امضای رئیسجمهور پای سرنوشت جاده مرگ
بزرگراه تبریز-اهر که از سالها پیش اقدام برای تکمیل آن آغاز شده به نیمه راه خود رسیده و این بار رئیس جمهوری شخصا وعده داده تا برای تکمیل آن دولت تمام توان خود را به کار بندد.
یکی از اصلیترین جادههای ایران که بیشترین آمار تلفات را به خود اختصاص داده، محور اتصال تبریز به شهرستان اهر است. این جاده که حدودا ۹۰ کیلومتر طول دارد، با توجه به خطرناک بودن مسیر و شرایط نه چندان ایمن آن در سالهای طولانی به جاده مرگ مشهور شده تا جایی که هر سال تعداد قابل توجهی تصادف و تلفات رانندگی نتیجه کار آن به حساب میآید.
برای عبور از این شرایط خطرناک از سال ۱۳۸۷ کار ساخت یک بزرگراه در این محور آغاز شد که با وجود عبور از وعدههای چندگانه هنوز به مرحله افتتاح نرسیده است.
در دولت گذشته ابتدا بنا بود پس از یک دوره دو ساله این بزرگراه در سال ۸۹ به بهرهبرداری برسد. اما با تاخیر در اجرای آن و پس از وقوع زلزله سال ۱۳۹۱ شهرستان ورزقان بار دیگر توجهها به سمت این پروژه جلب شد اما دولت گذشته حتی در ماههای پایانی خود نیز نتوانست این بزرگراه مهم را به بهرهبرداری برساند.
با روی کار آمدن دولت روحانی یکی از پروژههایی که به عنوان اولویتی مهم در سطح استان مطرح شد، بزرگراه تبریز به اهر بود. اما در این دولت نیز با وجود آنکه سال ۹۵ به عنوان زمان تخمینی تکمیل آن مطرح شده بود، باز هم امکان نهایی شدن این پروژه فراهم نشد تا در سفر روز گذشته رئیس جمهوری به استان آذربایجان غربی بار دیگر پای این بزرگراه به وعدههای دولتمردان باز شود.
رئیس جمهوری این بار در صحبتهای خود زمان دقیقی از بهرهبرداری این پروژه ارائه نکرده اما از تعهد دولت به تکمیل آن در آینده نزدیک خبر داده است.
بر اساس اعلام رئیس جمهوری در شرایطی که اعتبار در نظر گرفته شده برای این پروژه ۹۰ میلیارد تومان بوده تاکنون ۱۰۴ میلیارد تومان اعتبار صرف آن شده است و این امید وجود دارد که در آینده نزدیک این بزرگراه مهم به مرحله بهرهبرداری برسد.
طرحی که ۱۰ سال از کلنگزنی آن گذشته و با توجه به وضعیت خطرناک و میزان بالای تلفاتش به جاده مرگ مشهور شده، شاید با وعدهای که شخص رئیس جمهوری ارائه کرده، سرانجام به بهرهبرداری نهایی برسد و یکی از کابوسهای موجود در ذهن مردم منطقه آذربایجان شرقی سرانجام با تعبیری خوش به پایان برسد.
اهر در استان آذربایجان شرقی قرار دارد نه آذربایجان غربی