تحلیل کسب و کار در 8 مرحله ساده
در این مقاله بررسی کرده ایم که منظورمان از تحلیل کسب و کار چیست؟ همچنین مراحل تحلیل را توضیح داده ایم.
این مقاله مناسب کسب و کارهای نوپایی هستند که تازه وارد بازار شده اند و می خواهند با اصطلاحات مفید و کاربردی آشنا بشوند. یکی از اصطلاحات اثرگذار در بازار، تحلیل کسب و کار است. در این مقاله بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کرده ایم. اگر می خواهید با مراحل اجرای آن آشنا بشوید، این مقاله را از دست ندهید و تا انتها با ما همراه باشید.
تحلیل کسب و کار چیست؟
در ادامه به نقل از مرکز بیزینس کوچینگ کریمی در قالب مثالی تحلیل کسب و کار را توضیح می دهیم. برای مثال فرض کنید شما صاحب یک مغازه هستید و برای این که مغازه تان را به بهترین شکل اداره کنید، باید نیازهای مشتریان خود را بشناسید، بفهمید چه چیزی برایشان مهم است و چه محصولاتی را بیشتر می پسندند؟
تحلیل کردن وضعیت کسب و کار هم دقیقا همین کار را برای یک سازمان یا شرکت انجام می دهد. به طور کلی با استفاده از روش ها و ابزارهای مختلف، به صاحبان کسب و کار کمک می کند تا:
- شناسایی نیازهای واقعی کسب و کار
- تشخیص مشکلات و چالش های موجود
- پیدا کردن راه حل های مناسب برای رفع مشکلات
- یافتن فرصت های جدید برای رشد و پیشرفت
به طور کلی، تحلیل کردن کسب و کار همانند چراغ راهنمایی عمل کرده و مسیر را برای رسیدن به اهداف و موفقیت روشن می سازد.
مراحل تحلیل کسب و کار
تحلیل کردن وضعیت کسب و کار فرآیندی است که به شما کمک می کند تا وضعیت فعلی کسب وکارتان را درک کنید، چالش ها و فرصت ها بشناسید و راه هایی برای بهبود عملکردتان در نظر بگیرید. این فرآیند شامل چند مرحله کلیدی و مهم است که در ادامه آن را بررسی کرده ایم:
1-تعیین اهداف
ابتدا باید مشخص کنید که چرا به دنبال تحلیل کردن کسب و کارتان هستید؟ به چه سوالاتی می خواهید پاسخ دهید؟ چه مشکلاتی را می خواهید حل کنید؟ با تعیین اهداف، مسیر تحلیل شما مشخص خواهد شد و می دانید که روی چه موضوعی باید تمرکز کرد.
2-جمع آوری اطلاعات
برای پاسخ به سوالاتتان، نیاز به جمع آوری اطلاعات دارید. این اطلاعات شامل موارد است:
- اسناد و مدارک مربوط به کسب و کار
- داده های مالی
- نظرات ذینفعان (مانند کارکنان، مشتریان و تامین کنندگان)
- اطلاعات مربوط به بازار و رقبا
3- شناسایی ذینفعان
در مرحله قبل به ذینفعان اشاره کردیم. منظور کسانی هستند که در کسب و کار شما سهم دارند و نتایج تحلیل بر روی آن ها تاثیر می گذارد؛ برای مثال مالکان، مدیران، کارکنان، مشتریان، تامین کنندگان و ... را شامل می شوند. شناسایی این افراد به شما کمک می کند تا نیازها و انتظارات آن ها را در نظر بگیرید و مطمئن شوید که تحلیل شما برای همه ی مخاطبین هدف تان مفید است.
4- اطلاع رسانی به ذینفعان
ذینفعان را از اهداف، دامنه و برنامه زمانی تحلیل کسب و کار آگاه کنید. علاوه بر این باید مشخص شود که از چه ابزارها و روش هایی برای انجام تحلیل استفاده خواهید کرد و چگونه نتایج را به آن ها ارائه خواهید رساند.
5-بررسی جزئیات
در این مرحله باید به طور عمیق به داده ها و اطلاعات جمع آوری شده بپردازید و آن ها را تجزیه و تحلیل کنید. برای این کار توصیه می کنیم از روش های مختلفی مانند مصاحبه، نظرسنجی، بررسی اسناد و مدارک و ... بهره ببرید.
6- اجرا و نظارت
اگر کسب و کار بزرگی دارید، حتما از یک تیم برای انجام تحلیل کسب و کار استفاده کنید. چه تیم و چه فرد، در هر صورت شما باید بر روند کار نظارت داشته باشید و مطمئن شوید که همه چیز طبق برنامه پیش می رود.
7-ارائه نتایج
پس از اتمام تحلیل، باید نتایج را به ذینفعان ارائه دهید. دقت داشته باشید، تحلیل های تان نباید عجیب و غریب باشد. ارائه باید برای همه قابل فهم باشد و بتوانید به سوالات ذینفعان پاسخ دهید.
8-دنباله گیری
تحلیل کردن وضعیت کسب و کار یک فرآیند مداوم است. پس از ارائه نتایج، باید به طور مرتب وضعیت کسب و کارتان را رصد کنید و در صورت نیاز، تحلیل را دوباره انجام دهید.
جمع بندی
در این مقاله بررسی کرده ایم که مراحل تحلیل کسب و کار به چگونه است؟ اگر شما هم می خواهید از مزایای تحلیل استفاده کنید، حتما از مزایای سایت های مانند مرکز بیزینس کوچینگ کریمی بهره ببرید. مراحل تحلیل کردن کسب و کارها ساده به نظر می رسد؛ اما در حقیقت در هنگام عمل سخت خواهد بود.
ارسال نظر