بررسی فرصت های سرمایه گذاری سودآور با بهره گیری از راهکارهای اینترنت اشیا
نخستین کنفرانس ملی اینترنت اشیا با تمرکز بر صنعت و کشاورزی و با حضور صنایع، محققان و مبتکران و رئیس دانشگاه، جمعی از مسئولان شرکت مخابرات ایران و میهمانان خارجی و همچنین حمایت شرکت ارتباطات سیار ایران (همراه اول) در دانشگاه شهید چمران اهواز ، هفتم و هشتم آذر ماه برگزار شد.
این همایش ملی به بررسی چالشها، راه حل ها و فرصت های IOT در صنعت و کشاورزی و پایداری و بهرهوری آن توسط اساتید مجرب و متخصص داخلی و بین المللی پرداخت تا جدیدترین پیشرفت ها در حوزه اینترنت اشیا را مورد بحث و بررسی قرار دهد.
همچنین از محورهای اصلی این کنفرانس می توان از سنسورها، سخت افزار و سیستمهای نهفته، میان افزارها، سیستم عامل و پروتکل ها و شبکههای مخابراتی و فناوریهای ارتباطی، نرم افزارها و شبکه های نرم افزار محور، محاسبات ابری، لبه و مه، امنیت و حریم خصوصی، هوشمصنوعی، تجزیه و تحلیل داده و علم داده، کارآفرینی و آینده پژوهی، مدیریت و کسب و کار،کاربردها و بازارهای عمودی با تمرکز بر صنعت و کشاورزی را نام برد.
در این همایش به وجود منابع عظیم طبیعی، انسانی، صنایع کلان و حجم وسیعی از محصولات کشاورزی که منابع غذایی کشور را تامین میکندبه عنوان راه حلی برای پیادهسازی راهکارهای اینترنت اشیاء اشاره شد که به بهرهوری منابع طبیعی و بهبود اقتصاد استان و کشور کمک می کند.
از این رو بر اساس دستاوردهای مورد نظر در کنفرانس ملی اینترنت اشیا با تمرکز بر صنعت و کشاورزی ، بر تربیت نیروی انسانی متخصص با همکاری چند دانشگاه داخلی و خارجی و طراحی رشتۀ کارشناسی ارشد اینترنت اشیاء تاکید و در دو کشور ایران و عراق که دارای اقتصاد مبتنی بر نفت و پتروشیمی هستند تاسیس و مجوزهای لازم در این خصوص دریافت شد.
همچنین به زودی دانشجویانی در این رشته، آغاز به تحصیل میکنند. این پروژه با همکاری اتحادیۀ اروپا و چند دانشگاه داخلی انجام شده است و آزمایشگاههای لازم را نیز در این خصوص مجهز خواهند شد.
در ادامۀ کنفرانس به اتصال دهها میلیارد وسیله به اینترنت اشاره و گفته شد بازار جهانی اینترنت اشیا که تقریبا با تمامی بخش های اقتصاد امروزی مرتبط است به حدود ۳۵۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ رسیده است و پیشبینی میشود این بازار با نرخ رشد بیش از ۲۵درصد، بازاری که بیش از ۴۰ درصد آن در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارد، در پنج سال آینده از یک تریلیون دلار هم فراتر رود که متعاقبا، بسیاری از فرصتهای شغلی آینده نیز در همین جهت قرار خواهند گرفت که از مهمترین عوامل رشد IoT خواهند بود.
همچنین در این همایش دو روزه در حوزه اینترنت اشیا بیش از ۶۰ مقاله دریافت شد که ۱۵مقاله در حوزه کشاورزی، ۱۰ مقاله در امنیت اینترنت اشیا، ۱۰ مقاله در سیستم و پلتفورم و مابقی نیز در آی تی پزشکی، هوش مصنوعی و مدیریت تکنولوژی در فناوری اینترنت اشیا بودند و از این تعداد، ۱۵ مقاله نهایی پذیرفته شدند.
گفتنی ست، آیین اختتامیۀ این کنفرانس چهارشنبه هشتم آذرماه، با حضور مسئولان مخابرات ایران و استان خوزستان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشگاه همراه بود.
همچنین در پایان از برگزارکنندگان و حامیان نخستین کنفرانس بینالمللی اینترنت اشیاء به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز ، مرکزگسترش اینترنت اشیا و از نویسندگان مقالۀ «پهپاد مجهز به دوربین چند طیفی» به عنوان مقالۀ برتر این کنفرانس، تجلیل به عمل آمد.
ارسال نظر