از نافرجامی سیاست ستاد کرونا تا افزایش 42درصدی اجاره بها
در سال 99 مصوبات دستوری ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص افزایش اجاره بها تا سقف 25 درصد جواب گو نبوده و در واقعیت تا سقف 42 درصد افزایش یافته است.
همواره با شروع فصل بهار قیمتهای اجاره بها و مسکن رو به افزایش میگذارد. واحدهای مسکونی از پایان خرداد ماه و همزمان با پایان امتحانات دانشآموزان و دانشجویان با جابجایی همراه است و یا واحدهای تجاری که از ابتدای فصل بهار باید به فکر تمدید و یا جابجایی ملک خود باشند.
همچنین در خبرها از سوی معاون وزارت راه و شهرسازی اعلام شد که به واسطه شیوع ویروس کرونا باید تمام قراردادهای اجاره بها در سال ۱۴۰۰ تمدید شود.از طرفی ستاد ملی مبارزه با ویروس منحوس کرونا اعلام کرد که در کلانشهرها صاحبان ملک مجاز به افزایش حداکثر ۲۵ درصد از قیمت اجاره بهای خود هستند.
اما باید دید که این سیاست ها در سال گذشته جوابگوی بازار اجاره بهای مسکن بوده است یا خیر؟ بر اساس آخرین آمار نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ تعداد کل خانواده ها در کشور ۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار خانوار و تعداد خانوارهای مستاجر ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار تخمین زده شده است.
در این زمان حدود ۳۰ درصد از خانواده ها مستاجر بودند اما معاون وزیر راه و شهرسازی سال گذشته اعلام کرد که کشور با رشد ۳۰ درصدی مستاجران در ۱۰ سال گذشته مواجه بوده است.
با توجه به آن که در سالهای اخیر قدرت خرید مردم تحت فشار قرار گرفت و قیمت مسکن و اجارهبها رشد غیرقابل باوری داشت. بر این اساس تا به پایان اسفند ماه سال ۹۸ حدود ۵۴۷ هزار و ۵۶۴ اجاره نامه ثبت شده است. اما تا پایان اسفند ماه سال ۱۳۹۹ حدود یک میلیون و 33 هزار و ۱۰۷ فقره اجاره بها ثبت شد که نسبت به سال گذشته با رشد ۲ برابری مواجه گشت.
اما جالب است که بدانید نسبت اجاره بها در اقصی نقاط مختلف کشور متفاوت است و از قانون ثابتی پیروی نمی کند به عنوان مثال در شهر تهران نسبت اجاره به قیمت خانه یک به ۱۰، شهر مشهد ۱ به ۹ ،شهر اصفهان نسبت اجاره به قیمت خانه ۱ به ۱۸ شهر کرج، نسبت اجاره یک به ۹ شهر شیراز نسبت اجاره به ۱۲ و در شهر تبریز نسبت اجاره یک به ۱۱ است.
در نهایت مشخص است در سال 99 مصوبات دستوری ستاد ملی مبارزه با کرونا در خصوص افزایش اجاره بها تا سقف 25 درصد جواب گو نبوده و در واقعیت تا سقف 42 درصد افزایش یافته است.
ارسال نظر