به گزارش اکونا پرس،

یکی از استراتژی‌های جدید این هلدینگ بزرگ معدنی بازار سرمایه، ایجاد تنوع در پرتفوی محصولات و ورود به سرمایه گذاری در حوزه‌هایی علاوه بر سنگ آهن و زنجیره فولاد است که علاوه بر توسعه بخش معدن شاهد افزایش سود و رضایتمندی بیشتر سهامداران باشد.

این موضوع چندین دستاورد به همراه دارد، اول آنکه تنها معادن فلزی توسعه پیدا نمی‌کنند و نگاه توسعه‌ای «ومعادن» در سایر حوزه‌ها به جریان می‌افتد و دوم آنکه فرصت سوزی کمتری در سرمایه گذاری‌ها رخ می‌دهد، زیرا این شرکت در تلاش است تا با رصد بازار و ورود به پروژه‌های پربازده، درآمد بیشتری دست پیدا کند.

نگاهی به عملکرد یک سال گذشته «ومعادن» نشان می‌دهد، این شرکت با رصد به موقع بازار تلاش می‌کند تا حضوری موفق در بخش معدن داشته باشد. «ومعادن» که روزی تنها در بخش فولاد حضور داشت حالا خود را برای حضور در بخش عناصر نادر خاکی، مس، زغال سنگ و… آماده می‌کند. زیرا خواسته بازار‌های جهانی را شناسایی کرده است و می‌داند اگر امروز از این فرصت استفاده نکند دیگر زمانی برای جبران آن نخواهد داشت.

ورود به عرصه توسعه زیرساخت‌هایی نظیر انتقال آب، تأمین برق، اکتشاف، حمل و نقل و ایجاد مراکز دانش بنیان از دیگر گام‌های موثر و مهم شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات «ومعادن» طی سال‌های اخیر بوده است.

«ومعادن» چشم اندازی را برای خود ترسیم کرده است که براساس آن می‌تواند به یکی از شرکت‌های سرمایه گذاری در حوزه بین الملل تبدیل شود. این اتفاق می‌تواند همکاری‌های بین المللی در بخش معدن ایران را افزایش دهد و حلقه مفقوده این بخش یعنی سرمایه گذاری خارجی را ایجاد کند.

البته «ومعادن» در سال گذشته تنها به حضور در حوزه‌های جدید اکتفا نکرده و با ایجاد شرکت «تجلی» در زیرمجموعه خود به دنبال تحول در پروژه‌های توسعه‌ای است. شرکت تجلی از زیرمجموعه‌های «ومعادن» با نگاهی نو به پروژه‌های نیمه اجرا شده بخش معدن که توجیه اقتصادی خوبی در اختیار دارد وارد می‌شود با سهیم کردن مردم از طریق نماد بورسی خود اقدام به تکمیل آن‌ها می‌کند.

چنین نگاهی باعث می‌شود موتور محرکه بخش معدن سرعت بیشتری به خود بگیرد تا درآمدزایی بخش معدن و صنایع معدنی بیش از پیش باشد. بدون شک در سال‌های پیش رو مقررات سختگیرانه درباره تغییرات آب و هوایی شرایط بازار‌های جهانی و کسب و کار‌های صنعتی را متفاوت خواهد کرد و این دگرگونی بازار نفت را نیز که روزی اصلی‌ترین پایه در اقتصاد ایران بود تحت تاثیر قرار خواهد داد. «ومعادن» حالا با علم به این موضوع در حوزه مس نیز ورود کرده است و پروژه مس «جانجا» را در دستور کار خود قرار داده است.

در واقع «ومعادن» تلاش می‌کند تا با استفاده از مدیران و کارشناسان خوش فکر، علاوه بر ارتقای جایگاه درآمدی خود، توسعه بخش معدن را براساس تغییرات روز جهانی رقم زند. این مجموعه بازی دو سر بردی را آغاز کرده که با ایجاد اشتغال و به کارگیری دانش فنی روز می‌تواند بخش معدن را متحول کند.

 

اصفهان_محسن راعی