وجود ابهامات در جوابیه شرکت ایران ایر در پاسخ به یک خبر
روابط عمومی شرکت هواپیمایی ایران ایر روز گذشته در پاسخ به خبر میهن صنعت، جوابیه ای را در برخی از رسانه ها منتشر کرد که عدم شفافیت در آن موج می زند. این جوابیه در شرایطی در برخی از خبرگزاری ها منتشر شده که روابط عمومی این ایرلاین به دلیل عدم اطلاع از منبع اصلی خبر و یا دلایل دیگر از ارسال جوابیه برای میهن صنعت خودداری کرده است.
روز گذشته شرکت هواپیمایی ایران ایر در اقدامی عجیب، مسافران پرواز تهران – تبریز را دچار سردرگمی فراوان کرد. این اقدام باعث شد تا 16 مسافر این پرواز از سفر خود جا مانده و با تاخیر یک ساعته، آن هم نه با پرواز ایران ایر بلکه با پرواز شرکت هواپیمایی دیگر راهی شهر تبریز شوند.
ماجرا از این قرار بود که مسافران پرواز تهران – تبریز با خرید بلیت از شرکت هواپیمایی ایران ایر قصد مسافرت به شهر تبریز را داشته و در ساعت تعیین شده در فرودگاه مهرآباد حاضر شدند. متصدی باجه صدور کارت پرواز پس از صدور کارت پروزا تعدادی از مسافران، از صدور کارت برای 16 مسافر باقی مانده خودداری کرد. پس از اعتراض مسافران، مسئولین شرکت هواپیمایی ایران ایر علت عدم صدور کارت پرواز را سنگین شدن هواپیما اعلام کردند که این امر باعث تعجب و خنده مسافران شد.
پس از انتشار این خبر ، روابط عمومی شرکت هواپیمایی ایران ایر در اقدامی عجیبت تر جوابیه ای را در رسانه های دیگر منتشر کرد. این جوابیه به شرح ذیل بود :
معصومه اصغرزاده؛ مدیرکل روابط عمومی شرکت هواپیمایی ایرانایر گفت: «در پرواز صبح امروز این ایرلاین در مسیر تهران – تبریز به علت نامناسب بودن شرایط جوی شهر تبریز ۱۶ نفر مسافر را برای حفظ ایمنی بیشتر هواپیما سوار نکردیم که با فاصله حدود یک ساعت با هواپیمای شرکتی دیگر پروازشان انجام شد.»
وی ادامه داد : «بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت هواپیمایی آتا پرواز این ۱۶ مسافر در ساعت ۸:۳۰ به مقصد تبریز انجام شد و هیچ دلیل دیگری به غیر از حفظ ایمنی بیشتر پرواز نداشتیم.اصغر زاده با اشاره به اینکه تمامی مسائل ایمنی باید در پرواز ها رعایت شود و به دلیل امنیت مسافران و همچنین شرایط آب هوای تبریز مسافران باقی مانده با هواپیمایی آتا به مقصد تبریز انتقال یافتند افزود: ایمنی و امنیت مسافران و هواپیما در اولویت برنامه های ما قرار دارد و به همین دلیل این جابجایی ایجاد شد.»
این جوابیه دارای ابهامات فراوانی است که در ادامه قصد داریم با طرح چند پرسش به بررسی آن بپردازیم تا مسئولین شرکت هواپیمایی ایران ایر به جای کلی گویی، اقدام به شفاف سازی صادقانه موضوع کنند.
به گفته مدیر روابط عمومی ایران ایر، این اقدام شرکت به دلیل شرایط نا مناسب جوی بوده است. حال این پرسش مطرح است که اگر شرایط جوی نا مناسب بوده، به چه دلیل باقی مسافران پرواز با هواپیمای مذکور تهران را به مقصد تبریز ترک کردند؟ آیا شرایط جوی تنها برای آن 16 نفر نا مناسب بوده و باقی مسافران دارای ویژگی های خاصی بودند که شرایط جوی بر آنها تاثیر نداشت؟ فارغ از این موضوع که به گفته مسافران پرواز، آسمان تبریز مشکل جوی نداشته و اگر شرایط جوی نامناسب بوده باشد، باید پرواز لغو میشد.
