانسته نظر شبکه بانکی کشور را به سرمایه‌گذاری در طرح‌های دانش‌بنیان جلب کند.
به گفته معاون سرمایه‌گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، همکاری در تاسیس صندوق‌های جسورانه بورسی، مردمی‌کردن سرمایه‌گذاری بر طرح‌های دانش‌بنیان و پیشبرد این هدف با بهره‌گیری از امکانات رسانه ملی از دیگر اقداماتی بود که صندوق نوآوری برای پیشبرد فرآیند سرمایه‌گذاری بر فناوری انجام داده است.

در ادامه این جلسه دکتر سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز به این نکته اشاره کرد که شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند این هستند که بازار محصولات خود را بشناسند. ملکی‌فر از این گفت که صندوق نوآوری با برگزاری برنامه‌هایی همچون «یکشنبه‌های صادراتی» با هدف پذیرش هیات‌های تجاری و فناوری از کشور‌های مختلف، توانسته بازار‌های صادراتی را به روی شرکت‌های دانش‌بنیان بگشاید.
ملکی‌فر همچنین بیان کرد که در این سال‌ها رقم فروش شرکت‌های دانش‌بنیان در داخل و خارج از کشور رشد بسیار خوبی داشته است. در اینباره صندوق نوآوری به ارائه توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان به بخش خصوصی پرداخته و با برگزاری سلسله رویداد‌هایی در این زمینه توانسته مشتریان بزرگی از بخش خصوصی را برای محصولات دانش‌بنیان فراهم کند.
هماهنگی با اتاق‌های بازرگانی، مذاکره با هیات‌های تجاری کشور‌های مختلف و یافتن بازار‌ها و از سوی دیگر فراهم کردن الزاماتی همچون ثبت‌نام تجاری و مالکیت فکری از دیگر اقداماتی است که به گفته ملکی‌فر صندوق نوآوری در مسیر توسعه صادرات دانش‌بنیان انجام داده است.

در پایان این جلسه نیز دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در سخنانی گفت: جای بسیار خوشحالی است که صندوق نوآوری و شکوفایی در یک روند هماهنگ و منتظم قرار گرفته است.

وی ضمن تقدیر از بهره‌گیری صندوق نوآوری و شکوفایی از ظرفیت رسانه ملی برای معرفی طرح‌ها و محصولات دانش بنیان گفت: اقداماتی از قبیل ساختن یک برنامه تلویزیونی (کارویا) برای ترویج سرمایه‌گذاری بر طرح‌های دانش‌بنیان بسیار تحسین‌برانگیز است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تاکید بر اینکه یکی از اولویت‌های ما در معاونت علمی، همراهی و همگامی با صندوق نوآوری و شکوفایی است، تصریح کرد: به دنبال این هستیم که این دو نهاد به صورت یکپارچه کنار هم فعالیت و در مسیر توسعه اقتصاد دانش بنیان حرکت کنند.
به گفته دهقانی فیروزآبادی، معاونت علمی و فناوری در این دوره به عنوان سیاستگذار و صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان توسعه‌دهنده زیست‌بوم و ابزار مالی عمل خواهند کرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ادامه داد: صندوق نوآوری و شکوفایی یک مجموعه پویا است که به شکل درست و مطمئنی در زیست بوم فناوری و نوآوری نقش آفرینی کرده است و باید سرمایه آن افزایش جدی پیدا کند. همانطور که در دیدار با مقام معظم رهبری تاکید کردم صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان بانک تخصصی نظام نوآوری کشور حداقل باید تا 3 میلیارد دلار افزایش سرمایه داشته باشد.

 

 

 

 

همچنین در این نشست رضا قربانی زرین، معاون نوآوری صندوق، از این نکته گفت که صندوق در سال‌های گذشته تلاش کرده تا طرح‌ها یا نیازهای ملی را احصا کند و آن‌ها را به شرکت‌های دانش‌بنیان انتقال دهد تا فناوری مبتنی بر آن نیاز پیدا شود. وی خبر داد که در اینباره با بررسی‌های انجام گرفته 9 دسته کلان برای اجرایی‌سازی طرح‌ها تعریف شد که حوزه‌هایی از جمله آب و محیط زیست، فناوری اطلاعات، امنیت نرم، کشاورزی و حوزه‌های دیگر هستند.
قربانی بیان کرد: در این راستا به 182 طرح دانش‌بنیان رسیدیم که 169 طرح از آن‌ها با حمایت 210 میلیارد تومان مصوب شده است.