وزیر فرهنگ و ارشاد :
اساس توسعه اجتماعی، فرهنگ است
وزیر ارشاد گفت: با نفوذ فرهنگ در حوزه سلامت، اقدامات پایدارتر میشوند؛ زیرا اساس توسعه اجتماعی، فرهنگ است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سید عباس صالحی بعدازظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ سلامت که با حضور سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت و معاونان وی در محل وزارت بهداشت برگزار شد افزود: این نگاه که فرهنگ را ضلعی از اضلاع زندگی اجتماعی بدانیم، بسیار مهم است، اگر اتفاقات توسعهای در بخشهای مختلف اقتصادی یا سیاسی بخواهد انجام شود همه اینها به آماده بودن بستر و فضای فرهنگی بستگی دارد، در نتیجه این نگاه باید روز به روز بیشتر تقویت شود.
وی گفت : اگر فرهنگ را به عنوان زیست بوم زندگی اجتماعی مبنا قرار دهیم، اضلاع زندگی اجتماعی شرایط بهتری پیدا میکند.
صالحی ادامه داد: طبیعی است که پیشگیری بر درمان مقدم است و اگر هزینهها در حوزه پیشگیری صرف شود، به صرفهتر خواهد بود و اگر در حوزه فرهنگ سرمایه گذاری شود نیز هزینههای اقتصادی کاهش خواهد یافت .
وی افزود : اگر به موضوع خودمراقبتی نیز توجه کنیم، هزینه کمتر و نتیجه بیشتری دارد و فرهنگ نیز به خود مراقبتی کمک میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه در سال 93 شورای فرهنگ سلامت شکل گرفت جای تبریک و قدردانی دارد زیرا آن نگاه درست مبنا قرار گرفته که بدانیم در چه جاهایی سرمایه گذاری کنیم تا نتایج بهتری حاصل شود و منافع پایدارتری داشته باشیم که با وجود این نگاه میتوانیم از همه ظرفیتهای موجود استفاده کنیم.
صالحی با تاکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی گسترده ترین قرارگاه یا شبکه نهادهای فرهنگی کشور است گفت: یکی از ظرفیتهای موجود ، شورای فرهنگ عمومی است که در داخل خود بیش از 30 نهاد یا سازمان دارد و از لحاظ گستره اجتماعی نیز در همه استان ها و شهرهای کوچک و بزرگ شعبه و سه عضو حقیقی در این شورا وجود دارد و بقیه اعضای آن حقوقی هستند و این ساختار در خدمت شورای فرهنگ سلامت است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: نباید بعد از چهل سال، نهادسازی جدید انجام داد و باید به نهادهای موجود توجه کرد و از ظرفیت شورای فرهنگ عمومی به درستی استفاده کرد.
صالحی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی باید بازوی توسعه اجتماعی نهادهای دیگر باشد و این احساس برای نهادها و سازمانها ایجاد شود که این شورا به سمت حل مشکلات حرکت میکند در واقع باید امکانات هم افزایی به خدمت گرفته شود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از آسیب ها و معضلات نظام اداری و مدیریتی ما آن است که سندهای بسیاری تصویب می شوند اما اجرایی نمی شوند افزود: توجه به پویش های مردمی برای ایجاد احساس مسئولیت در مردم و توجه به کانون های دینی برای اینکه بتوانیم از جریان مدنی مانند مساجد استفاده بیشتری کنیم و همچنین ایجاد مشوق برای درگیر کردن بخش خصوصی در امر فرهنگ سازی حوزه سلامت در این سند مورد تاکید قرار گرفته و تثبیت حضور وزارت بهداشت در شورای فرهنگ عمومی می تواند به ادامه این مسیر کمک میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شروع کارگروه شورای فرهنگ سلامت را همزمان با برگزاری صدمین جلسه شورای فرهنگ عمومی به فال نیک می گیریم و امیدواریم ایجاد کارگروه های استانی و شهرستانی شورای فرهنگ سلامت سرعت بیشتری بگیرد و تلاش می کنیم این شورا حالت اجرایی و عملیاتی پیدا کند.
ارسال نظر