به گزارش اکونا پرس،

دکتر شکرالله سلمان‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: بهتر است مردم در این ایام از آجیل خام استفاده کنند زیرا آجیل خام فیبر بالایی دارد و فیبر سرعت جذب قند را کاهش می‌دهد و جذب کلسترول و سموم به بدن را کمتر می‌کند.

وی افزود: معمولا در آجیل‌های بوداده از نمک و برخی ادویه‌جات و رنگ‌ها استفاده می‌شود که این مواد برای بدن مضر هستند. افرادی که بیماری‌های قلبی و عروقی دارند باید به این موارد دقت بیشتری کنند.

سلمان‌زاده تصریح کرد: از بوی آجیل می‌توانیم متوجه شویم که آجیل در شرایط مطلوب نگهداری شده است یا خیر. آجیل و خشکبار از جمله تنقلاتی هستند که اگر به مدت طولانی در شرایط نامناسب محیطی و در رطوبت بالا قرار گیرند به نوعی قارچ آلوده می‌شوند. این قارچ با نفوذ به داخل مغزها، آنها را آلوده کرده و با تولید نوعی سم آفلاتوکسین که از قارچ‌ها ترشح می‌شود، عوارضی را در بدن مصرف‌کننده مخصوصا برای کبد ایجاد می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نشانه‌های کهنه بودن آجیل ادامه داد: اگر مغزهای آجیل پوکی، سوراخ و کپک داشته باشند یا تغییر رنگ داده باشند، کهنه هستند و باید از خرید چنین آجیلی پرهیز شود.

وی افزود: گاهی اوقات در برخی آجیل‌ها از رنگ‌های مصنوعی استفاده می‌شود که می‌تواند برای بدن مضر باشد. با نگهداشتن آجیل برای چند دقیقه در دست اگر روی دست تغییر رنگ ایجاد شد نشان از استفاده رنگ مصنوعی در آجیل است که چنین آجیلی نباید مصرف شود.