به گزارش اکونا پرس،

وضعیت بازار سرمایه در ماه‌های اخیر متأثر از تلاطم‌های بازارهای موازی همچون طلا ارز و نیز عوامل سیاسی همچون خروج آمریکا از برجام بوده است. قطعاً افزایش نرخ ارز برای شرکت‌های دارای تراز ارزی مثبت، سودآور بوده و همین امر در افزایش شاخص در دوره یک ماه اخیر اثرگذار بوده است. اما مهم‌ترین نکته در مورد این صنایع، ابهام در نرخ تبدیل ارز ناشی از صادرات می باشد که دولت شرکت‌ها را مکلف به فروش ارز در سامانه نیما به نرخ 43 هزار ریالی کرده است که این امر مانع  شناسایی سود واقعی این دسته از شرکت‌ها شده است.

عضو هیات مدیره شرکت مدیریت سرمایه کوروش، ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار اکوناپرس عنوان داشت: تصمیم واحدی از سوی سیاست‌گذار در این خصوص ابلاغ نمی‌شود. همین امر منجر به این شده که صنایع دارای محصولات ارزی روزانه با نوسانات قیمتی متفاوتی روبه‌رو باشند. از طرف دیگر، تراز فعلی ارزی دولت نشان می دهد که دولت توان مقابله کوتاه مدت با تحریم های احتمالی بویژه در حوزه مالی را داشته باشد، اما در میان مدت این موضوع می تواند هزینه نقل و انتقال را تا 10 یا حتی 15 درصد افزایش دهد و بخشی از این هزینه نقل و انتقال، طبیعتا در قیمت ارز انعکاس خواهد یافت. 

ابراهیم ابراهیمی در ادامه افزود: آنچه بیش از هر چیز مشخص است عملکرد خوب این صنایع در سه ماه اول سال بویژه پتروشیمی‌ها و فلزات که با پیش‌بینی تحلیل گران همسو بوده می باشد. با توجه به گزارش‌های خوب سه‌ماهه شرکت‌ها این روند در سه ‌ماهه دوم ادامه می‌یابد و حداقل تا ماه نوامبر صنایع شیمیایی، پتروشیمی و فلزی همچنان جزو سهم ‌های پربازدید و موردعلاقه سرمایه‌گذاران خواهد بود. اما سرمایه‌گذاران باید به کاهش شدید نرخ ‌های جهانی فلزات هم چون مس و روی به دلیل تعرفه‌های آمریکا بر محصولات چینی و جنگ تجاری دو کشور نیز توجه کنند که می‌تواند موجب کاهش سود صنایع معدنی و فلزات شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر برای سایر صنایع که مصرف‌کننده داخلی دارند افزایش در نرخ تورم می‌تواند باعث تغییراتی در سودآوری این صنایع بویژه FMCG شود و بنظر می رسد در شش‌ماهه دوم سال این دسته از شرکت‌ها که عمده محصول خود را در داخل به فروش می‌رسانند بیشتر موردتوجه سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرند.

ابراهیمی گفت: علی‌رغم خبرهای مثبت، کماکان ریسک‌هایی در بازار وجود دارد، این ریسک‌ها بخشی بابت محیط بین‌الملل بویژه بازگشت تحریم‌هاست که ترس از بازگشت تحریم موجب تردید سرمایه‌گذاران شده است و باید به این نکته توجه داشت که هنوز مشکلات در نقل‌وانتقال ارز در شرکت‌ها و ارقام مالی انعکاس نیافته است و این‌یکی از ریسک‌های اصلی پیش روی بازار است.

وی خاطر نشان کرد: در کل ثبات در نرخ ارز و کاهش شکاف بین قیمت واقعی ارز و قیمت اعلامی از سوی بانک مرکزی می‌تواند موجب افزایش اطمینان در سرمایه‌گذاران شود که در هفته‌های اخیر متأسفانه این موضوع دیده نشده است. کلیت بازار سرمایه به نظر می رسد با روند تغییر نرخ ارز صورت گرفته و سیاست های حمایتی دولت روزهای مثبتی پیش رو دارد. 

این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه افزود: از سوی دیگر بازار سرمایه می‌تواند در کنترل نقدینگی نقش مثبتی ایفا کند و شاید اقدامات حمایتی دولت باعث هدایت نقدینگی  به سمت بازار مولد اقتصاد و بازار سرمایه شود که در چند وقت اخیر  نقدینگی مازاد اثر مخربی بر بازارهای موازی همچون طلا، ارز و مسکن داشته است. نکته ای که باید به آن اشاره داشت این است که در جذب این نقدینگی، باید روند افزایش سرمایه شرکت ها و یا پذیرش شرکت های خوب در بازار سرعت یابد.