درجلسه مشترک اتاق ایران و امارات با شرکت دی پی ورلد مطرح شد:
توسعه همکاری ایران و امارات در بنادر و حمل و نقل به کشورهای شمالی ایران
جلسه مجازی مشترک میان رئیس و دبیر کل اتاق بازرگانی ایران و امارات، مدیران فعال در عرصه لجستیک و ترابری با مدیران بازرگانی شرکت دی پی ورلد، (DP World - شرکت ترابری دریایی اماراتی) برگزار شد.
در این جلسه آنلاین دکتر فرشید فرزانگان رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات، دکتر رضا ایلاتی فعال حوزه حملونقل دریایی و دبیر کل اتاق بازرگانی ایران و امارات به همراه مهندس مسعود عطری رئیس بخش فورواردری و لجستیک انجمن صنفی شرکتهای حملونقل بینالمللی ایران، میر محمدعلی از پر سابقهترین فعالان حوزه لجستیک در ایران ، محمد احمدآبادی از فعالان این حوزه و دکتر زارعی ادارهکننده پورت چابهار بهعنوان طرفهای ایرانی و دکتر شهاب الجاسمی معاون بازرگانی و طریق عبدالله مدیر بازرگانی شرکت دی پی ورلد، (DP World) حضور داشتند.
دکتر فرزانگان درباره جزییات مذاکرات به روابط عمومی اتاق ایران و امارات گفت: در این وبینار طرفین مذاکرهکننده به توانمندیهای حوزه گمرکی دو کشور و بر ضرورت همکاریهای بیشتر در حوزه حمل و نقل تأکید کردند.
محور اصلی گفت وگو چه بود؟
وی افزود: محور اصلی جلسه یک ساعت و نیمه، استفاده از ظرفیتهای طرفین و بهینه کردن و بهرهگیری از ظرفیتهای خالی بندرهای ایران بهویژه از چابهار بود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و امارات خاطرنشان کرد: همچنین مذاکرات مفیدی درباره انتقال کالا از طریق کشورهای جنوبی حاشیه خلیجفارس به کشورهای شمالی دریای خزر انجام شد.
وی افزود: همچنین اعلام آمادگی برای کمک به تکمیل زیرساختها، توسعه همکاریهای آتی و دعوت به بازدید از این شرکت از دیگر مباحث مطرح شده در این دیدار مجازی بود.
پیشنهادات کاربردی
دکتر رضا ایلاتی نیزدر گفتوگویی جداگانه به روابط عمومی درباره این مذاکره گفت: پیشنهادهای دی پی ورلد، (DP World) در رابطه با توسعه روابط تجاری از طریق ایران بسیار کاربردی و قابلتأمل بود.
وی با اشاره به اینکه ظرفیت چابهار قابلیت تبدیلشدن ایران را بهعنوان کریدور جنوب به شمال دارد، گفت: در این وبینار نمایندگان دی پی ورلد، (DP World) بهترین راهکار برای فعالتر شدن بندرهای ایران بهخصوص بندر چابهار را ارائه پیشنهادهای جذاب برای مشتریان کشورهای همسایه دریای خزر عنوان کردند.
ایلاتی افزود: همچنین پیشنهاد شد تا برای ایجاد تحول در بنادر ایران استفاده بیشتر از فناوری اطلاعات و ارتباطات وتحقق واقعی پنجره واحد هر چه سریعتر در دستور کار قرار گیردو آنها نیز اعلام آمادگی برای همکاری و انتقال تجارب در این باره کردند.
وی افزود: همچنین آنها با اشاره به اینکه ایران و امارات از شریکهای سنتی و قدیمی در منطقه هستند، تاکید کردندکه این شرکت علاقهمند به کمک در حوزه آموزش و توسعه همکاریها هستند.
ایلاتی گفت: علاوه بر این ایشان ابراز تمایل کردند که برای توسعه فعالیت خود و پوشش پسکرانههای ایران و کشورهایی که در آنسوی ایران و شمال خلیجفارس هستند (بهویژه عراق و افغانستان) از مسیر ایران استفاده کنند.
معرفی شرکت دی پی ورلد
شرکت دی پی ورلد در سال ۲۰۰۵ راهاندازی شد و در سال ۲۰۰۶ در پی خریداری چهارمین شرکت بزرگ خدمات بنادر جهان بنام پنیسولار اند اورینتال، به ارزش ۷ میلیارد دلار، به یکی از بزرگترین اپراتورهای بندر جهان، تبدیل شد. این شرکت در حال حاضر اپراتور ۶۰ بندر تجاری در سراسر جهان هست.
دفتر مرکزی این شرکت در شهر دوبی، امارات متحده عربی قرار دارد و سهام آن در بازارهای بورس لندن و بورس دوبی معامله میشود. شرکت دوبی ورلد مالکیت اکثریت سهام این شرکت را در اختیار دارد.
گفتنی است در سایت رسمی این شرکت آمده: در DP Worldما میراثی داریم که میتوانیم به آن افتخار کنیم، از اپراتور محلی بندر به یک تجارت جهانی تبدیل شدیم. از آغاز کار ما در سال 1972 در بندر رشید در دبی (امارات متحده عربی)، اکنون ما یک تیم متشکل از بیش از 50،000 نفر داریم که در 150 عملیات در سراسر جهان کار میکنند.»
همچنین درباره فعالیتهای این شرکت آمده است: «فعالیتهای ما شامل بندرها و ترمینالها، همچنین پارکهای صنعتی، مناطق اقتصادی و تدارکاتی، خدمات دریایی و تفریحی است. درواقع، تجارت ما از همان روزهای ابتدایی بهرهبرداری از بنادر و پایانهها بسیار تغییر کرده است، ما اکنون میتوانیم بخشی جداییناپذیر از زنجیره تأمین شما باشیم، راهحلهای ابتکاری متناسب با چالشهای شما را برطرف کرده و هزینههای شما را مدیریت کنیم.
هدف ما این است که برای ایجاد آینده درخشان تجارت جهانی ضروری باشیم، اطمینان حاصل کنیم که هر کاری انجام دهیم تأثیر مثبت طولانیمدت بر اقتصاد و جهان برجای میگذارد.
ارسال نظر