به گزارش اکوناپرس، شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس در ابتدای سخنان خود در افتتاحیه نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه عنوان داشت: ٨٠٠ هزار میلیارد تومان ارزش بازار بورس است، در کمتر کشوری ٤ بورس دارند در حالی که ما بورس، فرابورس، بورس کالا و انرژی داریم.

وی خاطر نشان کرد: ارزش معاملات در ٧ ماهه امسال معادل ٢٦٨ هزار میلیارد تومان است و در مقایسه مدت مشابه با سال قبل که ٢٤٧ هزار میلیارد تومان بود رشد خوبی داشته است.البته این ارزش معاملات در سال ٩٤ معادل ١٢٥ هزار میلیارد تومان و در سال ٩٥ نیز ١٩٥ میلیارد تومان بوده است. 

شاپور محمدی تاکید کرد: از نظر تنوع شرکت ها ، ٥٩٠ شرکت در بورس و فرابورس ثبت، درج نماد و پذیرفته شده است. این شرکت ها در ٤٠ رشته متفاوت اعم از معادن، فلزات اساسی، کانی های فلزی، پتروشیمی، بانک و بیمه و ... می باشند.

IMG_20181022_211221_705

وی افزود: نمایشگاه بورس بانک بیمه در جریزه کیش پنجمین سال است که  برگزار می شود و مهمترین هدف آن علاوه بر فرصت های سرمایه گذاری ،فرهنگ سازی  و ارتقاء سواد مالی است.

وی بیان داشت: امسال با همکاری بیمه مرکزی تامین مالی بیمه مرکزی و ابزارهای بدیهی بیمه رویدادهای طبیعی را در سازمان بورس اوراق بهادار خواهیم داشت.

رییس سازمان بورس خبر داد:طراحی ابزار آتی در سبد سهام، فروش استقراضی و بازنگری خرید اعتباری از فعالیت های آتی سازمان‌بورس خواهد بود.

وی افزود: در طول سال ۴ بار (دو بار حسابرسی و دو بار حسابرسی نشده ) صورت های مالی شرکت ها در بورس های ایران افشا می شود که چنین سطح شفافیتی در دنیا بی نظیر است لازم بذکر است که هرکجا نیاز به افشا اطلاعات باشد شرکت ها اطلاعات را اعلام می کنند.

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رییس جمهور  نیز  در این مراسمبا اشاره به توسعه اقتصادی کشور طی سال های اخیر بیان کرد: در دوره اول ریاست جمهوری آقای روحانی اقدامات موثری صورت گرفت که انعکاس آن در صنایع مختلف به خوبی مشهود است.

وی افزود: به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای بعد از سال ها در حالی انجام پذیرفت که تمامی مفاد این تفاهم نامه به نفع کشور ایران بود.

معاون پارلمانی رییس جمهوری در ادامه با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی کشور نسبت به ۷سال اخیر بیان کرد: اگر در این مدت ما شاهد بدعهدی های آمریکا در توافق هسته ای هستیم، در آن سو شاهد استحکام پیمان کشورهای اروپایی با ایران نیز بوده ایم .

وی افزود: در این شرایط بیش از هر زمان دیگری دولت نیازمند حضور فعالات اقتصادی است. فعالانی که مصمم،ایده پرداز، توانمند و نوآوران اقتصادی باشند.

این مقام ارشد کشوری همچنین با اشاره به توان بسیار بالای بخش خصوصی اشاره کرد: دولت به توان ویژه بخش خصوصی اعتقاد دارد. تصویب کامل قانون اصل ۴۴ در این دوره ها گواه این مدعاست. همچنین تاکید رهبر معظم انقلاب و رییس جمهور بر سیاست های اصل ۴۴ نیز نشان می دهد که توان این بخش از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

وی در زمینه رشد شرکت های دانش بیان نیز گفت : در حال حاضر بیش از ۳هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارد که نسبت به سال های اخیر آمار بسیار درخشانی است. با این وجود ظرفیت کشور برای حضور شرکت های بیشتر نیز وجود دارد.

امیری همچنین بیان کرد: طی مدت اخیر شورای عالی اقتصادی کشور فعالیت های بسیار زیادی در زمینه های مختلف اقتصادی کشور داشته است که از آن جمله می توان به حمایت این شورا از بازار سرمایه و رسیدگی به مشکلات بانک ها اشاره کرد.

معاون پارلمانی رییس جمهور همچنین در خصوص دستاوردهای کیش اینوکس ۲۰۱۸ برای کشور گفت: این نمایشگاه می تواند محل مناسبی برای به اشتراک گذاری تجارت اقتصادی و سرمایه گذاری باشد. همچنین حضور بسیاری از کشور های خارجی در این نمایشگاه می تواند شرایطی را فراهم کند تا دنیا از پتانسیل های اقتصادی ایران مطلع شود.

وی در پایان بیان کرد: با تمام مشکلاتی که در بخش های مختلف اقتصادی وجود دارد، قطعا ایران و سرمایه گذاران این کشور می توانند با سربلندی از این مشکلات عبور کنند.