مشارکت مناطق نفتخیز جنوب در طرح جلوگیری از سوزاندن گازهای اسیدی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس
طرح جلوگیری از سوزاندن گاز های اسیدی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس که با مشارکت مناطق نفتخیز جنوب اجرا شد به بهرهبرداری رسید.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی نفتخیز به نقل از روابط عمومی شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری، طی مراسمی که روز پنجشنبه ۲۷ آبان با حضور دکتر سلاجقه معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان محیط زیست کشور ، دکتر خلیلیان استاندار خوزستان، سردار مظلومی نماینده مجلس شهرهای بهبهان وآغاجاری، مهندس قضائی پور مدیر عامل شرکت بهرهبرداری نفت و گاز آغاجاری و مدیران پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس برگزار شد، طرح جلوگیری از سوزاندن گاز های اسیدی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس به بهرهبرداری رسید.
در این مراسم، رئیس سازمان محیط زیست کشور اظهار داشت: امروز یکی از آرزوهای دیرینه مردم ایران و خوزستان برای جمع آوری مشعلسوزی گازها به دست توانمند جوانان این کشور محقق شد.
وی افزود: تزریق گازهای ترش به مجموعه تاسیسات تزریق گاز مناطق نفتخیز جنوب در آغاجاری، هم موجب ارزش افزوده بیشتر از طریق فشارافزائی لایههای گازی زیر زمین و امکان تولید نفت بیشتر میشود و هم کیفیت هوای منطقه را بهبود میدهد.
استاندار خوزستان نیز در این مراسم گفت: این دستاورد بزرگ در شرایطی رقم خورد که جمهوری اسلامی در شرایط سخت تحریم اقتصادی قرار دارد.
در ادامه این آئین نیز مهندس قضائی پور مدیر عامل شرکت نفت و گاز آغاجاری با اشاره به طرحهای عمده شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خصوص جمع آوری گازهای مشعل عنوان کرد: در مناطق نفتخیز جنوب برای جمعآوری گازهای همراه و جلوگیری از مشعلسوزی آنها، ۲۲ پروژه با سرمایهگذاری شرکت پالایش گاز بید بلند خلیجفارس، ۶ پروژه با سرمایهگذاری پتروشیمی مارون و ۹ پروژه در قالب طرح نگهداشت و افزایش تولید (۲۸ مخزن) در دست اجراست که با اتمام آنها در آیندهی نزدیک، شاهد خاموش شدن همه مشعلها در گسترهی عملیاتی این شرکت (شرق رودخانه کارون) خواهیم بود.
مهندس پژمان قضائی پور دلیل انتخاب ایستگاه تزریق گاز آغاجاری بهعنوان دریافت کننده گازهای اسیدی پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس را همجواری و امکان دسترسی به پالایشگاهای گاز بیدبلند وخطوط انتقال گازسراسری، موجود بودن زیر ساخت فشار افزایی و تزریق و همچنین طراحی اولیه وظرفیت ویژه این ایستگاه بعنوان دریافت کننده گازهای ترش پارس جنوبی عنوان کرد.
وی در ادامه نتایج حاصل از اجرائی شدن این طرح را علاوه بر حذف شدن گازهای اسیدی بر فراز پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس و حفاظت از محیط زیست منطقه، استمرار و افزایش تزریق گاز به مخزن آغاجاری با هدف ازدیاد برداشت (برداشت ثانویه) از مخزن و افزایش تولید نفت عنوان کرد.
مهندس قضائیپور در پایان خاطرنشان ساخت: در شرکت نفت و گاز آغاجاری برای اجرایی شدن طرح حاضر، علاوه براحداث ۴۷ کیلومتر خط لوله ۲۰ اینچ، انجام اصلاحیههای فرآیندی متعددی از جمله جداسازی بخشی از لوله مشعل و نصب لوله جدید ۲۰ اینچ، تغییر در مسیر خوراک ورودی ایستگاه ، ایجاد انشعاب ۲۰ اینچ گاز ورودی و انشعابات ۴۲ اینچ جهت طرح فیلتراسیون در ایستگاه تزریق گاز آغاجاری به اجرا گذاشته شده است.
ارسال نظر