شرکت نوش مازندران در سال جاری و در سه ماهه توانسته در مقایسه با سه ماهه سال گذشته تولیدات و متعاقبا فروش خود را با رشد رو به رو نماید، سال گذشته به دلیل یخ زدن پرتقال در زمستان، تولیدات این مجموعه کاهش یافت و فروش مورد توجهی را نداشت، این شرکت در سال 96 با مدیریت هزینه ها و همچنین تحول قیمت ها سود خود را رشد داد، نرخ کنسانتره در جهان رو به رشد است اما این مجموعه چون بازار داخل را نمی خواهد از دست بدهد نمی تواند نرخ کنسانتره فروشی خود را مطابق با نرخ های جهانی رشد دهد. در ادامه با مدیرعامل شرکت به گفتگو می پردازیم.

مدیر عامل شرکت نوش مازندران در گفتگو با اکوناپرس در خصوص میزان فروش شرکت در طی سال جاری بیان داشت: ما در سه ماهه با توجه به ماهیت اقدام به تولید 50 تن شربت پرتقال و 295 تن کنسانتره کرده ایم، مبلغ فروش سه ماهه حدود 23 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال 96 با رشد 19 درصدی رو به رو بوده است. ما در سال 97 باید بهای تمام شده خود را نسبت به سال 96 کاهش دهیم. در سه ماهه ابتدای سال جاری حدود 37 درصد از بودجه سالانه را پوشش دادیم.

نصرت ذبیحی در مورد افزایش قیمت کنسانتره بیان داشت: ما قیمت کنسانتره را به میزان لازم افزایش داده ایم، افزایش قیمت کنسانتره به اندازه حدود 10 درصد بوده که هر ساله این میزان افزایش می یابد اما به هر اندازه ای نمی توان آن را افزایش داد، چرا که اگر افزایش بیش از اندازه باشد مشتریان خود را از دست می دهیم. 

وی در مورد فروش صادراتی شرکت عنوان کرد: ما باید در ابتدا نیاز داخل را تامین کنیم، سپس اقدام به فروش صادراتی نماییم. جذب بازار صادراتی بسیار مهم بوده و ما هنوز نتوانستیم بازار جدید صادراتی راجذب کنیم. فروش صادراتی بدون بازار جدید امکان پذیر نیست، بخش کوچکی از فروش سالانه مربوط به صادرات است.

مدیرعامل شرکت نوش مازندران در خصوص تنوع تولید محصول پاسخ داد: ما نمی توانیم هر محصولی را تولید کنیم چر که نیاز به میوه های متفاوت داریم و برای تولید میوه های متفاوت باید زمین های کشاورزی را توسعه دهیم، اقداماتی در این خصوص صورت گرفته که در بلند مدت عملیاتی خواهد شد. هنوز نمی توانیم اقدام به تولید آبمیوه های متفاوت نماییم.

ذبیحی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به فروش 37 درصدی محصول در سه ماهه می توان انتظار تعدیل مثبت را تا پایان سال داشت، گفت: ما هر ساله در سه ماهه تولیدات بهتری داریم، اما این انتظار را نمی توان برای پایان سال داشت، چرا که مواد اولیه شرکت تامین نمی شود به اندازه تعیین شده است. این مواد اولیه نمی تواند بیشتر شود.

این مقام مسئول در مورد تحقق زمین های کشاورزی برای تولید میوه گفت: ما به دنبال این موضوع هستیم و اقدامات اساسی با کشت و صنعت نیز انجام داده ایم تا بتوانیم در آینده آن را عملیاتی نماییم، همان طور مکه گفته شد این مسئله جزو مسئله های بلند مدت شرکت به حساب می آید.

در پایان مدیر عامل شرکت نوش مازندران در مورد میزان پرتقال مصرفی برای تولید کنسانتره به خبرنگار اکوناپرس گفت: ما به ازای مصرق 13 کیلو پرتقال یک کیلو کنسانتره تولید می کنیم.