به گزارش اکونا پرس،

به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، دکتر حمید سجادی، درخصوص بازدید خود از روند بازسازی استادیوم فوتبال آزادی اظهار داشت: برنامه‌ریزی کرده بودم تا خدمت همکارانم در شرکت توسعه برای عرض خسته‌نباشید برسم و از عملیات بازسازی و کارهای عمرانی استادیوم آزادی دیدن کنم. استادیوم فوتبال تنها یک بخش از مجموعه ورزشی آزادی است که شامل زمین فوتبال و پیست دوومیدانی است. در نظر داریم بازهم از امکانات و پیست دوومیدانی آزادی برای این ورزش بهره ببریم.

وی افزود: دوومیدانی نیاز به یک استادیوم مجهز و استاندارد دارد. در تهران ما فقط مجموعه آفتاب انقلاب را داریم. مجموعه آفتاب هم از نظر دسترسی و هم از نظر تجهیز امکانات نیاز به اقداماتی دارد که تجهیز استادیوم آزادی این مهم را می‌تواند ان‌شاءالله فراهم کند.

او ادامه داد: استادیوم فوتبال آزادی متشکل از 72 قسمت می‌شود که نیاز به بازسازی دارد و امیدوارم با مدیریت خوب شرکت توسعه، با پیشرفت این اتفاقات و عملیات اجرایی و عمرانی خود، میزبان رقابت‌های ورزشی به ویژه فوتبال باشیم. معمولا اینطور است که برای انجام بازسازی استادیوم را تعطیل می‌کنند و کارهای عمرانی را انجام می‌دهند و بعد مسابقات را برگزار می‌کنند، اما ما از مدیریت مجموعه آزادی و شرکت توسعه خواستیم که همزمان با برگزاری رویدادها، عملیات خود را انجام دهیم.

دکتر سجادی خاطرنشان کرد: بازسازی استادیوم فوتبال آزادی نیاز به یک تصمیم انقلابی و یک اراده قوی داشت. با مشورتی که با هیات دولت داشتیم، قول همه‌گونه حمایت‌ را داریم. یکی از سختی‌های کار این است که ما اگر مسابقه فوتبال در این ورزشگاه برگزار کنیم یک روز مختص انجام رویداد است. دو روز دیگر نیز در هفته باید ادوات و امکانات عمرانی خارج  و وارد شود و به همین علت کارهای عمرانی مربوطه نیاز به صرف زمان و دقت و ایمنی دارد و تنها سه روز در هفته می‌توانیم کار کنیم. از دوستان رسانه می‌خواهیم این مسائل را منعکس کنند.

دکتر سجادی اظهار داشت: برخی از عزیزان که کنار تیم‌ها حضور داشتند و به استادیوم آزادی می‌آمدند قبل از آغاز مسابقه، به راحتی ایراد می‌گرفتند و انتقاد می‌کردند که چرا کار عمرانی ورزشگاه طول کشیده است. بازسازی ورزشگاه آزادی نیاز به زمان دارد و برنامه‌ریزی می‌کنیم تا منابع مالی هم برای این مجموعه فراهم شود. با قولی که از هیات دولت گرفتیم، امیدوارم این پروژه با موفقیت پشت سر گذاشته شود.

وزیر ورزش و جوانان افزود: تلاش ما این است که همه مناطق ورزشگاه مورد سبک‌سازی قرار بگیرد. الان تکنولوژی‌ که دوستان دارند استفاده می‌کنند، این است که ما بتن‌ریزی نداریم و آب‌بندی و ایزوله می‌شود. یک سازه سبک روی سکوها نصب می‌شود و یک مقاوم‌سازی صورت می‌گیرد و اگر هم نیاز به مرمت وجود داشته باشد، سکوها باز می‌شوند و زیر سکوها هر عملیاتی که باشد، صورت می‌گیرد. خداراشکر می‌کنم که این اتفاق در زمان ما شروع شده است و امیدوارم هر چه زودتر به پایان برسد و جامعه ورزش ما مجدد از ورزشگاه استفاده کند. این باعث افتخار است که ما چنین امکاناتی داریم. هنر ما در حفظ و نگه‌داری و بروزرسانی این اتفاق است که امیدوارم خداوند این توان را به ما بدهد.

او در پاسخ به این سوال که چقدر زمان می‌برد تا کارهای عمرانی مربوط به ورزشگاه آزادی تکمیل شود، گفت: بازسازی که درحال انجام است برای 45 هزار متر مربع انجام می‌شود. با این حجم، بار بتنی روی سکوها دارد برداشته می‌شود تا به دال‌ها برسند. این حجم با ظروف کوچک جرثقیل پر می‌شود و به آرامی حمل و از پایین بارگیری می‌شود. تخریب و تخلیه نخاله‌ها خودش یک پروژه است. کسانی که با تاریخ ورزش ایران آشنا هستند، به من گفتند که کل مجموعه آزادی را در 4-3 سال ساختند و ترمیم سکوها قرار است 3 سال زمان ببرد؟ این درحالی است که به دلیل کندی کار و سخت بودن این بازسازی، زمان‌بندی پیش‌بینی شده با توجه به منابع و یک شیفت کار کردن دقیقا قابل پیش‌بینی نیست.

دکتر سجادی تاکید کرد: اگر منابع باشد و بیش از یک شیفت کار کنیم، شاید تا یک سال و نیم دیگر شاهد تکمیل فرآیند بازسازی استادیوم آزادی باشیم. این بیت‌المال و سرمایه‌ ملی است و نگه‌داری‌اش برای ما واجب است. در اتاق مدیریت به ما توضیح دادند که در هر کدام از قسمت‌های مجموعه آزادی برنامه‌ای برای بازسازی هویت و سابقه‌ این ورزشگاه برنامه‌ریزی شده است. این هویت‌سازی رخ می‌دهد و یک هویت جدید در جمهوری اسلامی برای مجموعه آزادی در نظر گرفته خواهد شد.

