رصدخانه قرنطینه خانگی طرح سردار شهید سلیمانی برای اولین بار در کشور افتتاح شد
رصدخانه قرنطینه خانگی طرح سردار شهید سلیمانی برای اولین بار در کشور با حضور فرماندار شهرستان قم، مدیر عامل و جمعی از مسئولین جمعیت هلال احمر و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قم در مرکز امور جوانان هلال احمر استان آغاز به کار کرد.
به نقل از روابط عمومی جمعیت هلال احمر استان قم، محمدرضا بهرامی مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان قم در این مراسم اظهار کرد: رصدخانه قرنطینه خانگی طرح سردار شهید سلیمانی با حضور 60 نفر از خواهران از سه حوزه معاونت داوطلبان، جوانان و امدادگران که دورههای آموزشی خاص این طرح را توسط دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت گذراندهاند از امروز به صورت داوطلبانه کار خود را آغاز کردند.
بهرامی افزود: اعضای شرکتکننده در این طرح به منظور رهگیری بیماران کرونایی که در منزل قرنطینه هستند، از طریق تماس تلفنی با این بیماران تماس خواهند گرفت و نکات بهداشتی و توصیههای لازم را به آنها آموزش خواهند داد و آنها را ترغیب به رعایت پروتکلهای بهداشتی خواهند کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بانک تجهیزات پزشکی امانی هلال احمر استان قم فعالیتهای مثمر ثمری در زمینهی مبارزه با ویروس کرونا انجام داده است گفت: در این بانک تجهیزات پزشکی از قبیل کپسول اکسیژن، دستگاه اکسیژنساز، مانومتر، تخت و... را در اختیار بیماران نیازمند به صورت رایگان و امانی قرار میدهد که تاکنون به 18 هزار و 500 تن خدمات رسانی کرده است.
دکتر سیامک محبی رئیس مرکز بهداشت و معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم نیز در این مراسم ضمن قدردانی از تلاشهای هلال احمر در مقابله با ویروس کرونا اظهار کرد: با وقوع اپیدمی کووید 19 اقدامات هلال احمر صرفا در طرح شهید سلیمانی نبود بلکه از زمانی که این ویروس در قم شناسایی شد متناسب با برنامههای مقطعی که در هر مقطع از هر زمان براساس دستورالعملهای ستاد ملی اتفاق میافتاد همگام با دانشگاه علوم پزشکی ایفاگر نقش بسیار اساسی بودند.
محبی به هدف از افتتاح رصدخانه قرنطینه خانگی طرح سردار شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: این رصدخانه براساس نقاط قوت و ضعفهایی که در طرح شهید سلیمانی بود از سوی مسئولین جمعیت هلال احمراستان قم پیشنهاد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: بیمارانی را داریم که تست آنها مثبت است اما خوشبختانه نیازی به خدمات بستری در بیمارستان ندارند و معمولا دوران نقاهت و دورهی درمان را در منزل باید سپری کنند براساس دستورالعملهای ابلاغی 14 روز را در این بازهی زمانی که خیلی اهمیت دارد و بیمار کمترین میزان تردد یا به عبارتی منع شود از هرگونه سفر درون شهری و برون شهری و رفت و آمدها که جداسازی یا قرنطینه کردن میگوییم. جداسازی برای فرد بیمار و قرنطینه برای افراد در تماس با بیمار.
وی تصریح کرد: اجرای این طرح، نقش اساسی در روند کنترل و کاهش این بیماری خواهد داشت چرا که در کنار واکسیناسیون، رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز اثرگذار خواهد بود.
در ادامه مرتضی حیدری فرماندار شهرستان قم با اشاره به اینکه کل کشور گرفتار یک ویروس منحوس شدند که به طرق مختلف کیان خانوادهها و مردم را مورد حمله قرار داده است اما مردم ایران در هر مرحله از بحران با کمک و یاری یکدیگر با این ویروس مبارزه کردند و مراحل مختلف را سپری کردند .
فرماندار شهرستان قم بیان کرد: به منظور مقابله با ویروس کرونا دو مسئله تاکید میشود یکی واکسیناسیون است که در سطح وسیع شروع شده و دومی رعایت پروتکلهای بهداشتی است که با این دو روش نهایتا باید ویروس را نابود کنیم. در مرحلهی مبارزه یا رعایت یکی از فرایندهایی که در قرارگاه شهید سلیمانی به آن پرداخته میشد کنترل و مراقبت هوشمند بود که در این زمینه مرکز بهداشت و بسیج نیز در طرح شهید سلیمانی همکاریهای لازم را داشتند.
ارسال نظر