به گزارش اکونا پرس،

سرپرست دفتر HSE شرکت توانیر که سرتیم این گروه ارزیابی است در نشست افتتاحیه ارزیابی گفت: ستاد نظارت عالیه بر HSE در توانیر تشکیل شده و با توجه به حساسیت های توانیر نسبت به شرکت های توزیع برق در سراسر کشور، نظارت عالیه مزبور در استان ها آغاز شده است.

زهرا دلیانی افزود: شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی جزو شرکت های پیشرو در رعایت الزامات HSE بوده و رییس کارگروه ایمنی صنعت برق را برعهده دارد و کاهش حوادث در این استان، نشانه توجه مدیران ارشد این شرکت به مسائل ایمنی در کار دارد.

وی اظهار داشت: آموزش درست یکی از مهمترین عوامل در کاهش ضریب خطا در مباحث برق است که توجه به این امر می تواند از بروز حوادث به نحو چشمگیری جلوگیری کند.

دلیانی گفت:استفاده نکردن از آموزش و به کارگیری ابزار کار و تجهیزات ایمنی استاندارد، آشنا نبودن افراد با کاربرد تجهیزات ایمنی، نداشتن مهارت لازم به محیط کار و استفاده نکردن از تجهیزات ایمنی ضروری در هنگام کار از عوامل مهم در ایجاد حادثه ها است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی هم با بیان اینکه حوادث رخ داده در سطح شرکت درسنوات گذشته کاهش یافته است ،افزود:کاهش حوادث بیانگر بکار بستن نکات ایمنی توسط همکاران است .

محمود محمودی با بیان اینکه بالا رفتن انتظارات جامعه و همچنین مسئولیت‌های اجتماعی سازمان‌ها سبب شده است که پرداختن به موضوعات ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست به یکی از اولویت‌های کسب و کار در سازمان‌های امروزی و به‌ویژه صنعت برق تبدیل شود، افزود: حرکت و پیروی صنعت برق، بخش خصوصی و آحاد ذینفعان در راستای رعایت الزامات نظامنامه HSE ضروری است.

 وی گفت:ایمنی مواردی از جمله محل کار ایمن، تناسب توانایی ها و تخصص کارکنان با وظایف محوله، نظارت و ممیزی مداوم سیستم های ایمنی، مطالعات پژوهشی در مورد اتفاقات و حوادث و مشارکت کارکنان و ایجاد انگیزه در بین آنها بستگی داردکه مطالعات روانشناختی در این زمینه نیاز است.

معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی هم گفت:صنعت برق امروز بعنوان یکی از مهم‌ترین ارکان صنعتی و به عنوان اساس رشد و توسعه هر جامعه‌ای به شمار می‌رود و جهت مقابله با خطرات موجود در صنعت برق ابتدا باید خود صنعت را شناخت زیرا که اگر خطر و عوامل موثر در حادثه مشخص نشود نمی‌توان راه مقابله با آن را شناخت.

محمد مرادی افزود: در سال های اخیر موضوعاتی چون توانمند سازی و ارتقای مدیریت دانش کارشناسان ایمنی با انجام کارهای علمی و پژوهشی و همچنین ارائه طرح راهکارهای بهبود مراحل شناسایی و رفع تاسیسات مخاطره آمیز موجود در شبکه های توزیع در حوزه تبدیل سیم به کابل به توانیر صورت گرفته است .

مدیر دفتر ایمنی شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی نیز گفت: ارزیابی وضعیت بهداشت، ایمنی و محیط زیست جزو اهداف این شرکت به شمار می رود و تلاش شده است این سیستم مدیریتی در راستای کاهش حوادث در شرکت نهادینه شود.

علی عزیز آبادی در تشریح خط مشی بهداشت ، ایمنی و محیط زیست شرکت بیان داشت : با توجه به اهداف استراتژی شرکت و همچنین براساس مبانی استاندارد OHSAS و HSE موفق شده ایم گام های بزرگی برداشته و تا حدود زیادی توانسته ایم بسترهای خطر آفرین و وقوع حوادث را حذف نماییم و امیدواریم که بتوانیم این روند را ادامه دهیم.

 شایان ذکر است نظارت عالیه شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی توسط ارزیابان وزارت نیرو در حوزه HSE طی روزهای ۸و ۹ آذر ماه انجام شد.

اراک- خبرنگار - سید محسن موسوی