به گزارش اکونا پرس،

به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان قم، محمدرضا بهرامی ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل گفت: هلال احمر یک دستگاه امدادی است که می‌بایست به دلیل بروز حوادث مترقبه و غیرمترقبه و همچنین بلایای طبیعی به صورت آماده باش باشد، گفت: امداد و نجات به عنوان یکی از ارکان مدیریت بحران، بیش ترین تاثیر را در حفظ سرمایه های انسانی در هنگام بروز حوادث طبیعی و انسان ساخت به عهده داشته و از این منظر نقش مهمی در مباحث مدیریت بحران پیدا نموده است.

وی افزود: هر چند حوادث انسان ساخت و تهدیدهای نوین رو به افزایش هستند، ولی روش های پدافند غیرعامل همچنان از کارسازترین و کم هزینه ترین روش های موجود در راستای کاهش آسیب پذیری ها و ارتقای کیفیت سازمان ها و تشکیلات عرصه مدیریت بحران و امداد و نجات به حساب می آیند که در این زمینه هلال احمر قم اقدامات بسیار موثری را تاکنون انجام داده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم بیان داشت: در تفاهم نامه همکاری مشترک میان سازمان پدافند غیرعامل و جمعیت هلال‌احمر به استفاده از ظرفیت‌های مشترک برای مقابله با بحران‌ها، آموزش و افزایش توان علمی تیم‌های عملیاتی اشاره شده است و هلال احمر استان قم آمادگی دارد تا با برگزاری دوره‌های آموزشی مجازی گام موثری در راستای این تفاهم‌نامه بردارد.

بهرامی افزود: آینده‌نگری در مقابل تهدیدها و راهکارهای مبتنی بر روش‌های پدافند غیرعامل در هنگام بروز حوادث طبیعی و انسان ساخت و آمادگی و ایمنی استحکامات در روند مدیریت بحران و امدادرسانی تأثیر خواهد گذاشت.

وی اشاره به اینکه هلال احمر در زمینه توسعه کمی و کیفی آموزش همگانی به منظور افزایش تاب‌آوری جامعه در برابر سوانح و بلایا و همکاری در هشدار، اعلام خطر و اطلاع‌رسانی و تبادل گزارشات حوادث از طریق اتاق کنترل و فرماندهی گام‌های بسیار موثری را برداشته است گفت: طراحی سامانه فراخوان عملیات در قالب اپلیکیشن آلارم رسان که از طریق این سامانه امدادگران در سریعترین زمان با کمترین خطا فراخوان شوند، راه‌اندازی سیستم بیسیم دیجیتال با قابلیت تبدیل بی سیم آنالوگ به دیجیتال با پوشش سراسری استان قم و همچنین عملیات عمرانی احداث سایت ارتباطات رادیویی در ارتفاعات کمرکوه که به عنوان نخستین سایت رادیویی مستقل جمعیت هلال احمر استان قم و در استراتژیک ترین نقطه با هدف ارتقاء سیستم ارتباطات استان، به حداقل رساندن نقاط کور ارتباطی در سطح استان، توانایی ارتباط با استان‌های همجوار به خصوص استان تهران به عنوان معین منطقه 20 حوادث شهر تهران از جمله این اقدامات است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان قم افزود: استفاده از ظرفیت تیم واکنش سریع که متشکل از 15 نیروی آموزش‌دیده و حرفه‌ای با در اختیار قراردادن به روزترین تجهیزات به صورت شبانه‌روزی  در حوادث، طرح اسکان اضطرای سیستم‌های شهری با رویکرد پدافند غیرعامل با هماهنگی اداره کل راه وشهرسازی و شهرداری در آینده‌ای نزدیک، برگزاری اولین دوره‌ی آموزشی آشنایی با پدافند غیرعامل ویژه‌ی اعضای داوطلب و همچنین ایجاد خانه‌های هلال در سراسر استان از دیگر اقدامات انجام شده هلال احمر استان قم در زمینه‌ی پدافند غیرعامل می‌باشد.

در ادامه مدیرکل پدافند غیرعامل استان قم با اشاره به مفهوم پدافند غیرعامل گفت:  پدافند به معنی حفظ جان مردم، تضمین امنیت افراد، صیانت از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی در همه‌ی مواقع در برابر هرگونه شرایط، موقعیت و هرگونه تجاوز است.

 مهندس مهدی متقیان افزود: زندگی انسان همواره با وقوع حادثه همراه بوده است، مخاطرات متعدد با منشأ طبیعی یا انسانی به سرعت یک چشم بر هم زدن قادر است زندگی را دگرگون کند و به گونه ‌ای نشانه ‌های حیات را از پهن ه‌ای وسیع بزداید که گویی روزی حتی یک موجود زنده در آن نمی‌ زیست. بر این اساس لزوم رعایت تمهیداتی پیشگیرانه جهت مصون داشتن انسان‌ها از خطرات احتمالی از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد و در زمینه محقق شدن این ماموریت‌ها در سطح استان نیازمند همدلی و همکاری دستگاه‌های استان از جمله هلال احمر می‌باشیم.

وی ضمن قدردانی از عملکرد جمعیت هلال احمر استان قم بیان داشت: هلال احمر به عنوان یکی از دستگاه‌های پیشتاز در خدمت‌رسانی و امدادرسانی به مردم در حوادث و سوانح بوده و عملکرد بسیار خوبی در این زمینه‌ها  داشته است.

مدیرکل پدافند غیرعامل استان قم تصریح کرد: در زمینه‌ی آموزش مجازی نیروهای عملیاتی این آمادگی را داریم که با هلال احمر استان قم تفاهنامه همکاری انعقاد نماییم تا در جهت افزایش توان علمی نیروهای عملیاتی گام‌های موثری برداشته شود.