به گزارش اکونا پرس،

کامران ندری با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور به اقتصاد آنلاین اظهار کرد: به لحاظ تئوریک یکی از  راهکارها  برای روبه رو شدن  با شوک‌های تورمی افزایش نرخ سود بانکی است اما این مربوط به زمانی است که بانک مرکزی یک سیاست پولی فعال داشته باشد و بخواهد شوک‌های اقتصادی را از طریق نرخ بهره جذب کند اما این موضوع با شرایط فعلی اقتصادی ایران سازگار نیست.

او با بیان این‌که نرخ سود بالا در ایران مربوط به کسری نقدینگی مضمن در بانک‌ها است، خاطرنشان کرد: این کسری از چند سال گذشته به دلایل مختلف از جمله مطالبات غیر جاری و سرمایه گذاری نادرست که قابلیت نقدشوندگی پایین دارند، به وجود آمده است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در این حالت بانک‌ها سعی کرده‌اند با ارائه سود بیشتر به سپرده‌گذاران، تمایل آن‌ها را برای سرمایه‌گذاری بیشتر کنند اما این راهکار فقط مشکل بانک‌ها را در کوتاه مدت به عقب می‌اندازد و هرگز آن را به طور قطعی حل نخواهد کرد.
او با اشاره به پایین بودن نرخ رشد اقتصادی و سودآوری شرکت‌ها تصریح کرد: با این وجود افزایش نرخ سپرده‌های بانکی نمی‌تواند ریشه در فعالیت‌های واقعی اقتصاد داشته باشد.
ندری با بیان این‌که بانک‌ها با افزایش نرخ سپرده مدام در حال خلق پول هستند، افزود: این افزایش نرخ را نمی‌توان به منزله سیاست گذاری پولی دانست بلکه این وضعیت حاکی از شرایط نامطلوب نظام بانکی کشور است.