بد بیاری در هیاهو آتش و دلهره
«چهار راه استانبول» ششمین اثرمصطفی کیایی است،فیلمی که از نظر ساختار تفاوت چندانی با آثار قبلی او ندارد اما نقطه عطف داستان با احساسات و اضطراب فراوان همراه است.

داستان فیلم از این قرار است که بهمن و احد تولیدی ورشکستهای در پلاسکو دارند و از دست طلبکاران و اهالی پلاسکو فراریاند، روز حادثه بهترین زمان برای فرار از دست آنهاست...
فیلم «چهار راه استانبول» همانطور که از نامش پیدا است به حادثه تلخ پلاسکو اشاره دارد،با اینکه فیلمنامه چهار راه استانبول به حادثه ساختمان پلاسکو و شهدای آتش نشان اشاراتی دارد اما باید این را در نظر گرفت که فیلم درمورد خود ساختمان پلاسکو نیست و نویسنده برای افزودن درام فیلم ، قصه اش را به حادثه پلاسکو گره می زند، جدیدترین اثر کیایی هر چند به سوژه ای ناب و تازه در قالب ژانر درام اجتماعی پرداخته اما در این اثر به یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور که همان بی توجهی به تولید داخل و قاچاق کالاهای خارجی است نیز اشاره کرده است.
فیلمنامه طبق آثار قبلی کیایی خوب و تقریبا بی نقص است،شخصیت پردازی به درستی شکل گرفته و هر شخصیت جای درستی در قصه نشسته است.البته وجود دو شخصیت اصلی بهمن(بهرام رادان)و احد(محسن کیایی)بسیار یادآور دو شخصیت فیلم بارکد است،از نوع بازی گرفته تا تکه کلام و شوخی و دعوا با یکدیگر.
کیایی در «چهار راه استانبول» به انتقاد ازنحوه مدیریت در روز حادثه پلاسکو تا اشاره می کند همین طور به کالاهای قاچاق و خارجی موجود در پلاسکو که نفس تولیدکنندگان داخلی را گرفته است و از زبان فرمانده آتش نشانان اینگونه مطرح می کند که مقصر اصلی بحران پلاسکو همان کسی است که این مدیریت بحران را برعهده گرفته است و از شهردار وقت تهران به عنوان مقصر اصلی بحران نام می برد.
جدا از آن به تصویر کشیدن حادثه پلاسکو بسیار هنرمندانه و تاثیر گذار صورت گرفته،به گونه ای که مخاطب را برای دقایقی به همان تاریخ می برد و نفس ها را در سینه حبس می کند.
جلوه های ویژه برگ برنده این فیلم است و توانسته به میزان قابل توجهی به بازسازی حادثه پلاسکو بپردازد. استفاده درست از تصاویر آرشیوی در کنار این جلوه های ویژه کمک شایانی به خلق این فضای پرالتهاب نموده است.
از نکات منفی فیلم باید به صحنه هایی اشاره کرد که هیچ تاثیری در فیلم ندارد،ما نیاز به دانستن بخش زیادی از زندگی فرد قمارباز(سعید چنگیزیان)یا خانواده خواهر لادن(رعنا آزادی ور)نداریم،چون با دیدن پدرشان از سخت گیری های او نسبت به دخترانش آگاه می شویم.پس وجود سکانس هایی انچنین هیچ کمکی به روند قصه نکرده و تنها زمان بر بوده است.
بازی برخی بازیگران همچون مسعود کرامتی،سحر دولت شاهی و مهدی پاکدل بسیار قابل توجه است،پاکدل نقش نسبتا کوتاهی دارد اما با ایفا این نقش کاملا دین خود را به اتش نشانان ادا کرده است.
ارسال نظر