وزیر ورزش و جوانان تصریح کرد: با درایت و صبوری که بهره‌برداران و علاقه‌مندان به ورزش دارند، امیدواریم تا یک سال و نیم آینده، اتفاقات خوبی در مجموعه آزادی رخ دهد. تمام سعی ما بر این است که مجموعه ورزشی آزادی تعطیل نشود و در حین تعمیرات، رویدادهای خود را برگزار کنیم.

او در پاسخ به این سوال که بهتر نیست تا تکمیل عمرانی ورزشگاه آزادی، از ورزشگاه تختی استفاده شود، اظهار داشت: استادیوم تختی تهران هم مشکلات خودش را دارد. در سکوها و بالای سکوها، یک سایه‌بانی است که سازه معلق است و نیاز به مقاوم‌سازی دارد و از نظر ایمنی باید اقداماتی انجام شود. بازسازی چمن و پیست این ورزشگاه دارد انجام می‌شود. استادیوم تختی از نظر جمعیتی و تردد هم نیاز تدابیر امنیتی دارد. فدراسیون فوتبال باید بررسی کند و نیاز فنی ورزشگاه را درنظر بگیرد. اگر ورزشگاه تختی، پاسخگوی نیازهای فنی سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال باشد، این ورزشگاه هم هر وقت آماده بهره‌برداری شود، در خدمت هستیم و قطعا سرعت کار بالا می‌رود.

وزیر ورزش و جوانان درخصوص نبود VAR در فوتبال ایران نیز گفت:‌ من این مساله را به آقای تاج، رئیس فدراسیون فوتبال سپرده‌ام. اقدامات خوبی انجام شده است و به من قول‌هایی نیز داده‌اند. در فصلی که پیش رو داریم، قرار است از این سیستم در لیگ استفاده شود.

دکتر سجادی در واکنش به اینکه گفته می‌شود به علت مشکلات تحریم، نمی‌شود از سیستم VAR بهره برد، گفت: به من چیزی درباره تحریم‌ها نگفته‌اند. کمک داور ویدیویی زیاد است و شرکت‌های مختلفی هستند که دارند این سیستم را می‌سازند. شرکت‌های دانش بنیان ما نیز می‌توانند این سیستم را طراحی کنند. مهم این است که فیفا استانداردهای مربوطه را تایید کند. می‌دانم که آقای تاج مذاکراتی را کردند.

وی افزود: قرار بود در نیم‌فصل دوم فصل قبلی از این سیستم در لیگ استفاده کنند و فدراسیون فوتبال بازهم به من گفته است که در فصل آینده از این سیستم استفاده خواهد شد. شرکت توسعه هم علاقه‌مند است که این سیستم را در فوتبال کشور داشته باشیم.

او درخصوص مشکلات بلیت‌فروشی ورزشگاه آزادی نیز گفت گفت: ما در آخرین مذاکرات خود با فدراسیون فوتبال در این خصوص به نقطه نظرات مشترک رسیدیم و این اتفاق رخ خواهد داد. این یک کار تیمی است و دسترنج وزارت ورزش، شرکت توسعه، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ است. مصمم هستیم که این اتفاق رخ دهد و تماشاگران وقتی بلیت می‌خرند، نگرانی بابت صندلی خود نداشته باشند. ما به دنبال این هستیم که این نظم و انضباط رعایت شود. من به عنوان یک ورزشی دوست دارم این مسئله عملیاتی شود.

وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سوالی درخصوص حواشی‌ پیرامون هواداران متمول فوتبال که اخیرا در کشور وجود داشته و اقداماتی که آنها برای نقل‌وانتقالات انجام می‌دهند اظهار داشت: با این جزئیات به من مطلبی نرسیده است و کسی به من چنین گزارش‌هایی نداده است. آن چیزی که علاقه‌مند هستیم رقم بخورد و رعایت شود سقف بودجه و اعتباراتی است که فدراسیون فوتبال اعلام کرده است. من کلیه همکاران مرتبط را ملزم کردم که به فدراسیون فوتبال کمک شود و یک ضمانت اجرایی برای آن درست کنیم تا انضباط و عدالت مالی نیز رعایت شود. این اتفاق جوانمردانه و این عدالت و مساوات در هزینه‌کرد مالی باشگاه‌ها باید توسط همه تیم‌ها رعایت شود.

او گفت: اینکه افرادی باشند که هوادار متمول هستند و به این انضباط مالی خدشه‌ای وارد کنند، قطعا با آن مخالفت خواهیم کرد. باشگاه‌ها باید بدانند که با یک دستورالعمل مشترک رقابت خواهند کرد و در میدان می‌آیند. هر کجا هم متوجه چنین اتفاقاتی شویم، به سمت اصلاح می‌رویم. از وظایف وزارت ورزش و جوانان، نظارت، برنامه‌ریزی، حمایت و کنترل همین اتفاقات است.

وی ادامه داد: طبق قانونی که مجلس برای وزارت ورزش و جوانان ترسیم و تصویب کرده است، پیگیری همین موارد جزیی از آن است. ان‌شاءالله که این اتفاق رخ دهد و اگر مواردی استثناء هم به گوش‌مان بخورد و گزارشی داشته باشیم، به آن ورود خواهیم کرد و به اتفاق فدراسیون فوتبال آن را اصلاح می‌کنیم.