۴۰۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب شهر اصفهان نیازمند بازسازی فوری است
مدیر دفتر مطالعات و بررسی های فنی شبکه فاضلاب آبفای استان اصفهان در نشست «هماندیشی بررسی، علل و ارائه راهکار در خصوص فرونشست زمین و مشکل آب در استان اصفهان» که به میزبانی مجتمع فرهنگی مطبوعاتی اصفهان برگزار شد گفت: طول کل شبکه فاضلاب شهر اصفهان ۳۹۰۰ کیلومتر است که ۷۷ درصد از آن از جنس بتون، ۲۱ درصد پلی اتیلن و ۸ درصد دیگر از سایر جنس ها است.
سعید شمسایی با اشاره به این که شبکه فاضلاب شهر اصفهان قدمتی ۵۵ ساله دارد، خاطرنشان کرد: ۴۰۰ کیلومتر از این شبکه در حالت خوردگی شدید و فرسودگی قرار دارد که نیازمند بازسازی فوری است.
وی گفت: بررسی و اصلاح شبکه فاضلاب شهر اصفهان از ۶ سال گذشته آغاز شده و به طور میانگین سالانه ۱۰ کیلومتر از آن مورد بازسازی قرار گرفته است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به این که در شبکه های فاضلاب عوامل شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی در تخریب لوله های بتونی تاثیر گذار هستند گفت: علت ریزش های اخیر شبکه های فاصلاب در شهر اصفهان خوردگی لوله های بتونی هستند و به هیچ عنوان مربوط به فرونشست زمین نیست.
فرونشست با مدیریت قابل کنترل است
رئیس گروه مطالعات آبهای زیرزمینی آبفای استان نیز در این نشست با اشاره به این که فرونشست با مدیریت قابل کنترل است و اگر دستگاههای مسئول به وظایف خود عمل کنند نرخ فرونشست کاهش پیدا میکند گفت: حوضه آبریز به عنوان یک موجود زنده است و اگر بین منابع و مصارف تعادل ایجاد شود، سفرههای آب زیر زمینی دچار مشکل و کمبود آب نمیشوند.
احمدرضا کریمی پیشنهاد کرد کارگروه «مدیریت بحران فرونشست» با اعتبارات مشخص و با محوریت استانداری در استان اصفهان تشکیل شود و نقشه راهی با حضور دستگاههای مرتبط برای فرونشست تبیین شود.
وی خاطرنشان کرد: در شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان تمامی طرحهای جدید توسعه شهری با دیدگاه فرونشست طراحی میشود و از لولهها و تأسیسات مقاوم در برابر این بحران استفاده میشود.
اصفهان_محسن راعی
ارسال نظر