نشست هماندیشی با شرکتهای دانش بنیان بخش کشاورزی
نشست هماندیشی با شرکتهای دانش بنیان بخش کشاورزی
بهنقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ، مهندس علی صفری ظهر امروز در نشست هماندیشی با شرکتهای دانش بنیان بخش کشاورزی با اشاره به نامگذاری ۲۱ تا ۲۷ خردادماه به عنوان هفته جهادکشاورزی اظهار کرد: سومین روز از هفته جهاد کشاورزی به عنوان روز دانشبنیان اشتغال نامگذاری شده شده که به همین مناسبت دیدار و گفتوگو با فعالان دانش بنیان بخش کشاورزی یکی از برنامههای پیشبینی شده در هفته جهاد کشاورزی است.
وی با بیان اینکه شرکتهای دانشبنیان نقش و تاثیر به سزایی در تحول کشور داشته و میتوانند منشا اثر باشند، تصریح کرد: هم اکنون تنها ۴ درصد از شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی فعال هستند که تقویت این بخش در حوزه کشاورزی از ضروریات اجتنابناپذیر است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به دستاوردهای انقلاب در حوزه بخش کشاورزی گفت: رسیدن به تولید بیش از ۳ میلیون تن محصولات کشاورزی از جمله مهمترین دستاوردهای انقلاب است. صفری گفت: متاسفانه بیبرنامگی و عدم مدیریت در تولید محصولات کشاورزی موجب شده در حوزه آب با چالشهایی مواجه شویم، چرا که بخش اعظمی از آب در این بخش به مصرف میرسد.
وی با انتقاد از عدم استفاده دانش در حوزه کشاورزی گفت: یکی از دلایل سنتی بودن کشاورزی پایین بودن ضریب نفوذ دانش در بخش کشاورزی است و متاسفانه دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی نتوانستند ارتباط خوب و مثمر ثمری با کشاورزان برقرار کنند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بر لزوم تقویت شرکتهای دانشبنیان در حوزه کشاورزی تاکید و اظهار کرد: باید از ظرفیت دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در بخش کشاورزی به بهترین نحو ممکن استفاده شود تا نتایج آن را در بهبود تولیدات و محصولات این بخش نظارهگر باشیم. صفری افزود: دانشبنیان کردن بخش کشاورزی و افزایش ضریب نفوذ دانش در این بخش امری ضروری است که باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد. وی عدم بهرهور بودن نهادهها و زیرساختها، پایین بودن بهرهوری زمین اعم از آب و انرژی را از جدیترین چالشهای کشور در حوزه کشاورزی برشمرد و ادامه داد: در حوزه آبیاری با اقدامات صورت گرفته راندمان آبیاری استان رشد خوبی را شاهد بوده، به طوری که هم اکنون میزان آن به ۴۴ درصد رسیده که باید بازهم افزایش پیدا کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ضریب بهرهوری آب از ۹۰۰ گرم به ازای هر متر مکعب به هزار و ۲۱۰ گرم رسیده، گفت: این ضریب برای گندم در ایران به ازای هر متر مکعب ۴۳۰ گرم و در جهان ۷۵۰ گرم و برای ذرت در ایران ۴۹۰گرم و در جهان هزار و ۱۰۰ گرم به ازای مترمکعب است، که نشان میدهد تا رسیدن به نرم جهانی خیلی فاصله داریم. مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: این نشست نخستین نشست مشترک بین جهاد کشاورزی با شرکتهای دانشبنیان است که باید آن را به فعال نیک گرفت.
راشین پورمتین با بیان اینکه آشنایی با زمینه فعالیت شرکتهای دانشبنیان را از اهداف این نشست عنوان و اظهار کرد: امیدواریم شرکتهای دانشبنیان به زودی کمکحال جهاد کشاورزی در حل مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان باشند. مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بهرهوری پایین در لایههای نیروی انسانی، فرصتها، هزینهها، منابع پایه تولید را از جدیترین مشکلات کشاورزی استان برشمرد.
ارسال نظر