امین خوش صفت کارشناس HSE فولاد خوزستان:
چطور در محیط کار «مسئولیت پذیرتر» شویم؟
درستترین برداشت ممکن از واژه «مسئولیتپذیری» که البته مفهومی شایسته محور بصورت مستتر در خود دارد در مورد کسانی به کار میرود که «وجدان کاری» بالایی دارند، وظیفهشناس هستند و با تمام کوشش و پشتکار در جهت موثر بودن و مفید بودن در سازمان تلاش میکنند.
«مسئولیت پذیری» فقط این نیست که یک سری وظایف در محیط کارتان انجام دهید و به خانه بروید، تا اینجای کار البته درست است اما تعامل سازنده با دیگران در جهت تسهیل انجام امور در محیط کار، تعهد نسبت به ارزشها و منافع سازمان، توجه به نیازهای همکاران و مراجعه کنندگان، نگرش مثبت و دلسوزی نسبت به کاری که انجام میدهید هم پایههای دیگری برای مسئولیتپذیری هستند. چنانچه در جستجوی یک راهنما هستید تا گام به گام شما را برای ارتقای شاخصه مسئولیتپذیری در محیط کارتان یاری دهد نکات و موارد زیر را مطالعه و به آنها عمل کنید:
کارهایتان را اولویت بندی کنید
داشتن برنامهریزی روزانه یک اولویت است چرا که انجام همزمان چند کار بدون توجه به اولویت و ضرورت آنها کیفیت کار شما را پایین خواهد آورد، در عوض وقتی مهمترین کارها را اول انجام دهید و بر روی یک چالش تمرکز کنید موثرتر و مسئولانهتر رفتار کردهاید، ضمن اینکه بعدا میتوانید کارهای کم اهمیتتر را انجام دهید.
بر روی بهتر شدن تمرکز خود کار کنید
اگر موضوعات مختلف محیط اطرافتان حواستان را به اصطلاح پرت میکند و باعث کاهش مسئولیتپذیری شما میشود، احتمالاً تمرکزتان خیلی کم است، با بهبود توانایی تمرکز خود میتوانید استاندارد کار خود را بالا ببرید و بیشتر بر روی مسئولیتهای خود تمرکز کنید.
با افراد ارشد و مافوق سازمانی خود صحبت کنید
افراد مسئولیتپذیر تعامل خوبی با افراد ارشد خود در سازمان دارند، آنها قبل از اینکه مسئولیت کاری را بر عهده بگیرند، مطمئن میشوند که به دقت به خواستههای مافوق سازمانی خود پی بردهاند، بنابراین گام مهم در مسئولیتپذیرتر شدن در محیط کار این است که ابعاد مسئولیتی که برعهده شما قرارداده شده را به درستی درک کنید.
وقت شناس باشید
فرد مسئولیتپذیر زمان خود را برنامهریزی میکند تا به اهدافش نزدیکتر شود، در واقع یکی از نشانههای اصلی مسئول بودن، وقت شناسی است. بنابراین نه تنها باید برای وقت خود، بلکه برای وقت دیگران نیز ارزش قائل باشید.
نظم و انضباط داشته باشید
نظم مهترین ستون وظیفه شناسی و وجدان کاری است، نظم و سازماندهی کاری زمینه بروز وظیفه شناسی را فراهم میآورد به خصوص وقتی در محیط کارتان با حجم سنگینی از کارها مواجه هستید، بی نظمی باعث حواس پرتی، رها کردن مسئولیت و به تعویق انداختن کارهاست.
اشتباه خود را بپذیرید
پذیرش اشتباه یکی از اصول مهم مسئولیتپذیری است، شما مسئول کاری که انجام میدهید یا تصمیمی که میگیرید هستید، هنگامی که فرد مسئولیتپذیر متوجه اشتباه خود میشود، آن را میپذیرد و در پی جبران آن اقدام میکند، در واقع اگر اشتباه خود را بپذیرید، همکارانتان کمتر از شما ناراحت میشوند و به این ترتیب نشان میدهید که خود را در قبال همه رفتارهای خود مسئول میدانید.
موبایل، آفت بزرگ مسئولیتپذیری است
یکی از چیزهایی که باعث اهمال کاری و در نتیجه عدم مسئولیتپذیری و حتی کاهش وجدان کاری میشود گذراندن وقت در محیط کار با تلفن همراه است، سعی کنید حداقل وقت ممکن را در محیط کار به تلفن همراه اختصاص دهید، در عوض میبینید که کیفیت کارتان به مراتب بالاتر میرود.
در آخر باید گفت اگر شما فردی مسئولیتپذیر با وجدان کاری بالا هستید، قدر خود را بدانید و همواره به فکر بهتر شدن باشید. اگر هم چنین فردی را در بین همکاران دارید قدرش را بدانید، چون میتواند هم باعث ارتقای سازمان شود و هم موفقیت شما
ارسال نظر