عملکرد هفتماهه «فخوز» نشان میدهد؛
رشد تولید شمش در فولاد خوزستان
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان درخصوص عملکرد شرکت در سالجاری خاطرنشان کرد: این شرکت تا نیمه آبانماه سالجاری، ۲میلیون و ۲۳۵هزار تن تولید شمش داشته که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نزدیک به ۲۸درصد افزایش داشته، در حالی که بهواسطه محدودیت برق ۲۲۸هزار تن تولید را از دست داده است. فولاد خوزستان در دو سال اخیر ۱۲درصد افت تولید به دلیل چانهزنی داخلی داشته است.
امین ابراهیمی مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان گفت: فولاد خوزستان در سال گذشته اتفاق خوبی را در حوزه صادرات رقم زده که ۶۰درصد تولیدات به صورت صادرات و ۴۰درصد آن به صورت فروش داخل بوده است. از این ۴۰درصد، ۷۵درصد آن در داخل استان و نزدیک به ۲۵درصد آن در خارج از استان به فروش رفته است. با صادرات ۶۰درصدی محصول ۳/ ۱میلیارد دلار معادل ۳درصد ارزآوری کشور به فولاد خوزستان اختصاص یافت.
وی افزود: در افق ۱۴۰۴ تولید فولاد، بهتر است که از کویرمحوری به دریامحوری جابهجا شود. بهترین نقاط در حوزه تولید دریا محوری فولاد، سواحل خلیجفارس و دریای عمان است. دولت باید مانند شرکتهای سنگآهن، شرکتهای بزرگ فولادی را نیز حمایت کند. بر اساس آمار بهدست آمده، ذخایر موجود سنگآهن، تنها ۱۳ تا ۱۵ سال آینده جوابگو خواهد بود. در دو سال گذشته کمبود سنگآهن مشهود نبوده و این امر به دلیل کاهش تولید به واسطه کاهش مصرف انرژی (قطعی برق) بوده است.
مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان ادامه داد: یکی از راهکارهای جبران کمبود سنگآهن، جلوگیری از صدور مجوزهای مازاد جدید برای تشکیل شرکتهای تولید فولاد، همچنین توسعه و افزایش عمق اکتشاف، ماشینآلات، بررسی و مطالعات و تشکیل ائتلاف در زمینه اکتشاف است. در کشور ما، عمق محدود برای اکتشاف در نظر گرفته شده، این در حالی است که در دنیا تا عمق ۳۰۰ متر برای اکتشاف تلاش میشود.
ابراهیمی با اشاره به فرآوری سنگهای معدنی گفت: در کشور ما بیشتر بر فرآوری سنگهای مگنتیتی تلاش شده و نیاز است بر سنگهای هماتیتی بیشتر کار شود. همچنین بررسی و خرید معادن سنگآهن در خارج از کشور و تامین مواد اولیه از آن مناطق موردنیاز بوده که با چند کشور رایزنی انجام شده است. البته استفاده بیشتر از آهن قراضه بهجای سنگآهن، حذف واسطهها و اعطای مجوز معدن به شرکتهای تولیدی بزرگ از دیگر راهکارهای تامین مواد اولیه است.
اصفهان_محسن راعی
ارسال نظر