به گفته ی مدیر روابط عمومی ایران ایر سوار نکردن 16 مسافر باقی مانده از پرواز تهران – تبریز این شرکت به جهت حفظ ایمنی مسافران بوده است. سوال اینجاست که شرکت ایران ایر و مسئولین محترم این شرکت با استناد به چه شاخص هایی تشخیص دادند که مسافران سوار شده ایمن هستند؟ به کمک چه فناوری از ایمن نبودن پرواز برای 16 نفر باقی مانده خبر دار شدند؟
به گفته مسافران پرواز این ایرلاین پس از عدم صدور کارت، مسئولین ایران ایر علت این اقدام را سنگین شدن هواپیما اعلام کردند. در گزارش نیز به وضوح به این موضوع اشاره شد اما در جوابیه ایران ایر به صورت شگفت انگیزی، هیچ اشاره ای به این موضوع نشده است که نشان از عدم شفافیت این شرکت هواپیمایی در پاسخگویی دارد.
به فرض اینکه 16 مسافر باقی مانده باعث اضافه وزن هواپیما می شدند و این موضوع باعث به خطر افتادن ایمنی مسافران می شده، از شرکت ایران ایر باید پرسیده شود که اگر شما توان تشخیص اضافه وزن هواپیما را داشته اید به چه دلیل 16 بلیت اضافه فروخته اید؟ حال اینکه تعداد صندلی هواپیماها کاملا مشخص و بر اساس آن بلیت فروخته می شود. پرسش بعدی این است که اگر تعداد مسافران این هواپیما می بایست به کسر از این 16 نفر باشد، پس یعنی ایران ایر پیش از این همیشه 16 نفر اضافه سوار می کرده و باعث به خطر افتادن جان مسافران و خدمه پرواز می شده؟
در خصوص جلب رضایت مسافران و جریمه تاخیر با استناد به قوانین بین المللی نیز اشاره شد اما شرکت هواپیمایی ایران ایر در جوابیه خود حرفی از پرداخت خسارت به مسافران پرواز تهران – تبریز نزده است. ذکر این نکته ضروری است که پرواز ایران ایر از تهران به مقصد تبریز ساعت 7:05 صبح بوده که به گفته مدیر روابط عمومی ایران ایر، 16 مسافر باقی مانده ساعت 8:30 دقیقه تهران را به مقصد تبریز ترک کردند. سوای آنکه در جوابیه شرکت ایران ایر به دلیل عدم اطلاع از ساعت دقیق پرواز، ساعت پرواز تهران – تبریز 7:30 دقیقه صبح اعلام شده، تاخیر پرواز به وجود آمده 1 ساعت و 25 دقیقه است و باید جریمه آن به مسافران این پرواز پرداخت شود.
نکته قابل تامل اینجاست که روابط عمومی شرکت ایران ایر در اقدامی غیر حرفه ای جوابیه خودرا در چند خبرگزاری دیگر منتشر کرده که علت آن را میتوان در عدم اطلاع درست از منبع اصلی خبر جستجو کرد. عدم شفافیت در جوابیه این شرکت کاملا مشهود است و به نظر می رسد مسئولین روابط عمومی این ایرلاین باید برای روشن شدن ذهن اذهان عمومی جوابیه ای شفاف تر منتشر کنند.
متاسفانه طی چند سال گذشته شاهد این معضل هستیم که عدم آگهی و نداشتن سواد رسانه ای برخی از مدیران روابط عمومی در برخی از شرکتها باعث شده تا در مواقعی که چالشی برای شرکتی به وجود می آید، مسئولین روابط عمومی شرکت ها با استفاده از تریبون خبرگزاری ها فرار رو به جلو را به شفاف سازی ترجیح دهند. تفکری که باعث می شود فکر کنند خبری که در خبرگزاری های پر مخاطب منتشر می شود باعث پوشش ناتوانی در مدیریت و عدم مسئولیت پذیری آنها شده و این دور باطل برای همیشه ادامه خواهد داشت.
امروز کشور ما در شرایطی است که مردم نسبت به شرکت های هواپیمایی بی اعتماد شده اند. افزایش بدون مجوز قیمت ها از یک سو و در طرف دیگر وضعیت نامناسب پروازها و خدمات ارائه شده از سوی دیگر باعث می شود تا مشتریان ایرلاین های کشور روز به روز بر میزان نارضایتی آنها افزوده شود. شفافیت در شرایط فعلی کشور یک امر واجب و لازم است و همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز فرموده اند : مسئولان جز در موارد نظامی، امنیتی و اموری که با دشمن مقابله داریم، باید شفاف باشند و هیچ رازی را از مردم پنهان نکنند.
منبع: میهن صنعت
ارسال نظر