در راستای تامین پایدار سوخت زمستانی؛
تعمیرات اساسی، تنها منطقه فعال گازی غرب کشور آغاز شد
بهمنظور تامین پایدار سوخت زمستانی غرب کشور و پایداری شبکه گاز و استمرار تامین خوراک صنایع پائین دستی عملیات تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار آغاز شد.
به نقل از روابط عمومی، با برنامهریزیهای صورت گرفته در شرکت بهرهبرداری نفت و گاز غرب و مناطق عملیاتی آن با هماهنگی ستاد شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، تعمیرات اساسی این منطقه با استفاده از توان فنی و ظرفیتهای داخلی این شرکت آغاز شد.
مهندس محسن بیات، رئیس منطقه عملیاتی نفت شهر/ تنگ بیجار با اعلام این خبر گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده در راستای تولید بخشی از سوخت زمستانی غرب کشور، نگهداشت تولید پایدار، صیانت از سرمایههای ملی، کلیه مراحل انجام این عملیات با اتکا بر توانمندی داخلی و تلاش شبانهروزی کارکنان با استفاده از ظرفیتهای موجود منطقه مذکور در کمتر از یک ماه انجام میگیرد.
وی تصریح کرد: انجام این تعمیرات با رعایت کامل پروتکلهای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و رعایت الزامات HSE صنعت نفت و در هماهنگی کامل با پالایشگاه گاز ایلام انجام میشود.
مهندس بیات، در ادامه با اشاره به اهداف انجام این تعمیرات گفت: تعمیرات اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار با هدف اطمینان از عملکرد ایمن و آمادگی کامل تاسیسات جهت تولید گاز در فصل سرما با مشارکت کلیه واحدهای منطقه علی الخصوص واحد تعمیرات، بهرهبرداری، HSE، بازرسی و حفاظت فنی و خدمات و پشتیبانی صورت میگیرد
مهندس بیات، اظهار داشت: عملیات تعمیر اساسی منطقه عملیاتی تنگ بیجار شامل مواردی نظیر برشکاری و جوشکاری جهت تعویض خطوط و نقاط آسیب دیده بنا به تشخیص بازرسی و حفاظت فنی، حذف نقاط مرده، بازدید از لختهگیرها و تعمیرات اساسی ماشینآلات و تجهیزات میباشد.
بر اساس برنامه پیشبینی شده، در این فعالیت تعمیراتی، مواردی از جمله، تخلیه گاز و مایعات و سپس انجام عملیات توپکرانی ۴۲ کیلومتر خط ۱۸ اینچ انتقال گاز و چهار حلقه چاه، اسپید گذاری و ایمنسازی تاسیسات، برشکاری سرد و گرم، فیتآپ و جوشکاری نقاط معیوب، تعمیر و تنظیم شیرهای ایمنی فرآیندی و غیر فرایندی و در نهایت تعمیر و نصب مجدد شیرهای مختلف تاسیسات در دستور کار خواهد بود.
مرکز بهرهبرداری تنگ بیجار و کمانکوه در فاصله ۷۰ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. فاز نخست این مرکز در سال ۱۳۸۶ به بهره برداری رسید. ظرفیت این مرکز فراورش روزانه ۷ میلیون متر مکعب گاز میباشد که با اجرای فاز دوم، این ظرفیت به ۱۱ میلیون متر مکعب بالغ خواهد شد.
ارسال نظر