دکتر جعفری طهرانی، تحلیلگر ارشد بازارهای بینالمللی مطرح کرد:
به تهدید صنعت فولاد کشور توسط کشورهای منطقه توجه شود
طبق گفته دکتر جعفری طهرانی بر اساس برنامه طرح جامع فولاد کشور، ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن از ۵۵ میلیون تن فولاد باید صادر شود به همین خاطر توجه به بازارهای صادراتی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی عنوان کرد: خط لولهٔ ترکمنستان-افغانستان-پاکستان-هند یا تاپی طرح انتقال گاز طبیعی ترکمنستان از مسیر افغانستان به پاکستان و هند است. اگر این شبکه لوله وصل شود صنعت فولاد کشورمان با مشکل مواجه می شود.
تحلیلگر ارشد بازارهای بینالمللی خاطرنشان کرد: طالبان نیز امنیت این خط را تضمین کرده است. اگر هندوستان و پاکستان به این گاز برسد در طرحهای فولادی این کشورها تاثیر به سزایی خواهد داشت که از رقیبان تجاری ما هستند.
دکتر طهرانی با بیان این که گاز رسانی به هندوستان برای فولاد ایران خطرناک است چون در چند سال آینده تولید فولاد هندوستان به ۳۵۰میلیون تن میرسد، افزود: عمان در ۲۰۳۰ قرار است به تولید ۲۵میلیون تن فولاد برسد، این درحالیست که طی ۳ روز گذشته قطر عمان و امارات اعلام کردند که ۳میلیارد دلار برای تامین گاز از طریق خط دلفین قطر در نظر خواهند گرفت و در نهایت منجر به افزایش تولید فولاد این کشورها خواهد شد.
وی بیان داشت: خط گاز دلفین قطر که به آن اشاره کردیم عامل دیگر مهمی است که می تواند خطر مشابه داشته باشد که باید به آنها توجه داشته باشیم.
وی افزود: ۱۱ کارخانه جدید الاتاسیس میدرکس در منطقه است که ۶ کارخانه متعلق به عربستان و مابقی متعلق به قطر، عمان و بحرین است. با بازار محدودی که به لحاظ شرایط تحریم و تامین خوراک داریم چگونه میخواهیم ظرفیت صادرات را حفظ کنیم و در آتی بازار را به پاکستان و عمان خواهیم باخت.
دکتر جعفری طهرانی گفت: شرایط فروش را بازنگری و به روزرسانی کنیم تا از هند و پاکستان در سالهای آتی عقب نمانیم
ارسال نظر