به گزارش اکونا پرس،

به نقل از رویترز، در تحقیقات جدید بانک یو بی اس سوئیس از ترکیب ذخایر ارزی‌ بانک‌های مرکزی جهان و پیش‌بینی روند بازار ارز در سال‌های آینده پیش‌بینی شده است که تا ۲۵ سال اینده نیز دلار آمریکا کماکان نخستین ارز جهانی باقی خواهد ماند. ذخایر ارزی بانک های مرکزی شامل ارزهایی است که بانک های مرکزی بر حسب ارزهای مختلف برای اموری نظیر بازپرداخت بدهی‌های خود، تقویت ارزش پول ملی و کاهش تبعات شوک‌های ارزی نگهداری می‌کنند.

در حال حاضر بین ۶۰ تا ۶۵ درصد ذخایر ارزی جهان به شکل دلار نگهداری می‌شود. انتظار می‌رود سهم یورو و یوان از ذخایر ارز یجهاین به تدریج تقویت شود اما آن ها احتمالا نخواهند توانست طی ۲۵ سال آینده جایگزین دلار شوند. در حال حاضر ۲۰ درصد ذخایر ارزی جهان بر حسب یورو و دو درصد نیز بر حسب یوان نگهداری می شوند.

در حال حاضر ۶.۷۹ تریلیون دلار از ذخایر ارزی جهانی را دلار تشکیل می‌دهد که در مقایسه با پایان سه ماهه دوم سال، از نظر ارزشی ۵۰ میلیارد دلار و از نظر درصدی ۰.۲۵ درصد کاهش یافته است.

ماسیمیلیانو کاستلی، مشاور ارزی در بانک یو بی اس گفت: شاید سهم دلار از ذخایر ارزی رو به کاهش باشد اما این روند کاهشی بسیار آهسته خواهد بود. فکر می‌کنم در ۲۵ سال آینده سه ارز پر قدرت باقی خواهد ماند: دلار، یورو و یوان چین. فکر می‌کنم سهم دلار به ۵۰ درصد کاهش یابد اما یورو و یوان با ۲۵ درصد و ۱۰ درصد نخواهند توانست جای آن را بگیرند.

این بانک سوئیسی پیش بینی کرده است که دلار کماکان یک ارز امن باقی بماند و انتخاب اول معامله گران در زمان بحران‌های مالی باقی بماند. جنگ تجاری آمریکا و چین تاثیری مستقیمی بر کاهش تمایل نگهداری یوان توسط بانک های مرکزی دیگر داشته است.

به گفته کاستلی دولت و بانک مرکزی چین باید اقدامات بیشتری به ویژه در حوزه بازارهای اوراق قرضه برای افزایش تمایل سرمایه گذاران به نگهداری از یوان انجام دهند.